Kent Konseyi hakkındaki “Hatalı Mahkeme Kararı”na bir itirazda Gaziemir Belediyesi’nden!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Kent Konseyi hakkındaki “Hatalı Mahkeme Kararı”na bir itirazda Gaziemir Belediyesi’nden!

Facebook'ta paylaş
19/04/2022 , 10:48:49

Gaziemir Kent Konseyi’nin 5 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşen seçimli genel kurulunda; Kent Konseyi Başkanı seçilen Günnur Berber’i ve Yürütme Kurulu’nu, verdiği hatalı ve tartışmalı sonucu yok sayan İzmir 5.İdare Mahkemesi’ne bir itirazda Gaziemir Belediyesi’nden geldi.

 

Gaziemir Belediyesi karara itiraz ederek, İzmir 5.İdare Mahkemesi’nin söz konusu kararının bozulması yönünden Bölge İdare Mahkemesi’nde istinafa gitti. Belediye 5 Ağustos 2021 tarihinde yapılan genel kurulunun halen geçerli olan Gaziemir Kent Konseyi Yönergesi’ne uygun olarak gerçekleştirildiğini belirterek kararın davalı konumda bulunan Gaziemir Belediyesi lehinde bozulmasını talep etti.

 

Günnur Berber “Gaziemir Belediyesi doğru olanı yaptı. Çünkü Mahkemenin aldığı karar çok hatalı”

 

5 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşen Gaziemir Kent Konseyi seçimli Genel Kurulu’nda; mevcut başkan ve TEMAD Gaziemir Şubesi tarafından yeniden aday gösterilen Ayhan Aksoy’a rakip olarak, İzmir Seydiköy Mübadele Muhacirleri Derneği tarafından Günnur Berber aday gösterilmişti. Günnur Berber 42 oy alarak, Gaziemir Kent Konseyi Yönergesi’nde öngörülen 3’te 2 oy üstünlüğü ile ilk turda Gaziemir Kent Konseyi Başkanı seçildi. Mevcut başkan ve yeniden aday olan Ayhan Aksoy ise ancak 10 oy alabilmişti.

 

Gaziemir Kent Konseyi Başkanı olarak görevine devam ettiği halde üç ay sonra, söz konusu genel kurulun iptali için İzmir 5.İdare Mahkemesi’nde Gaziemir Belediyesi aleyhine, Engel-Siz Yaşam Derneği adına dava açan Gülgün Yorgancılar dava dosyasında henüz kesinlik kazanmadığı halde önceki yönetim tarafından hazırlanan taslak yönergeyi, halen yürürlükteki yönerge olarak sunmuştu. Davada müdahil olan Günnur Berber’in avukatı tarafından söz konusu yönergenin taslak yönerge olduğunu ve halen yürürlükte bulunan yönerge ile ilgisi bulunmadığını ve genel kurulda da görüşülmediği için kesinlik kazanmadığı yönünde itirazda bulundu. Davalı olan Gaziemir Belediyesi avukatlarının söz konusu taslak yönergeyle ilgili itirazda bulunmaması üzerine İzmir 5.İdare Mahkemesi davacının istemi doğrultusunda karar vererek söz konusu 5 Ağustos 2021 genel kurulunu yok hükmünde saydı. Alınan karar ile birlikte, aynı genel kurulda 10 oy alarak seçimi kaybeden Ayhan Aksoy’un konsey başkanlığına yeniden dönmesinin yolu açıldı.

 

Duruma sert tepki gösteren Günnur Berber “Genel kurulda hiç görüşülmemiş ve doğal olarak kesinleşmemiş taslak yönerge üzerinden mahkemenin vermiş olduğu hatalı karar, Gaziemir Kent Konseyi Genel Kurulu iradesini yok saymaktadır. Bu karar, katılımcılık ilkesiyle hareket eden Kent Konseyi Yönetmeliği ile de çelişen tartışmalı bir karardır” diyerek bozulması için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Gaziemir Belediyesi’nin de söz konusu hatalı ve tartışmalı kararın bozulması için Bölge İdare Mahkemesi’nde istinafa gitmesini de değerlendiren Günnur Berber şunları söyledi;

 

“Gaziemir Belediyesi’nin kendisinin davalık olduğu bir mahkeme sürecinde, alınan hatalı kararının bozulması için Bölge İdare Mahkemesi’ne gitmesi doğru ve yerindedir. Gönül isterdi ki, mahkemenin esas aldığı taslak yönergenin geçersiz olduğunu, avukatımın yaptığı gibi dava sürecinde belediyenin avukatları da dile getirselerdi. Davanın seyrini değiştirecek böylesi bir duyarsızlığın sonucu ağır olmuştur. Şimdi bu hatanın düzeltilmesi için umarım Bölge İdare Mahkemesi sürecinde gerekli olan duyarlılıkla hareket ederler. Müdahil olarak ben hem Gaziemir Kent Konseyi Genel Kurulu’nun iradesini savunuyorum. Hem de mahkemede davalık olan Gaziemir Belediyesi’nin dolayısıyla kamu hakkının korunması lehinde hareket ediyorum. Hukuk er yada geç en doğru kararı verecektir. Ben tüm hukuki haklarımı sonuna kadar kullanmakta kararlıyım. Adaletin yerini bulması için mücadelemi her alanda sürdüreceğim.”

 

GAZİEMİR KENT KONSEYİ SEÇİMLERİYLE İLGİLİ YAYINLANAN HABERLER

 

İDARE MAHKEMESİNDEN HATALI, ÇOK TARTIŞILACAK İPTAL KARARI

 

GAZİEMİR KENT KONSEYİ SEÇİMİNİ AÇIK ARA FARKLA GÜNNUR BERBER KAZANDI

 

Azmin ve Sivil Toplum’un zaferi

 

Varol ZENGİNOBUZ
19/04/2022 , 15:36:09
hakkındır
O makam senin hakkındır Günnur Berber. Er geç senin olacaktır... Sen zaten çoktan gönüllerde BAŞKANLIĞI hak ettin.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin