GÜNNUR BERBER BÖLGE İDARİ MAHKEMESİ’NE İTİRAZ ETTİ. GÖZLER BELEDİYEDE!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

GÜNNUR BERBER BÖLGE İDARİ MAHKEMESİ’NE İTİRAZ ETTİ. GÖZLER BELEDİYEDE!

Facebook'ta paylaş
11/12/2021 , 09:49:10

Engel-Siz Yaşam Derneği tarafından; 5 Ağustos 2021 tarihinde yapılan ve İzmir Seydiköylüler Mübadele Muhacirleri Derneği temsilcisi Günnur Berber’in, TEMAD Gaziemir Temsilcisi ve mevcut başkan Ayhan Aksoy’a kaşı 42’ye 10 oyla Gaziemir Kent Konseyi Başkanı seçildiği, Gaziemir Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurulu’nun iptali için idari mahkemeye başvurmuştu. Engel-Siz Yaşam Deneği’nin Gaziemir Belediyesi aleyhinde açtığı davaya bakan İzmir 5.İdari Mahkemesi verdiği arar kararda, yürütmenin durdurulması yönünde kararı verirken Bölge İdari Mahkemesi’ne itiraz yolunu açık bıraktı. Gaziemir Kent Konseyi Başkanlığı mahkemece durdurulan Günnur Berber müdahil olduğu kabul edildiği davada alınan ara kararı Bölge İdari Mahkemesi’ne taşıdı.

Günnur Berber’in Avukatı Gizem Kılınç Bölge İdari Mahkemesi’ne teslim edilmek kaydıyla İzmir 5.İdari Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi verdi. Yerel mahkemenin aldığı kararın hatalı olduğunu ifade eden mahkeme başvurusunda; ara karara gerekçe gösterilen ve Engel-Siz Yaşam Derneği tarafından mahkemeye delil olarak sunulan Yönerge’nin taslak yönerge olduğunu ve hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığının altını çizildi. Gaziemir Kent Konseyi Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge’nin halen 2015 yılında yapılan genel kurulda kabul edilen ve halen yürürlükte olan Yönerge olduğuna dikkat çekildi. Hal böyle iken önceki dönem Yürütme Kurulu tarafından söz konusu yönergenin bazı maddelerinin değiştirilmek üzere hazırladığı taslağın Ocak 2020 yılında yapılması planlanan genel kurulda görüşülüp karara bağlanmasının ardından kesinleşeceğinin bizatihi yönerge taslağında açıkça belirtildiğinin altı çizildi. Hal böyle iken planlandığı üzere Ocak 2020 tarihinde genel kurul toplantısının gerçekleşmediği, 25 Temmuz 2019’dan sonra Gaziemir Kent Konseyi’nin tek yaptığı genel kurul toplantısının 5 Ağustos 2021 tarihinde yapıldığı hatırlatıldı. Son yapılan genel kurulda da daha önceden hazırlanmış olan yönerge taslağının gündem maddeleri arasında yer almadığı dolayısıyla halen yürürlükte olan Gaziemir Kent Konseyi Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge 22 Ocak 2015 tarihinde kabul edilen yönerge olduğu belirtildi. Bu nedenle davacı tarafından mahkemeye ibraz edilen yönerge taslak metin olup hali hazırda yürürlükte olan yönergeye göre oy hakkı kullanımında aykırılık bulunmamaktadır. Dolayısı ile gelinen aşamada yürürlük kazanmamış ve muteber olmayan Gaziemir Kent Konseyi Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönerge md 11/7 gereği yürütmenin durdurulmasına dair verilen kararın hukuka ve yasaya aykırı olduğu şüphesizdir, denildi.

 

Günnur Berber’in avukatı tarafından yapılan itiraz başvurusunda; Yine davacı tarafından genel kurulun iptali için öne sürülen yasal sürede söz konusu derneğin başvurusunu zamanında yapmadığı yönünde iddiasının doğruyu yansıtmadığı ifade edildi. Gaziemir Kent Konseyi Başkanlığı tarafından açıklanan tarihler içerisinde gerekli olan başvurunun yapıldığını belgeleriyle ortaya konuldu. Müvekkilin derneği temsiline dair yapılan bildirim Gaziemir Kent Konseyi’nin cevabi yazısında yer alan süre içerisinde yapılmış olup idarenin kendi kusuruna dayanarak hak iddiasında hukuka uyarlık bulunmamaktadır, denildi.

 

Bölge İdari Mahkemesi’ne müdahil Günnur Berber’in avukatı Gizem Kılınç tarafından yapılan başvuruda; İzmir 5. İdare Mahkemesi’ nin 10.11.2021 tarihli Yürütmenin Durdurulmasına dair tesis etmiş olduğu kararın kaldırılması istendi.

 

 

GÖZLER BELEDİYEDE

 

Her ne kadar konu, 5 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşen Gaziemir Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul olsa da, Gaziemir Belediyesi tüzel kişiliğini mahkemeye veren Engel-Siz Yaşam Derneği İzmir 5. İdari Mahkemesi’ne başvuru dilekçesinde önce yürütmenin durdurulması ve Gaziemir Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurul’un iptalini istedi. Engel-Siz Yaşma Derneği, yerel mahkeme tarafından verilen ara kararda istediği yürütmeyi durdurmayı alırken, davalı taraf olan Gaziemir Belediyesi’nin bölge idari mahkemesine itiraz yapıp yapmayacağı merak ediliyor.  

İLGİLİ HABERLER 

GAZİEMİR KENT KONSEYİ SEÇİMİNİ AÇIK ARA FARKLA GÜNNUR BERBER KAZANDI

 

Azmin ve Sivil Toplum’un zaferi

   

Varol Zenginobuz
23/11/2021 , 16:27:36
Keser
Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Bu iş İstanbul seçimi gibi rekor oyla Günnur hanım tekrar seçilir.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin