Medeni Kanun’a Buca’da panel
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

Medeni Kanun’a Buca’da panel

Facebook'ta paylaş
18/02/2022 , 12:20:41

KADININ toplumsal hayat içinde bir özne olarak görülebilmesi ve eşit haklara sahip olmasının temelini oluşturan Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 96’ıncı yıl dönümünde Buca’da önemli bir panel gerçekleştirildi. Türk Medeni Kanunu’nun aynı zamanda laiklik, eşitlik gibi tüm Cumhuriyet değerlerinin öncülü olduğunu söyleyen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Medeni Kanun birey olmamızı sağladı” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şubesi’nin Buca Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirdiği Türk Medeni Kanunu konulu panelin moderatörlüğünü Av. Ali Hıdır Uludağ’ın yaparken, konuşmacıları ise İzmir Eski Baro Başkanı Av. Aydın Özcan ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Münevver Aktaş oldu. Panel öncesi bir açılış konuşması yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Türk Medeni Kanunu’nun beşiktan mezara kadar hukuki tüm hakları sağlayan yegane yasa olduğunu belirterek “Medeni Kanun’a baktığımızda sadece kadınlarımıza tanınan haklar çerçevesinde anlıyoruz. Ancak Medeni Kanun birey olmamızı sağladı. Son 200 yılında yorgun düşmüş, sürekli cephelerde savaşmış toplumun sosyolojik yapısı da değişmeye başlamıştı. Emperyalizme karşı tarihin gördüğü en büyük başkaldırılardan birini gerçekleştiren bu milletin zaferi tabii ki devrimle taçlanacaktı” dedi.

ATATÜRK’ÜN DEHASI

Eski sistemi devam ettirmekle, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa etmek konusunda ikincisini kararlılıkla hayata geçiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu konudaki dehasına da dikkat çeken Kılıç, “Atamızın kurduğu bu güçlü cumhuriyet, saldırılara rağmen hala alt edilemedi, edilmeyecek de. Bu vesileyle Ulu Önderimize minnetlerimizi, saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz” diye konuştu. Kılıç, Türk Medeni Kanunu’nun laiklik, eşitlik gibi tüm Cumhuriyet değerlerinin öncülü olduğunu vurgulayarak, kanunun modern Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kuruluş belgelerinden biri olduğunu dile getirdi.

“SALDIRILARDAN KANUN DA PAYINI ALIYOR”

ADD Buca Şube Başkanı Yılmaz Yıldız, demokrasinin, eşitliğin, laikliğin ve hukuk devletinin vazgeçilmezi olan Medeni Kanun’un öneminin bugün daha iyi anlaşıldığını söyleyerek, “Günümüzde Atatürk devrimlerine yapılan bütüncül saldırıdan Menedi Kanun da payını almaktadır. Kanun parça parça yok edilmektedir. 1 Temmuz 2021 tarihinde İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi ve feshi gibi” dedi.

İzmir Barosu eski Başkanı Aydın Özcan da, Türk Medeni Kanunu ile Türk kadınına bin yıl evvel kaybettiği hakların iade edildiğini savunurken, DEÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Münevver Aktaş ise Medeni Kanun’un cumhuriyetin yarattığı zihniyet değişikliğinin somutlaşmış hali olduğunu kaydetti.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin