GAZİEMİR’DEKİ CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERİ COŞKUYLA BAŞLADI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

GAZİEMİR’DEKİ CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERİ COŞKUYLA BAŞLADI

Facebook'ta paylaş
28/10/2021 , 21:58:20

Gaziemir’deki Cumhuriyet Bayramı törenleri Atatürk Anıtı’na Çelenk Koyma Töreni ile başladı. Günün sürprizini ise Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber yaptı. Berber Gaziemir’in Cumhuriyet Kadınları’nı meydanda düzenlediği kahvaltı programıyla topladı. Atatürk Anıtı’nın önünde İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan kutlayan Gaziemirli Kadınlar Kırmızı-Beyaz elbiseleriyle Cumhuriyet Bayramı törenlerine ayrı bir hareket ve renk kattı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98’inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Gaziemir İlçesi’ndeki törenlerle kutlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ilk resmi töreni Atatürk Anıtına Çelenk Koyma Töreni ile başladı.

Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Çelenk Koyma Töreni öncesinde günün ilk sürprizi ise Gaziemir Kent Konseyi Günnur Berber’in organize ettiği “Gaziemir’in Cumhuriyet  Kadınları Çarşı Meydanı’nda Buluşuyor” kahvaltılı toplantısıydı. Gaziemir Kent Konseyi ve Seydiköy Mübadele Muhacirleri Derneği sosyal medya hesaplarından yapılan çağrıyla bir araya gelen kadınlar Kırmızı-Beyaz giysileriyle Çarşı Meydanı’na ayrı bir renk kattılar. Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederken “Bugün Cumhuriyetimizin 98. Yaşını kutluyoruz. Atatürk’ün izinde yürüyen kadınlar olarak Cumhuriyete çok şey borçluyuz. Bugün ayrıca rahmetli ananemi de anmak isterim. Bir zamanlar Çarşı Meydanındaki Kahvelerden geçemeyen bir nesildi onlar. Ananemin ve babannemin bir ahdi vardı ‘bir gün o meydanda bende çay içeceğim’ derdi hep! Şimdi biz kadınlar olarak buradayız O’nlara buradan selam gönderiyorum. Rahmetle yad etmek istiyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Gevrek,Boyoz ve Çay’dan oluşan mütevazi kahvaltı sonrası Atatürk Anıtı’nın önünde toplanan ararlarında Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber, CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları Bşkanı Neriman Balcı Türkeri, Deva Partisi İlçe Kadın Politikaları Başkanı Belgin Alpoğuz, Gaziemir Belediye Başkan yardımcılarından ve CHP belediye meclisi üyelerinden İzel Zenginobuz Derinsu, Nimet Şekercioğlu, Meral Yiğit, Nilgün tepik Karadeniz’inde bulunduğu Gaziemirli Kadınlar hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı coşkuyla okudular.

Günün ilk resmi töreni olan Çelenk Koyma Töreni’ne resmi kurumların yanı sıra ilçedeki sivil toplum kuruluşları da büyük ilgi gösterdiler. Atatürk Anıtı’nın önü çelenklerle donatılırken Gaziemirli vatandaşlarda töreni ilgiyle takip ettiler.

Gaziemir Kaymakamı Dr.Ahmet Süheyl Üçer, Hava Sınıf Okulları Komutanı Hava Kont.Albay Hakan Cirit ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Atatürk Anıtı’na Çelenk Koymasının ardından siyasi partilerde sırasıyla saygı çelenklerini bıraktılar. Ak Parti İlçe Başkanı Serdar Muçay, CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan, İyi Parti İlçe Başkanı Sedat Dağ, Memleket Partisi İlçe Başkanı Nur Dilsiz ve Vatan Partisi İlçe Yöneticileri Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktılar. Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen, Gaziemir Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Taşkın, Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber, Şehit Asker Şehit Polis Aileleri Derneği Yöneticileri, TEMAD Gaziemir Şubesi Başkanı Osman Selçuk, Atatürkçü Düşünce Derneği Gaziemir Şube Başkanı  Gülen Özcan, Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari, Engel-Siz Yaşam Derneği Başkanı Gülgün Yorgancılar ve Gaziemir Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Ulaş Şırlancı Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin