ÇYDD İzmir Şubesi’nden Buca’da Gençlik Merkezi
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

ÇYDD İzmir Şubesi’nden Buca’da Gençlik Merkezi

Facebook'ta paylaş
03/11/2021 , 10:29:40

Prof. Dr. Mehmet Yalçın ve eşi Şirin Yalçın’ın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi’ne bağışı Buca’daki mülkleri, Prof. Dr. Mehmet Yalçın Çağdaş Gençlik Merkezi oldu

 Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin ‘Prof. Dr. Mehmet Yalçın Çağdaş Gençlik Merkezi’ 28 Ekim’de Buca’da yoğun ilgiyle açıldı. Prof. Dr. Mehmet Yalçın ve eşi Şirin Yalçın tarafından bağışlanan mülkte bir oda; merhum Cemre Mavioğlu’nun ailesinin destekleriyle, sanatsever gençler için ‘Cemre Mavioğlu Müzik Odası’ olarak dizayn edildi. Cemre Mavioğlu’na ait çok sayıda müzik aleti, ailesi tarafından gençlerimizin kullanımı için bağışlandı.  Bir oda; Mahitap Çankaya’nın ailesi tarafından bilgisayarlı çalışma odası olarak gençlerimizin için donatıldı.

 Açılış törenine ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nur Gerçel, ÇYDD İzmir Şube Başkanı Onur Ertürkan ile dernek yöneticileri, şube yöneticileri ve ÇYDD  üyeleri,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nilay Kökkılınç, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve bağışçılar katıldı.

PANDEMİYE RAĞMEN BURS

 ÇYDD İzmir Şube Başkanı Onur Ertürkan açılışta yaptığı konuşmasında çağdaş Türkiye'nin gelecek güvencesi olma yolunda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 32 yılını, İzmir şubesinin de 28 yılını geride bıraktığına dikkat çekerek: “Geçen yıl pandemiye rağmen şubemiz bünyesinde yaklaşık 1264 İlk ortaöğretim ve üniversite öğrencisine burs verdik. 1993 yılında kurulan şubemiz, sadece şube binasında kalmayıp çocuk genç ve aileleri dokunabilmek amacıyla İzmir'in farklı bölgelerinde Buca, Çiğli, Uzundere de 7-14 yaşa yönelik çocuk kulüpleri bunun yanı sıra dört farklı bölgede çağdaş etkinlik merkezlerini açtı. Bugün burada toplanmamızın nedeni Prof. Dr. Mehmet Yalçın'ın bağışı olan gençlik merkezini açmamızdır. Bizi çağdaşlık yolunda yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza, bağışçılarımıza, gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, emeklerinize sağlık diyoruz” diyerek katkılarından dolayı Buca Belediyesi’ne de teşekkür etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kutlayan Onur Ertürkan, sözü ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’e bıraktı.

DERNEK SİZLERE EMANET

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel de Cumhuriyet Bayramını kutlamak için yola çıktıklarını, heyecanlarının sonsuz olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Gençlik merkezi olunca hepimizin önceliği var. İyi ki varsınız, boşuna büyük önderimiz Türkiye Cumhuriyetini size emanet etmemişti. Biz de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni sizlere emanet ediyoruz. Türkan Saylan Hocamız derdi ki ‘Eğitimli her kadının ama her bireyin bu ülkeye laik Atatürk Cumhuriyetine borcu var.’ Borcumuzu ödemeye gayret ettiğimiz için kutluyorum, iyi ki varız… Var olmaya devam edeceğiz.”

   İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Nihal Kökkılınç, “Sizleri; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer adına selamlıyorum” diyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile ortak çalışmalar yürütmekten,  dayanışma içerisinde bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduklarını belirtti. Nihal Kökkılınç,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere yönelik sözleriyle konuşmasını tamamladı.

YAPACAĞINIZ EN GÜZEL İŞ

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise “İki tane dernek var bizim için çok önemli. Bir tanesi 2006-2008 yılları arasında Buca şubesinin başkanlığını yapmış olduğum Atatürkçü Düşünce Derneği, diğeri de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği. Bugün çok anlamlı bir gün Cumhuriyetimizin 98. Yıl dönümü. Hepinizin Cumhuriyet bayramını kutluyorum. Böylesine güzel bir binayı ÇYDD ne bağışladıkları için Sayın Şirin Yalçın Hanım’a ve Mehmet Yalçın Beye teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Bu dünyada yapacağınız en güzel işi yaptınız” diye konuştu.

Merkeze mülk bağışçısı Mehmet Yalçın ve merkez çalışma odasının bilgisayar donanımını Merhum Mahitap Çankaya adına yaptıran kardeşi Ruhsar Vraskalı, yaptıkları katkıdan dolayı çok mutlu olduklarını, hayallerinin gerçekleştiğini söyledi. Kızları Merhum Cemre Mavioğlu adına merkezdeki müzik odasının tüm donanımını gerçekleştiren Hatice ve  Ömür Mavioğlu da kızlarının merkezdeki müzik odası ile yaşatılmasından duydukları mutluluğu ifade ederek sanatın önemine değindi.

Açılışta son olarak ÇYDD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Yazmanı Aslı Tamtürk, ÇYDD İzmir Şubesi gönüllüleri ve koşucuları olarak çağdaş etkinlik merkezlerini çağdaş gençlik merkezlerini çoğaltarak araştıran, sorgulayan gençlerle kültürlü meslek insanları için adımları atacaklarını kaydederek şöyle dedi: “Bu ülkenin sorunu işsizlik kadar bu soruna sebep olan mesleksizliktir. Bu gençlerin arasından şehir planlamacıları, mimarlar yetişecek ve işte o gün depremin öldürmediği binalar olacak. Sizleri de bu kampanyaya destek olmanızı ve yanımızda olmaya davet ediyoruz.”

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin