‘GÜLDÜR GÜLDÜR’ SEYDİKÖY!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

‘GÜLDÜR GÜLDÜR’ SEYDİKÖY!

Facebook'ta paylaş
08/06/2022 , 12:52:15

Seydiköylüler Derneği Tiyatro Topluluğu oynadıkları “Braaaa” adlı oyun Gaziemirlilerin takdirini kazandı. Hepsi amatör seviyede olan oyuncular sergiledikleri performansla adeta ‘değme tiyatroculara, taş çıkarttı. Seydiköylüler Derneği bünyesinden çıkardığı Türk Halk Müziği Korosu, Tiyatro Topluluğu ile Gaziemir’in sanatsal ve sosyal yaşamına yaptığı katkılarla bir kez daha alkışı hak etti.

 

Seydiköylüler Derneği bir sanatsal etkinlikle daha Gaziemirli sanatseverlerin huzurundaydı. Seydiköylüler Derneği; geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği “Nusret Taşçı’yı Anma Gecesi” ve kendi bünyesinde oluşturulan “Türk Halk Müziği Korosu Konseri” sonrasında bu kez de yine kendi bünyesinde oluşturulan Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği “Braaaa” adlı oyunla 2022 yılının ikinci sanatsal etkinliğini de başarıyla yerine getirdi.

2016 yılındaki ilk oyunları olan “Gülcemal’in Yolcuları” ile yola çıkan Seydiköylüler Derneği Tiyatro Topluluğu sonraki yıllarda “Seydiköy’de Eski Yaşam” oyunlarla Gaziemirli sanatseverlerin huzurunda 6 kez sahne aldı. Tüm oyunları, dernek üyeleri ve Gaziemirliler arasında amatör oyuncularla oynayan topluluk bu yönüyle de gerek sivil toplum kuruluşlarına gerekse belediyeye örnek oldu.

Pandemi sonrası ilk kez seyircisiyle buluşacak olan Seydiköylüler Derneği Tiyatro Topluluğu bu kez farklı bir oyun hazırladı. Dernek yönetimi pandemi sonrası insanların biraz rahatlaması düşüncesinden olsa gerek bu kez eski Seydiköy’ün yaşamını mizahi bir dille anlatan bir oyunla seyircisinin karşına çıktı.

Dernek Başkanı Hakan Süvari “İnsanlarımız pandemi sonrası biraz gülsün, gülerek geri bıraktığı kötü günlerden biraz olsun uzaklaştık istedik” dedi. Oyun için Gaziemir Belediyesi Kültür Sanat Yönetmeni Mustafa Seyhan Kurağ ile anlaştıklarını söyleyen Başkan Süvari “Mustafa önce bizim ilk oyunumuzu da sahneleyen bir isimdi. Dernek yönetimi olarak yeni bir oyun ortaya konulacak ise bu Mustafa hocadan başkası olamaz dedik. Sağ olsun o da kabul etti. Bu kez madem mizah olacak bu da Seydiköy’e özgün olsun, eski günleri bilen büyüklerimizin anlatımlarından çok sayıda skeç ortaya çıktı. Mustafa hocamızın yönetmenliğinde oyuncularımız 8 ay boyunca çalıştı. Bu sürede he oyunda olduğu gibi Gaziemir Şehit Serhat Sığnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nu kullandık. Aynı zamanda dernek yönetim kurulu üyemiz olan okul müdürümüz İlker Esen’e yardımlarından dolayı ayrıca teşekkür ederim” dedi.

 

Seydiköylüler Derneği Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği “Braaaa”; Seneryo oluşumu açısından, Tv’lerde izlediğimiz Yılmaz Erdoğan’ın “ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR”ı; skeçleri ise BKM’nin “GÜLDÜR GÜLDÜR” oyunu nu andırıyor.

 

Seydiköylüler Derneği Tiyatro Topluluğu’nun Gaziemir AKM’de sahnelediği “Braaaa” oyunu aralarında Gaziemir Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ, MHP Gaziemir İlçe Başkanı Köksal Koç ve Memleket Partisi Gaziemir İlçe Başkanı Nur Dilsiz’in de  bulunduğu 400’e yakın seyirci tarafından ilgiyle izlendi.

“Braaaa” adlı oyunda Gaziemir’de “Monşer” lakabı ile yakından tanınan Halil İbrahim Aşıklar sunucu, Aydan Koç, Aydın Tülü, Ayşe Tülü, Eren Tatar, Erinç Çetinkol, Esma Helvacı, Gülcan Sert Çetinkol, Gülizar Köse, Necmi Köse, Günnur Berber, Hatice Kara, Hüseyin Kara, İbrahim Aşıklar, Merdol Kandıran, Mustafa Berber, Müslüm Külahlı, Sabriye Peker, Salih Gökbudak, Savaş Kapucu, Sema Külahlı Erol, Melek Şefika Sütlü Seven, Uğur Kapucu ve Ziya Peker oyuncu olarak yer aldı. Oyunun reji asistanlığını ise Pınar Soğan üstlendi.

Sergiledikleri performansla adeta ‘değme tiyatroculara, taş çıkar’a amatör topluluk Gaziemirili sanatseverlerin alkışlarıyla ödüllendirildi.

 

Varol Zenginobuz
08/06/2022 , 15:19:01
Tebrik
Tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
21/04/2024 , 15:48:12
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:40:21
YAŞAM / MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin