İzmirliler’in “Salihli ilgisi” devam ediyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

İzmirliler’in “Salihli ilgisi” devam ediyor

Facebook'ta paylaş
18/11/2021 , 11:17:10

Salihli TSO tarafından organize edilen “Görülmeye Değer Kent Salihli” gezileri kapsamında kente gelen İzmir’den 47 kişilik grup, tarihi mekanları ziyaret ettikten sonra yaptıkları alışverişlerle çarşı ve pazarı hareketlendirdi.

 

 

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın, İzmir’deki Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte organize ettiği “Görülmeye Değer Kent Salihli” projesinin bu yılki ikinci gezisi de gerçekleştirildi. İzmir’den farklı yaş gruplarından ve mesleklerden 47 kişinin katıldığı tanıtım gezisi kente hareket kazandırdı. Salihli TSO’nun finanse ettiği Salihli Güven otobüsüyle kente gelen grup,  Salihli’nin tarihi yerlerini gezdi, kültürü hakkında bilgi aldı, çarşıda ve pazarda alışveriş yaptı.

Gezi, Salihli’nin göz kamaştıran tarihi miraslarından biri olan Sart Mahallesi’ndeki Gymnasium’da başladı. Yazar ve araştırmacı Mustafa Uçar’ın rehberliğinde gerçekleşen tarih turunda, Lidya, Roma ve Pers gibi eski uygarlıklar hakkında ve o dönem yaşamış olan halkın günlük ritüelleri hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Yine Sart’ta yer alan Artemis Tapınağı’nda ise dünyanın ilk madeni parasını basarak kullanıma sunan Lidya Uygarlığı ve bu uygarlığın zengin mirası anlatıldı. O dönemde hüküm süren kralların zenginliği ve ihtişamı hakkında değerli bilgiler sunan rehberin anlattıklarını can kulağı ile dinleyen İzmirli misafirler,  rehberi soru yağmuruna tuttu.  

İzmirli grubu “Müdire Hanım Konağı” olarak da bilinen Kent Müzesi’nde karşılayan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli’nin zengin bir tarihi mirasa sahip olmasının yanı sıra engin bir hoşgörü kenti olduğu konusunda da bilgiler aktardı. Salihli’nin ünlü kuru üzümü ve Kula’nın tescilli leblebisinin de ikram edildiği müzenin bahçesindeki konuşmada Yüksel şunları söyledi:

 “Kentimizin daha etkin tanıtımını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu gezileri İzmir’deki Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile koordineli olarak 5 yıldır sürdürüyoruz. Salihli, bereketli topraklarının yanı sıra tarihi ve kültürel mirası da oldukça zengin olan bir coğrafya.  Salihli’nin tanıtımını size bu güzellikleri yerinde göstererek yapmayı hedefliyoruz. Siz de gördüğünüz bu güzellikleri eşinizle dostunuzla paylaşın ki, onlar da bir vesileyle Salihlimize konuk olsun. Yaptığımız bu tanıtım organizasyonu, kentimizin ekonomisine de canlılık kazandırıyor. Sizleri burada ağırlamaktan çok mutluyuz.”

İzmirli misafirler, Kent Müzesi’nden yürüyerek tarihi tren garına geldi ve burada Salihli’yi iki kez ziyaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaret sırasında yaptığı konuşma hakkında bilgi aldı.  Ağırlıklı olarak kadınların oluşturduğu grup daha sonra, Sevgi Yolu’nda bulunan restoranlarda kentin tescilli ürünü olan Odun Köfte yiyerek yöresel lezzetleri keşfetti ve pazardan da taze meyve - sebze alışverişi yaptı. Grup, gezinin son kısmında Kurşunlu Vadisi’nde Kurşunlu Çayı’nın doğal güzellikleri eşliğinde yürüyüş yaptı.

Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’ndan Bahar Türkoğlu, Gönül Güngör ve Naciye Balcı, grup üyelerine mihmandarlık yaptı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin