GAZİEMİR’DE BAŞKAN YARDIMCISININ AÇIKLAMALARINA SUÇ DUYURUSU
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

GAZİEMİR’DE BAŞKAN YARDIMCISININ AÇIKLAMALARINA SUÇ DUYURUSU

Facebook'ta paylaş
25/08/2022 , 08:10:46

Gaziemir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında gündem dışı söz alarak konuşan CHP’li meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu’nun yaptığı açıklamalar sonrasında hakkında İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca tarafından yapılan suç duyurusunda “2010 yılı üniversite sınavları öncesinde çalınan bilgileri almak-kullanmak-yaymak-aracılık etmek, yasal olmadan yollardan elde ettiği bilgileri kendi lehine haksız rekabet yaratarak sınavda başarı elde etme suçu” işlendiğini iddia ederek yapılacak tahkikat neticesinde olayda sorumluluğu bulunan şüphelileri tespiti ile haklarında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını ve cezalandırılmalarını ”talep etti. Hakkında suç duyurusu yapılan meclis üyesi İzel Zenginobuz Derinsu ise sosyal medya hesabından ve bir grup gazeteciye yaptığı açıklamalarda iddiaların asılsız olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili haber yapan ve gönderdiği tekzip metnini yayınlamayan basın yayın kuruluşları hakkında yasal yollara başvurduğunu açıkladı.

 

31 Temmuz 2022 günü gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından devreye sokulan Devlet Denetleme Kurulu’nun yaptığı soruşturma sonrasında bazı soruların önceden sızdırıldığının tespit edilmesi nedeniyle Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) iptal edilmişti.

Sınav sorularının sızdırılması, önceki yıllarda başta üniversite sınavları olmak üzere birçok kamu sınavında benzer yöntemlerin kullanıldığı 15 Temmuz Askeri Darbe Girişimi sonrasında da açılan FETÖ terör örgütünün soruşturmalarında da ortaya çıkarılmıştı.

 

Son KPSS sınavında da soru sızdırılma girişimi ve sonucu sınavların iptali ile boşa çıkarılmış olsa da ülke gündemindeki konunu Gaziemir Belediye Meclisi’nde gündem dışı ele alınması sonrasında yaşanılan süreçler ayrı bir ironiyi de yol açtı.

 

Gaziemir Belediye Meclisi’nin; 2022 yılı ek bütçe cetvel ve tertiplerini içeren Plan ve Bütçe Komisyon Raporu ile Cezayir’de düzenlenecek Akdeniz Oyunları’nda başarı gösteren milli atlet Özkan Baltacı’nın 1 adet Ata Altını ile ödüllendirilmesini içeren Spor, Hukuk ve Palan Bütçe komisyonlarının ortak raporunun görüşülmesi amacıyla 3 Ağustos 2022 tarihinde yapılan olağan toplantısından farklı gündemler çıkarılacağı hiç kimsenin aklına gelmezdi(!)

 

Gündem maddelerin görülüp karara bağlanması sonrasında gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü ve Gaziemir Belediye başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu KPSS sınavları ve soruların sızdırılması ile ilgili yaptığı konuşma bir anda sosyal medyanın ve kamuoyunun gündemine oturdu. Gaziemir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından da canlı olarak yayınlanan meclis oturumunda konuşan meclis üyesi Derinsu girmiş olduğu 2010 yılı üniversite sınavları ve öncesinde yaşadıklarından verdiği örnek çok sayıda tartışmanın da fitilini ateşledi.

 

Gaziemir Belediye Meclisi’nin 3 Ağustos 2022 tarihli toplantının tutanak özetine de yansıyan tartışmada (http://www.gaziemir.bel.tr/meclis-tutanaklari.html) İzel Zenginobuz Derinsu kullandığı şu ifadeler tepkiye yol açtı; 

“Benim girdiğim 2010 yılındaki üniversite yerleştirme sınavında da o zamanki ismi sürekli isim değiştirdiği için hatırlamıyorum da iki aşamalı bir sınavdı ve yine benzer bir şeyi yaşamıştık. O zamanda yandaş bir dershane 35-40 yıl sonra son anda dershaneler kapanmıştı artık ders falan yapılmıyordu ek ders koyuldu. Arkadaşlarımız aradı ya mantık, mantıkla ilgili ders koydu bizim dershane siz gördünüz mü? Gitsek mi gitmesek mi vesaire bende kaçak öğrenci olarak gittim. Arkadaşlarım sağ olsun çağırdı hadi dedim bir bilgi bir bilgidir fazladan, gideyim öğreneyim bizim dershane vermedi bunu 35-40 senedir çıkmıyor. Çıkmaz dediler hiç öğretmediler, iyi ki son anda gitmişim yemin ediyorum sınavda gözlerim bu kadar oldu başkanım. Hop bir baktım iki tane mantık sorusu, iki tane. Ben matematikte birinci ve ikinci bölümde ful çıkardım burada getirip zaten göstermiştim ÖSYM sonuç belgemi merak edenler için o ders sayesinde. Ama o duyum nasıl geldi 40 sene sonra mantık sorusu çıkacağı bilgisi birilerine nasıl ulaştıysa işte bugünde aynı şey hala yaşanıyor. “

 

Sosyal medyadan da canlı olarak izlenebilen tartışma sonrasında meclis üyesi Derinsu’nun ifadeleri bazı sosyal medya hesaplarında tepki çekerek eleştirilere uğradı. Konu ertesi günü bazı internet haber sitelerine ve ardından gazete ve televizyonlarda haber olmasının ardından ilk tepki öğle saatlerinde (05.08.2022 Saat:12.59 gaziemirbasin@gmail.com hesabından) Gaziemir Belediyesi’nin yaptığı basın açıklamasıyla geldi. Bültende Gaziemir Belediyesi başkan yardımcısının yaptığı açıklamaların çarpıtılarak bağlamında koparıldığı görüşü savunuldu.  Basın açıklamasında ayrıca “hiçbir gerçek tarafı olmayan iddialarda bulunan kişi, kurum ve yayın organlarının iftiraları karşı yasal yollara başvurulacağı” ifade edildi.

 

Hakkında yapılan haberlere ve değerlendirmelere Gaziemir Belediyesi’nin basın açıklamasından saatler sonra kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan meclis üyesi İzel Zenginobuz Derinsu “Hakkımda yapılan asılsız haberlere ilişkin hukuki süreç biliyorsunuz ki avukatlarım tarafından takip ediliyor. Bugün sürece ilişkin aldığım bilgi şu şekilde; İhtarnamelerin tamamı muhattaplara ulaşmış. Yasal süreleri 17 Ağustos’ta dolacak. Haber içeriğini kaldırmayan veya tekzip yayınlamayanlara 17 Ağustos sonrası dava açabilir duruma geleceğiz. Güzel haber ise şu, bir internet gazetesi ihtar sonrası haber içeriğini kaldırdığını bildirdi. Bundan sonrası da çorap söküğü gibi gelecek inşallah.

Bu süreçte yanımda olduğunuz için ve desteğiniz için hepinize teşekkür ederim.” Derinsu daha sonra yine kişisel sosyal medya hesabından yaptığı bir başka açıklamada da “17 Ağustos itibariyle tekzip yayınlamayan 3 gazeteye (Sabah, Takvim ve Yeni Asır) ayrı ayrı davalar dün avukatlarım tarafından açıldı. Bugün ise ilk karar çıktı. Mahkeme ‘Haber içeriğine yorum katılarak talep edenin kişilik haklarını ihlal edici ve beyanına aykırı şekilde haber yapıldığı anlaşılmakla talebin kabulü ile tekzip metninin yayınlanmasına karar verilmiştir.’ şeklinde gerekçesini de belirterek Yeni Asır gazetesinin yapmış olduğu haber sebebiyle tekzip yayınlanmasına karar verdi. Bir kaç güne diğer 2 gazete hakkında da benzer kararlar çıkacaktır. Böylece algı yaratmak isteyenlere yargı eliyle en güzel cevabı verdik ve daima vereceğiz! Sırada tazminat davaları var.. Bizi izlemeye devam edin!” ifadelerini kullandı.

 

Derinsu bir raya geldiği bir grup gazeteciye de yaptığı açıklamada (EHAEGE Sevilcan Günay 9 Ağustos 2022 15:15.49 https://www.ehaege.com/2022/8/ chpli-derinsudan-hakkinda-cikan-haberlere-carpici-aciklama-ardimiz-tertemiz-pur-i-pak-h35572.html)  “Bugün bir makam ve mevkii sahibi olunca ve yaşadıklarımı dile getirince de gündem oldu. İyi de oldu. Bu defa herkesin dikkati buraya çevrilmiş oldu. Bunları defalarca yaşadık; 2010’da, 2011’de, 2012’de, ÖSYM’nin yaptığı her sınavda alanı fark etmeksizin birçok problem yaşadık. Bu yaşadığımız problemleri de elbette dile getireceğiz. 2010 YGS’yi bire bir yaşadım, o sınava girenlerden biriyim; bu işin şahidi, tanığıyım” ifadelerini kullandı. Aynı haber sitesinde soru üzerine hakkında çıkan haberlere gördüğünde gülümsediğini kaydeden genç siyasetçi Derinsu “Güldüm. Çünkü söylemek istemediğim sözler bambaşka bir şekilde yansıtılmıştı. Bir hukukçu olarak da direkt dostlarımla iletişime geçerek hukuken desteklerini ve bu süreci takip etmelerini istedim. Onlar da derhal harekete geçtiler, ben de açıklama paylaştım. Dava süreci şu anda beklemede, ihtarnameler çekildi. Yasa süreleri her birinin dolacak, eğer tekzip yayımlanmazsa bununla ilgili ilk Suç Ceza Hakimliği’ne, aynı zamanda da iftira suçu için Asliye Ceza Hakimliği’ne başvuracağız. Her birini takip edecek, asla peşini bırakmayacağız” dedi.

 

GAZİEMİR BELEDİYESİ BAŞKAN YARDIMCISININ MECLİS TOPLANTISINDA SÖYLEDİĞİ SÖZLER HAKINDA SUÇ DUYURUSU YAPILDI.

 

CHP Grup Sözcüsü ve Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz’un, Gaziemir Belediyesi resmi internet hesabında da yayınlanan meclis tutanak özetine de yansıyan sözleri;

Ak Parti Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca tarafından yapılan suç duyurusu ile yargıya taşındı. 23 Ağustos 2022 günü yapılan ve (2022/4430 no ile) işleme alınan suç duyurusunda “2010 yılı üniversite sınavları öncesinde çalınan bilgileri almak-kullanmak-yaymak-aracılık etmek, yasal olmadan yollardan elde ettiği bilgileri kendi lehine haksız rekabet yaratarak sınavda başarı elde etme suçu” işlendiğini iddia ederek yapılacak tahkikat neticesinde olayda sorumluluğu bulunan şüphelileri tespiti ile haklarında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını ve cezalandırılmalarını” talep ediliyor.

 

Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca yaptığı suç duyurusunda; bahse konu olan 2010 yılı ÖSS sınavında, Derinsu’nun ifade etiği üzere 2 mantık sorusunun değil, 1 mantık sorusu sorulduğunu belirtti. Şahsın meclisteki konuşması sırasında ‘kaça öğrenci olarak gittim’ dediğini bunun mümkün olmadığını ifade eden Atmaca özellikle terör örgütüne ait dershanelerde seçilmiş öğrencilere bilgi ve soru örneklerinin verilmekte olduğu, sonradan yapılan soruşturmalarda ortaya çıktığını hatırlattı. Atmaca suç duyurusu dilekçesinde; Şahsın davet edildiği dershanenin adının, Şahısı davet eden arkadaşlarının şu anki konumları ve söz konusu kişilerin terör örgütü ile iltisaklı konumu bulunup bulunmadığının araştırılmasını talep etti. Atmaca savcılığa yaptığı suç duyurusunda, şahsın 2010 yılında şahit olduğu söylediği ve suç unsuru taşımasına karşın bugüne kadar neden suç duyurusunda bulunmadığını da sordu.

     Uğur İnan Atmaca; Cumhuriyet Savcılığı’nın yapılan suç ihbarını dikkate alarak, yapılacak tahkikat neticesinde olayda sorumluluğu bulunan şüphelilerin tespiti ile haklarında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını ve cezalandırılmalarını talep etti.

 

 

 

 

  

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin