PARTİLERDEN ‘BÜTÇE’ İÇİN GAZİEMİR KENT KONSEYİ’NE TAM DESTEK
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

PARTİLERDEN ‘BÜTÇE’ İÇİN GAZİEMİR KENT KONSEYİ’NE TAM DESTEK

Facebook'ta paylaş
20/09/2021 , 07:30:26

Gaziemir Belediye Meclisi 2022 Bütçe Görüşmelerine hazırlanırken, Gaziemir Kent Konseyi’de Belediye Kanunu ve yönetmelikleri gereği 2022 yılında gerçekleştirmeyi hedeflediği projeler için belediye bütçesinden kaynak ayrılması için çalışıyor.

Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber ve Yürütme Kurulu öngördükleri bütçe için resmi Gaziemir Belediyesi Başkanlık Makamına resmi olarak başvururdu. Kent Konseyi’nin bütçe talebi önce Gaziemir Belediye Encümeni’nde görüşülecek. Ardından Gaziemir Belediyesi’nin 2022 Performans Programı ve Bütçesi’ne son kararı, Ekim ayı olağan toplantısında Gaziemir Belediye Meclisi verecek. Bütçenin belediye meclisi gündeme gelmesiyle birlikte kanun ve çalışma usulü gereği Bütçe Önergesi incelenmek üzere Bütçe Komisyonu’na gönderilecek. Bütçe Komisyonu toplantılarına Gaziemir Kent Konseyi adına Başkan Günnur Berber ve arkadaşları da katılarak Konseyin Bütçe talebinin takibini yapacak.

 

KONSEY BAŞKANI BERBER 0BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ ÖNCESİNDE PARTİ GRUPLARIYLA TEMAS SAĞLADI

Gaziemir Belediye Meclisi’nde grubu ve üyesi bulunan partilerle temasa geçen Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber ve Yürütme Kurulu bütçe toplantıları öncesinde önerilerini ve görüşlerini ilçe başkanlarına iletti.

Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber yaptıkları temaslarla ilgili şu bilgileri verdi;

“Gaziemir Kent Konseyi’ne, Gaziemir Belediyesi Bütçesi’nden kaynak ayırmak, ayni ve maddi yardımda bulunmak 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun ve Kent Konseyleri ile ilgili İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı Yönerge’nin amir bir hükmü. Kanun ve yönetmeliğe uygun olarak Gaziemir Belediyesi 2022 Bütçesi’nden kaynak ayrılmasını istiyoruz. Bilindiği gibi Gaziemir Belediye Meclisi’nin asli görevi Bütçe hazırlamak ve Hazırladığı Bütçenin kullanımını denetlemek. Gaziemir Kent Konseyi tarafından hazırlanacak projeler elbette ki ilgili yetkili kurumlarla görüşmelerin ardından kabul edildikten sonra gerçekleşmesi adına bütçe kullanımı söz konusu. Bunun dışında doğrudan Konsey yönetimine tahsis edilecek bir bütçe ödeneği asla söz konusu değil. Konsey tarafından önerilecek proje ilçe belediyesi ile ilgili ise ilçe belediye meclisinde, büyükşehir belediyesi ile ilgili ise büyükşehir belediye meclisinde görüşülüp karara bağlanarak gerçekleşebilecek. Ayrıca konsey tarafından önerilecek proje kaymakamlık, valilik yada bu kurumlara bağlı resmi kurumların yetki alanına girmesi durumunda da işbirliği ile gerçekleştirilebilecektir. Gaziemir Belediyesi’nin 2020-2024 Stratejik Planı’nda da öngörüldüğü üzere Gaziemir Kent Konseyi kendi görev alanına giren konularda sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere oluşturacağı alt meclisler ve çalışma grupları ile toplantılar organize ederek, projeler geliştirme hedefi belirlenmiştir. 2020 yılında bu öngörülen stratejik hedefler doğrultusunda Gaziemir Kent Konseyi’ne, Gaziemir Belediye Bütçesi’nde ödenek ayrılmıştır. Daha önceki yıllarda da olduğu üzere bu ödenekten yararlanılmıştır. Ancak 2021 yılında ise Gaziemir Kent Konseyi’ne ayrılan bütçe ödeneği ‘0’ (sıfırdır). Katılımcı demokrasinin bir gereği olarak oluşturulan ve yetkilendirilen Gaziemir Kent Konseyi’ne sıfır bütçe kabul edilemez. Bu durum kanun ve yönetmeliklere de aykırıdır. 5 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşen genel kurulun iradesiyle yönetime gelen Başkanlığımız ve Yürütme Kurulumuz bu durumun acilen düzeltilmesini ve 2022 yılında bu yanlışa son verilmesi gerektiğini; partilerin, belediye başkanlık makamı, belediye meclisinin ve kamuoyunun gündemine taşımış bulunuyoruz. Bu çerçevede temasa geçtiğimiz CHP Gaziemir İlçe Başkanı ve CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı sayın Kasım Özkan, Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı ve Ak Parti Meclis Grup Başkanı sayın Serdar Muçay, MHP Gaziemir İlçe Başkanı ve MHP Meclis Grup Başkanı sayın Köksal Koç Gaziemir Kent Konseyi’nin bu haklı talebine destek verdiklerini ifade etmişlerdir. Ayrıca TBMM’nde grubu bulunan İyi Parti’nin Gaziemir İlçe Başkanı sayın Sedat Dağ’da Gaziemir Kent Konseyi’nin bu haklı talebine destek verdiğini ifade etmişlerdir. Gaziemir Kent Konseyi olarak Ekim ayında gerçekleşecek Bütçe görüşmelerine ve toplantılarına katılarak haklı talebimizi bir kez daha meclis gruplarında, bütçe komisyonunda da dile getireceğiz. Belediye meclis üyelerimizle temaslarımız sürdüreceğiz” dedi.

 

CHP, AK PARTİ, MHP VE İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANLARI GAZİEMİR KENT KONSEYİNİN HAKLI TALEBİNE AÇIK DESTEK VERDİ

 

CHP Gaziemir İlçe Başkanı ve CHP Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkanı Kasım Özkan, Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber ve beraberindekilerin ziyareti sırasında “Gaziemir Kent Konseyi Bütçe Talebi”ne olumlu baktıklarını ifade etti. Özkan “Belediye Kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği Gaziemir Kent Konseyi’ne 2022 yılı bütçesinden pay ayrılması gerekiyor. Bu aynı zamanda partimizin çok önem verdiği Katılımcılık ilkemizin de gereğidir” dedi.

 

Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı ve Ak Parti Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkanı Serdar Muçay’da yaptığı açıklamada Gaziemir Kent Konseyi’nin talebinin yerine getirilmesinin yasalarında bir gereği olduğunu hatırlattı. Muçay “Ak Parti Meclis Grubu olarak Gaziemir Kent Konseyi’nin talebi doğrultusunda Bütçe’ye olumlu yönde oy kullanacağız”dedi.

 

MHP Gaziemir İlçe Başkanı ve MHP Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkanı Köksal Koç’ta yaptığı açıklamada MHP ve Cumhur İttifakı olarak Gaziemir Kent Konseyi’ne 2022 yılında bütçeden pay alması yönünde fikir birliği içinde olduklarını söyledi. Başkan Koç “Gaziemir Kent Konseyi 2022 yılı bütçesinden pay alması yasa ve yönetmeliğin de gereğidir. Konsey yönetiminin taleplerini haklı ve gerekli buluyoruz”dedi.

 

İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ’da, Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber ve beraberindeki Yürütme Kurulu’nun ziyareti sırasında partisinin de görüşünü açıkladı. Başkan Dağ “Her ne kadar da 2019 seçimlerine Millet İttifakı olarak birlikte girsek bile, Gaziemir Belediye Meclisi’nde ne yazık ki üyemiz bulunmuyor. Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber ve Yürütme Kurulu’nun, Gaziemir Belediyesi 2022 bütçesiyle ilgili İyi Parti ile temas sağlaması çok ince ve değerli bir davranış. Öncelikle bu demokratik davranış için çok teşekkür ediyoruz. Bütçe konusunda Gaziemir Belediye Meclisi’nde grubu bulunan ve üyesi bulunan partilerin öncelikli konusu. Ancak biz İyi Parti olarak katılımcılıktan yana ve sivil toplumdan yana bir partiyiz. Gaziemir Kent Konseyi’de sivil toplum kuruluşları açısından da katılımcılığı bir üst kurumu. Gaziemir Belediyesi’nin imkanları çerçevesinde Gaziemir Kent Konseyi’ne 2022 yılı Bütçesi’nde pay verilmesini bizim de benimsediğimiz bir görüştür”dedi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin