Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
LEZZET & MEKAN

FIRINDA ÇUPURA

Facebook'ta paylaş
12/08/2017 , 20:11:18

Malzemeler...

2 adet Çipura (Çupra) 1 limon, 2 diş sarımsak, Defne yaprağı,Zeytinyağı, Tuz,Karabiber

Çipura balıklarımızı güzelce yıkadıktan ve suyunu süzdükten sonra her tarafının güzelce pişmesi için her birinin iki tarafına da keskin ve tırtıklı olmayan bir bıçak yardımıyla birer çizik atıyoruz. Balıklarımızın iç yüzüne birer tutam tuz ve az karabiber döküp elimizde güzelce yediriyoruz.

Birer diş sarımsak ve birer defne yaprağını balıklarımızın içine güzelce yerleştirip tepsiye koyuyoruz.

Limonu güzelce dilimleyip arzunuza göre 1 veya 2 dilim balıklarımızın üzerine koyup yarım çay bardağı kadar zeytinyağını balıklarımızın üzerinde gezdiriyoruz.

Önceden ısıttığımız fırında yerleştirerek pişirmeye başlayabilirsiniz.

Genelde fırında yapılan tarifler için kaç derecede kaç dakika pişirilmesi konusunda net bir şey söylemek zordur çünkü herkesin kullandığı fırın tipi birbirinden farklıdır. Ancak standart bir fırın için konuşacak olursak 180 – 200 derecede ortalama 20-25 dakikada balıklarımız pişmiş olur.

Fırında çipura yaparken balıklarımızın piştiğini rengine bakarak da anlayabilirsiniz. Balık çiğken parlak bir renge sahiptir. Ancak piştikten sonra bu parlaklık kaybolmaya matlaşmaya başlar.

Balıkları fırında pişirme sebeplerinden biri de biraz daha yumuşak ve sulu olmasıdır. Bu yüzden pişirme süresine dikkat ederek fazla kurutmamaya özen gösterin.

 
Foça’da, Engelli yurttaşların denizle kolayca buluşmasını sağlayan ‘‘Rampa Platformların’’ 3’üncüsü inşa edildi.
21/07/2018 , 00:13:40
YAŞAM
Ekarte Akademi yapılan açılış töreni ile Gaziemir ‘de eğitim hayatına başladı.
20/07/2018 , 10:17:43
EĞİTİM
Arıtmanın lider kenti İzmir, nüfusu az olan küçük yerleşim yerleri ile kendi tesislerinin evsel atık suları için "paket arıtma" tesisleri kuruyor. Daha düşük maliyetle daha yüksek performans sağlayan paket arıtmalardan ikisi de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sebze ve Su Ürünleri hallerinde işletmeye alınacak.
19/07/2018 , 09:41:08
ÇEVRE
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak-Buca-Bornova bağlantısını sağlayacak İzmir'in en uzun tüneli, viyadük ve karayolu geçitlerinden oluşan 7 kilometrelik güzergahın yapım çalışmalarını denetledi. 43 iş makinesinin 7x24 çalıştığı tünelin derinliği 70 metreye kadar inecek. 183 milyon liraya mal olacak bu "ekspres" yol, kent ulaşımı için yeni bir nefes olacak.
18/07/2018 , 12:42:41
AKTÜEL
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi çarşısı Kemeraltı’nın yeniden canlandırılması için hazırladığı yayalaştırma projesini hayata geçirdi. Taşıtların çarşıya sadece günün belirli saatlerinde girebildiği yeni uygulama, hem vatandaşı hem de esnafı mutlu etti. Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, "Alışverişe gelenler artık rahat edecek ve daha güvenli dolaşabilecekler" dedi.
17/07/2018 , 11:58:39
AKTÜEL
Oğulları Tuna’yı sünnet ettiren genç aile düğün törenlerini Kaynaklar Birlik Otel’de gerçekleştirdi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’da Çalışkan ve Özer ailelerini mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.
16/07/2018 , 21:30:55
YH KULÜP MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
1965 yılında İzmir doğdu. İlköğrenimini İnkılap ve Eşrefpaşa Ömer Lütfü Aka...
1961 Yılında İzmir'de (Seydiköy) doğdu.İlköğrenimini Yahya Kemal Beyatlı ve...
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin