“Asla unutulmayacak bir demokrasi dersi”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

“Asla unutulmayacak bir demokrasi dersi”

Facebook'ta paylaş
15/07/2022 , 12:24:43

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 15 Temmuz Darbe Girişiminin 6. Yıldönümünde bir mesaj yayımlayarak, İzmirlileri Konak Meydanı’na davet etti. Sürekli; kanlı bir darbe girişiminin topyekûn bir direnişle püskürtüldüğü 15 Temmuz tarihinin ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak ilelebet anılacağını söyledi. Türk Milletinin Cumhuriyetine ve devletine kastedenlere verdiği dersin asla unutulmayacak bir ‘demokrasi’ dersi olduğuna dikkat çekti. 

Tek güç; ‘Milli İrade’dir…
Başkan Sürekli mesajında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz gecesi; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en büyük dayanağının milli irade olduğunu gördük. Tüm darbe girişimlerinde ve o gece FETÖ Terör Örgütü’nün yok etmek istediği Milli İrade, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; hakkını, hukukunu, devletini, Gazi Meclisi’ni canı pahasına korumuştur. İstiklâl ve istikbâline sahip çıkmıştır. Gözü dönmüş hainlere ‘dur’ demiş; yurduna alçakları uğratmayacağını bir kez daha ve en güçlü şekilde göstermiş; zulmün pençesine teslim olmayacağını haykırmıştır. Türk Milletinin cesareti; esarete karşı, vatan ve hürriyet aşkıyla Malazgirt’te, Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda nasıl ete kemiğe büründüyse, 15 Temmuz’da da öyle olmuştur. Bu milletin, varlık ve yokluk mücadelesinin en önemli halkalarından birini olan bu destansı direnişi unutturmamak görevimizdir.” 

15 Temmuz, önemli bir kırılma noktasıdır!
O gece yaşananların, darbecilerin milletimizce püskürtülmüş olmasının önemli bir kırılma noktası olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “O gün, hem kara bir leke hem de bir zaferin günüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin içeride ve dışarıdaki düşmanlarına, kem gözlere cevap günüdür. Çok daha güçlü bir Türkiye’yi ve geleceği tesis etmek; bu şuuru, kararlık ve cesareti taşımaya devam etmekle mümkündür. Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a bu onurlu mücadeleyi vererek ‘Güçlü Türkiye’ hedefinin önünü açan aziz milletimize, şehit ve gazilerimize minnet borçluyuz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler diliyoruz.” diye konuştu.  

Saat: 20.00’da Konak Meydanı’ndayız…
“Aynı ruh ve heyecanla; aynı şuur ve kararlılıkla bu hiç bitmeyecek onurlu nöbeti tutmaya devam edeceğiz.” diyerek tüm İzmir halkını Konak Meydanı’na davet eden Başkan Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü; “Demokrasi uğruna, Türkiye aşkına 15 Temmuz Cuma akşamı Saat 20.00’da Konak Meydanı’nda buluşuyoruz. Vatanperver İzmir halkı, Cumhuriyet nöbetini, 6 yıl önce tuttuğu demokrasi nöbetlerini asla bırakmayacak kadar yürekli ve kararlıdır. O gece tek yürek olacak; bu milletin birliğine, devletimizin bekasına kimsenin göz dikemeyeceğini haykıracağız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; ‘Bu milletin söyleyecek çok sözü, hayata geçireceği çok projesi var.’ Bu millet tek vücut oldukça; birliğine ve demokrasiye sahip çıktıkça yolumuz açıktır.”

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin