Arda istedi, meclis kabul etmedi.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Arda istedi, meclis kabul etmedi.

Facebook'ta paylaş
02/09/2021 , 14:47:09

Gaziemir Belediye Meclisi Eylül ayının ilk toplantısında daha önce komisyonlara incelenmek üzere verilen başkanlık önergesi CHP, Ak Parti, MHP ve bağımsız meclis üyeleri tarafından ret edildi.

Başkanlık önergesinde Yeşil Mahalle'de bulunan ve 108 m2'si belediyeye ait, 294 m2'lik arsanın vatandaşa satışını öngörüyordu.

 

Konuyu inceleyen İmar Komisyonu söz konusu arsadaki belediye hissesinin büyüklüğünü göz önünde bulundurarak, söz konusu hissenin kat karşılığı olarak değerlendirilmesinde kamu yararı bulunduğu gerekçesiyle başkanlık önergesinin reddi yönünde rapor verdi.

 

Yine aynı konuyu inceleyen belediye meclisinin diğer ihtisas komisyonu olan Bütçe Komisyonu ise bu söz konusu hisse ile ilgili başkanlık önergesinin kabulü yönünde rapor verdi.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda her iki komisyon raporunun okunmasının ardından iki raporu birlikte oylamaya sunulması yönünde görüş belirtmesi üzerine söz alan CHP Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Murat Serin her iki raporun meclis tarafından ayrı ayrı oylanması gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine Başkan Arda öncelikli olarak söz konusu hissenin satışını öngören Bütçe Komisyonu raporunun oya sundu. El kaldırma yöntemiyle yapılan oylamada Bütçe Komisyonu raporu 10’a karşı, 13 oy ile ret edildi. Yapılan oylamanın ardından Başkan Arda, başkanlık önergesinin ret edilmesi için rapor veren  İmar Komisyonu’nun raporunun meclis genel kurulun aynı yönde görüş oluştuğundan söz konusu raporu bir kez daha oylatmadı.

 

Meclis gündeminin diğer maddesine geçilmesine karşın konuyu bir kez daha gündeme getiren Başkan Arda, Bütçe Komisyon raporunun tek tek isim okunarak oylanması yönündeki görüşüne, iktidar ve muhalefet meclis üyelerinden tepki geldi. Oylamanın sonuçlandığını ifade eden üyeler, isim okunarak oylanma görüşünü ise “Toplantı kayıtları elinizde. Kimin hangi yönde oy kullandığını video kayıtları üzerinde tespit edebilirsiniz” şeklinde görüş ifade ettiler.

 

Gaziemir Belediye Meclisi Eylül Ayı ilk olağan toplantısını; Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber, İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı da takip etti. Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca toplantıya katılmaz iken yerine Ali Gönen vekalet etti.   

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin