GAZİEMİR’İN AKILLI BİNASI FUAR’IN GÖZDESİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

GAZİEMİR’İN AKILLI BİNASI FUAR’IN GÖZDESİ

Facebook'ta paylaş
İzmir Fuarı’nda kurulan Gaziemir Belediyesi standı katılımcıların ilgisini üzerine çekiyor. Akıllı Hizmet Binası’nın maketinin de sergilendiği stantta belediyelerin faaliyetleri aktivetelerle anlatılıyor.
20/08/2017 , 12:04:01

Bu yıl 86’ncısı gerçekleştirilen İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaretçilerle dolup taşıyor. Ülke ekonomisinin geçmişinde ve bugününde ayrı bir öneme sahip İzmir Fuarı’nda yer alan tanıtım stantlarında katılımcılar bilgilendirilirken konserler ve buna bağlı etkinlikler kent yaşamına ayrı bir hareketlilik ve heyecan katıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentteki tüm ilçe belediyeleri de fuarda kendilerine ayrılan stantlarda yaptıkları çalışmaları fuarın ziyaretçileriyle paylaşıyor.

Gaziemir Belediyesi’de kendine ayrılan stantta yaptığı çalışmaları etkili bir şekilde vatandaşlara duyuruyor.

Enerji temasının işlendiği 86.İzmir Enternasyonel Fuarı’nda Akıllı Hizmet Binası’nı öne çıkaran Gaziemir Belediyesi stantı ziyeret edenleri kendi bünyesinde gönüllü üretim gerçekleştiren Sami Denktaş’ın geri dönüşüm malzemlerinden ortaya çıkardığı maket karşılıyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol tarafından yapımı gerçekleştirilen Akıllı Hizmet Binası kendi ürettiği elektrikle ihtiyacınını önemli bir bölümünü sağlayarak enerji tasarrufu sağlıyor.

Akıllı Hizmet Binası yılda 1010 kWh elektrik üretiyor

Gaziemir Belediyesi’nin akıllı, çevreci, teknolojik hizmet binası, kullanılan teknolojik sistemler sayesinde yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak ihtiyaç duyduğu enerjiyi üretiyor. Binanın çatısında, bölgenin coğrafi ve iklim koşulları göz önüne alınarak özel olarak üretilen güneş enerjisini elektrik enerjine çeviren paneller yer alıyor. İki tarafı cam olan fotowoltaik modüllerin Türkiye’de ilk kez kullanıldığı bina da yapılan ölçümler sonucu bölgeye en uygun enerji panelleri kullanıldı. Böylece güneş ışınlarından en yüksek oranda yararlanarak daha çok elektrik enerjisi sağlanıyor. Aynı zamanda Türkiye’de ilk defa kullanılan güneş ışınlarını iletebilen çift camlı fotowoltaik modüller sayesinde binanın gün ışığından faydalanması sağlandı.


Günlük 37 evin ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üreten sistem yılda 1010 kWh elektrik üretiyor. Sistem, yüksek verimi sayesinde 4-5 yılda kendini amorti ediyor. Yenilenebilir enerji kaynağı olan güneşi kullanan sistem çevrenin korunmasına da önemli katkı sağlıyor. Yağmur suyunun depo edilerek lavabolarda kullanıldığı binanın çatısında yer alan özel paneller sayesinde güneş enerjisinden sıcak su da elde ediliyor. Bu sistemle belediye bütçesine önemli katkı sağlanırken çevre kirliliğinin de önüne geçiliyor.

Stantta ayrıca, İzmir’de “Geri Dönüşüm”ü ilk başlatan ilçe belediyesi olan Gaziemir Belediyesi’nin cam atıkları geri dönüştürdüğü özel kumbaraların tanıtımı ve kadınları ekonomik hayata çekmek için hayata geçirilen Organik Oyuncak Üretimi hakkında vatandaşlara bilgi veriliyor.

 

 

 

Varol ZENGİNOBUZ
21/08/2017 , 00:16:03
tebrik
Sami Denktaş’ın geri dönüşüm malzemlerinden ortaya çıkardığı maket,göre bileceğim en muhteşem el emeği göz nurudur. Sanatı hakiki ustadan öğrenmeyen ve lafı ustaya bırakmayan hiçbir neticeye ulaşamaz. Ustalık uzun yılların toplanmış maharetidir. Başta belediye başkanımıza, bu güzel eser ve eserlerin yapılması için sami ağbimize sunduğu imkanlar takdirlere şayandır.bu vesile ile tebriklerimi sunarım.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin