FOÇADA HAVA MUHALEFETİNE RAĞMEN COŞKULU 19 MAYIS
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

FOÇADA HAVA MUHALEFETİNE RAĞMEN COŞKULU 19 MAYIS

Facebook'ta paylaş
20/05/2022 , 09:04:52

İzmir’in Foça İlçesi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları hava muhalefeti nedeniyle kapalı mekanlara alındı. Akşam yapılacak Fener Alayı iptal edildi. Gündüz meydanda yapılacak etkinlikler kapalı spor salonunda gerçekleştirilirken, gece programındaki bando konserinin kültür merkezinde yapılması kararlaştırıldı.

Foça’da ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda ki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, siyasi partilerin ilçe başkanları, garnizonda görevli her rütbeden askerler, daire başkanları, şube müdürleri, STK yetkilileri, öğrenci ve öğretmenler ile çok sayıda vatandaş  törene katıldı.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin anıta konmasının ardından Saygı Duruşu’nda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla ilk tören sona erdi.

Resmi töreninin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şube başkanlıkları adına çelenk sunumları yapıldı. CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz Atatürk’ün İstanbul’dan Samsun’a Bandırma Vapuru ile yolculuğunun kurtuluşun başlangıcı olduğunu söyledi. Ayla Yılmaz; “Bu yolculuk Türk Milleti için Kurtuluşun başlangıcıydı. Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’da Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919’u önemi nedeniyle de Türk Gençliği’ne armağan etti”dedi.

O GÜNEŞ YENİDEN DOĞACAK                                         

ADD adına konuşan şube yönetim kurulu üyesi Poyraz Aksoy ise konuşmasında Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde verdiği görevin başında olduklarına vurgu yaptı. Poyraz Aksoy; “103 yıl önce güneş bir 19 Mayıs sabahı Samsun’dan doğmuştu. O güneş yeniden doğacak. İnanıyoruz. Çünkü ulusumuza güveniyoruz” dedi.   

MEYDANDAKİ TÖREN KAPALI SPOR SALONUNDA

Foça Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda yapılması planlanan kutlama programı şiddetli rüzgar nedeniyle 11 Eylül Reha Midilli Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Buradaki törende bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor Foça İlçe Müdürü  Emre Şahin büyük fedakarlıklarla kazanılan vatan toprakları için canlarını feda eden kahramanları unutmamak gerektiğine dikkat çekti. Emre Şahin; “ Büyük fedakarlıklarla kazanılan vatan topraklarımız ve bu vatan toprakları için canlarıyla bedel ödeyen atalarımızı unutmamak için milli birlik ve beraberlik duygularımızın güçlendiği bu bayram gününe sahip çıkalım ve gelecek için elbirliğiyle çalışalım. Unutmayalım ki, birinci görevimiz Türk Bağımsızlığını ve Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve yaşatmaktır.  Bu görev için muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. “ dedi.

Öğrencilerin, Atatürk’ün Türk Gençliğine Hitabesi ve ardından Gençliğin Atatürk’e cevabı’nı okumasından sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli sportif turnuvalarda dereceye giren okul  takımları ve öğrencilere kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.  Okullar ve Foça Belediyesi’nin halk oyunları ve dans ekipleri ile Foça Spor Lisesi öğrencilerinin jimnastik gösterileri izleyenler tarafından coşkuyla izlendi ve ayakta alkışlandı.  

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin