Kızılay Balkanlar’da iftar sofrası kuracak
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Kızılay Balkanlar’da iftar sofrası kuracak

Facebook'ta paylaş
04/04/2022 , 11:26:39

Türk Kızılayı Konak Şube Başkanlığı Ramazan faaliyetleri kapsamında Balkan ülkelerinde iftar sofraları kuracak.  İzmir’de bulunan Balkan-Rumeli dernekleri, belediyeler ve iş insanlarının katkılarıyla gerçekleştirilecek programda Srebrenitsa anneleri ve yetim çocuklar da bulunuyor.

 

Türk Kızılayı Konak Şube Başkanlığı Balkan-Rumeli dernekleri, belediyeler ve iş insanlarının da desteğiyle Balkan ülkelerinde iftar programı hazırladı.  Makedonya, Kosova, Karadağ ve Bosna Hersek’te kurulacak sofralarda oruçlar açılacak, ihtiyaç sahiplerine gıda kolileri dağıtılacak.

 

Konak Şube Başkanlığı’nın “2022 yılı Ramazan Faaliyetleri” çerçevesinde gerçekleştireceği programda dernek başkanları, iş insanları ve Türkiye’den giden yardımseverler de bulunacak. Ülke ziyaretleri ve yerel yöneticilerin de bulunacağı buluşmaların ilki 12 Nisan’da Makedonya’nın başkenti Üsküp’e bağlı Studeniçan Belediyesinde gerçekleştirilecek. Heyetler daha sonraki gün Kosova Prizren’e gidecek. Ardından Karadağ’a bağlı Rojaye Belediyesinde etkinlik gerçekleştirilecek. Buralarda ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi dağıtılacak ve iftar yemeği organizasyonu yapılacak.  Etkinlikler kapsamında Bosna Hersek’e bağlı Konyiç Şehri’ne gidecek heyet sonrasında Olovo’da gıda kolisi dağıtımı ve iftar programı yapacak.

 

Türk Kızılayı Konak Şube Başkanlığı programın son gününü Dünya Yetimler Günü olan 17 Nisan tarihine göre de ayarladı. 1995 yılında Sırpların saldırıları sonucu hayatlarını kaybeden Srebrenitsa Katliamı mağdurlarıyla bir araya gelecek olan heyet  Srebrenitsa anneleri ve yetim çocuklarla buluşacak. Burada kurulacak sofralarda oruçlar açılacak, gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirilecek.

 

“Dünyadaki tüm kötülükleri bitiremeyebiliriz ama iyilikleri çoğaltabiliriz” sloganı ile bu ramazan Balkan ülkelerinde önemli bir etkinliğe hazırlandıklarını ifade eden Türk Kızılayı Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı çalışmaların sürdüğünü söyledi.  Şanlı, “Genel Başkanımız Sayın Dr. Kerem Kınık’ın da desteğiyle çıktığımız bu yolda içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı’nı farklı bir etkinlikle yaşamak istiyoruz. Balkan-Rumeli federasyonları ve derneklerinin aktif olduğu İzmir’de görev yapan STK’larla birlikte bu etkinliği planladık. İş insanları ve yerel yönetimlerden de destek görüyoruz.  Kurumumuz sadece Ramazan’da değil yılın her ayı ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyor. Doğal afetlerde, önemli günlerde Kızılay’a destek veren bağışçılarımızın ihtiyaç zamanında yardımlarını ulaştıran elçi görevini de üstleniyor.  Türk Kızılayı Konak Şubesi’nin yeni yönetimi de Ramazan gibi manevi değeri yüksek bu ayda önemli bir etkinliğe imza atmanın, buluşmanın heyecanı yaşıyor” dedi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin