“Akaryakıttan alınan vergi dilimi azaltılmalı”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

“Akaryakıttan alınan vergi dilimi azaltılmalı”

Facebook'ta paylaş
21/03/2022 , 11:49:27

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, akaryakıta gelen zamları değerlendirerek, “İnsanlar araç kullanımını bıraktı. Teker dönmezse otomotiv sektörünün de çarkı dönmez. Türkiye otomotiv sektörü için akaryakıta yapılan bu zamlar büyük bir risk oluşturuyor” dedi.

 

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, akaryakıt zamlarını irdeleyerek bunun otomotiv sektörüne yansımasını değerlendirdi. Sıfır araç ve ikinci el satışların zaten düştüğünü, o anlamda sektörün zaten sıkıntıda olduğunu söyleyen EGOD Başkanı Torun, “Yılbaşından bu yana akaryakıta gelen zamlar geçen yıla göre neredeyse fiyatları üç katına ulaştırdı. Bu otomotiv sektörü için büyük bir risk oluşturuyor. İnsanlar araç kullanmayı bıraktı, teker dönmezse sektörün çarkları da dönmez” dedi.

Araç kullanımının zaruri haller dışında bırakıldığını söyleyen EGOD Başkanı Torun, “Bunu trafik yoğunluğundan bile anlayabilirsiniz. İnsanlar mecbur olmadıkça artık özel araçlarını kullanmıyor. Otomotiv sektörünün çarkı teker döndükçe döner. Yedek parçası, bakımı, onarımı hep kullanıma bağlıdır. Araç kullanımı düşerse sektörün her dinamiği bundan olumsuz etkilenir ve şuan öyle bir risk ile karşı karşıyayız” dedi.

 

“Akaryakıttan vergi azaltılsın”

 

Türkiye’nin ihracatın lokomotifinin otomotiv sektörü olduğunu hatırlatan Torun, “Bugün gurur duyduğumuz ihracat rakamlarımızın ana kalemi otomotiv. Bu sektör yara alırsa bunun etkisi her sektöre yansır. O sebeple akaryakıt fiyatlarına derhal müdahale edilerek vergi oranı düşürülmek zorunda” dedi.

Rusya’nın işgalinin küresel anlamda akaryakıt fiyatlarını zaten yukarı çektiğini hatırlatan Torun, “Savaşın küresel petrol fiyatlarına etkisi de olumsuz oldu. Üstüne ülkemizde yüksek seyreden döviz kuru ve enflasyon nedeniyle sürekli bir akaryakıta zam durumu ile karşı karşıyayız. Bunun tüketiciye yansımasını minimize etmek için ekonomi yönetimi radikal bir karar ile akaryakıt üzerinden vergi dilimini küçültmeli, bu zam yağmurunu durdurmanın başka çözümü yok. Hükümetten bu adımı bekliyoruz” diye konuştu.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin