İYİ PARTİ GAZİEMİR İLÇE BAŞKANI DAĞ: BELEDİYE, BÜTÇESİNDEN SERTİFİKALI MESLEKİ EĞİTİME DESTEK SAĞLAMALI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

İYİ PARTİ GAZİEMİR İLÇE BAŞKANI DAĞ: BELEDİYE, BÜTÇESİNDEN SERTİFİKALI MESLEKİ EĞİTİME DESTEK SAĞLAMALI

Facebook'ta paylaş
30/09/2021 , 10:17:11

2022 Mali Yılı Bütçe Görüşmeleri öncesinde İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ’dan öneri geldi. Başkan Dağ mesleki eğitim başta olmak üzere eğitimin önemine dikkat çekerek “Gaziemir Belediyesi mutlak surette özellikle sertifikalı mesleki eğitim için bütçesinden pay ayırarak 17-30 yaş arasındaki kişilerin iş bulma olanağını arttırması gerektiğinin altını çizdi. Dağ “Gaziemir Belediyesi Bütçe olanaklarının bu konuda elverişli olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi 4 Ekim’den itibaren yeni yasama dönemi çalışmaları için açılırken; Mahalli düzeyde ilçelerin bir nevi yasama kurumları olan belediye meclisleri de gelecek yılın performans hedefleri ve mali yapısını belirlemek üzere 1 Ekim itibariyle toplanıyor.

Gaziemir Belediye Meclisi de 1 Ekim 2021 Cuma günü bütçe görüşmeleri ve gündeme gelecek önergeler hakkında karar vermek için toplanacak.

Gaziemirliler, ilçeye 2022 yılında yapılacak yatırımların ve çalışmaların karar verileceği belediye meclisi toplantılarında Gaziemir’in öncelikli konuların konuşularak karara bağlanmasını bekliyor.

Yerel Haberci olarak, Gaziemir’in sorunlarının gündeme getirilmesi ve çözümü konusunda başta yetki sahipleri olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve paydaşlarının kamuoyu oluşturulmasına katkı yapmaya devam ediyoruz.

 

Gaziemir Belediyesi’nin 2022 yılı performans programı ve mali yılı için gerçekleştirilecek toplantılar öncesinde İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ ile görüştük.

 

İyi Parti İlçe Başkanı Sedat Dağ partisinin Gaziemir Belediyesi’nin 2022 yılı performans hedefleri ve mali yılı ile ilgili düşüncelerini paylaşırken öncelikli yaklaşımlarının özellikle 17-30 yaş arasındaki gençlerin sertifikalı mesleki eğitimlerinin önemine dikkat çekti. Sedat Dağ kendisinin de meslek lisesi mezunu bir makine mühendisi olduğunu ifade ederek “Bugün sektör olarak kalifiye eleman bulmakta zorlanıyoruz. Küçük ve orta boy sanayi işletmelerimizin bugün en çok yaşadığı bu sorunun acilen giderilmesi için belediyelerimize de büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

 

İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ, Yerel Haberci’ye yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi;

 

“Gaziemir halkımıza 0-30 yaş aralığında eğitime destek bütçesi oluşturmalı. Bu konular ile ilgili eğitim merkezleri kurulabilir. Bu eğitim merkezlerinde; 0-6 yaş aralığı için okul öncesi eğitimi verilmeli,

Belediyemiz kendi bünyesinde kreşler açarak çalışan annelerin yükünü hafifletmelidir. 06-17 yaş aralığına yönelik okuldan kalan zamanlarını değerlendirebilecekleri etütler/ aktiviteler dizayn edilmeli, böylelikle gençlerimiz kötü alışkanlık edinebilecekleri çevrelerden uzak tutulabilirler.

17-30 yaş aralığındaki lise mezunu ve üniversite eğitimine devam eden/mezun olmuş yerel halkımız için de, Sertifikalı Mesleki Eğitim Programları düzenlenebilir. Bu programlar, çıraklık eğitiminden tutun da, mezunu oldukları alanların ücretli sertifika eğitimlerine kadar kapsamalı eğitimler olmalıdır.

Gaziemir Belediyemizin bütçesi, bu tür eğitim programları için elverişli diye düşünüyoruz.”

 

İyi Parti İlçe Başkanı Sedat Dağ’ın düşünce ve önerilerini Gaziemir için önemli ve tartışılabilir buluyoruz. Önceliğin Gaziemir olması durumunda tüm siyasi partilerimizden, sivil toplum kuruluşları ve tüm paydaşlarından birçok konuda önemli, üzerinde düşünülüp tartışılabilir çok sayıda öneri ve projenin çıkabileceğine inanıyoruz. Bu konuda öncelikli görev elbette kent yönetiminde söz ve yetki sahibi kişi ve kurumlara düşüyor. Yerel Haberci olarak yerel kamuoyunun sesi olmaya devam edeceğiz.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin