Marble İzmir’e rengârenk başlangıç İlk blok fuarizmir'de
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Marble İzmir’e rengârenk başlangıç İlk blok fuarizmir'de

Facebook'ta paylaş
16/08/2021 , 09:37:04

Çeyrek asırlık serüvenine kaldığı yerden devam eden Marble İzmir Fuarı'nın ilk blok taşı "Elazığ Vişne", fuarizmir’e indi. “Elazığ Vişne”nin ardından ise Konya ve Diyarbakır’dan fuar için özel olarak çıkarılan “Krem Karaman” ve “Siyah İnci”, blok sergileme alanındaki yerini aldı. Bordo, bej ve siyah renklerden oluşan taşlar, fuar alanında göz doldurmaya başladı.

İzmir'den dünyaya açılan ve alanında bir dünya markası olan Marble İzmir Fuarı'nda geri sayım başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 25-28 Ağustos tarihleri arasında fuarizmir’de düzenlenecek fuar, dört gün boyunca doğal taş sektörünün Türkiye ve dünyadaki tüm bileşenlerini bir araya getirecek. 26. Marble İzmir Fuarı, Türkiye’nin önemli madenlerinden gelecek doğal taş örneklerinin yanı sıra son teknoloji iş ve mermer makinaları ile makina sarf malzemelerini görücüye çıkaracak. Fuar kapsamında açık alanda blok ve iş makinaları, A ve B hollerinde doğal taş, C holünde ise mermer makinaları ve sarf malzemeler sergilenecek.

Rengârenk başlangıç
Türkiye'nin en önemli fuarlarının başında gelen Marble İzmir Fuarı'nda çalışmalar devam ederken, ilk blok sergileme alanına indirildi. Blok alanı bölümünde bulunan sergileme alanına vinç yardımıyla indirilen ilk blok, “Elazığ Vişne” oldu. Dünyada sadece Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve vişneçürüğü rengi sebebiyle pek çok önemli yapıda tercih edilen mermer, yeni projelere can vermek için Marble İzmir’den dünyaya açılacak.

Elazığ Vişne’den sonra fuarizmir’e getirilen diğer blok taşlar ise “Krem Karaman” ve “Siyah İnci” oldu. Konya’dan çıkartılan “Krem Karaman” sağlam, dayanıklı ve güçlü yapısı ile hem iç hem dış mimaride tercih edilirken; Alacakaya taş ocaklarından çıkartılan “Siyah İnci”, tıpkı “Elazığ Vişne” gibi rengi ile göz dolduruyor.

Tonlarca katılım gerçekleşecek
Türkiye’de TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni aldıktan sonra İZFAŞ tarafından düzenlenecek ilk fiziksel fuar 26. Marble İzmir olacak. Dünya Sağlık Örgütü, T.C. Sağlık Bakanlığı ve TOBB kuralları doğrultusunda ilgili tüm sağlık önlemlerinin alınacağı fuarizmir’de, ağırlıkları 20 ile 30 ton arasında değişen ham blokların taşınmasına 25 Ağustos’a kadar devam edilecek. Tır ve kamyonlarla fuarizmir’e getirilecek renk renk, çeşit çeşit bloklar; 25-28 Ağustos tarihleri arasında sergileme alanında incelenebilecek. Fuarda sergilenecek diğer ürün grupları ise şöyle: mermer, granit, traverten, oniks, limestone, diyabaz, andezit, bazalt, tasarım, işlenmiş taş, iş makinaları, taş sanayi makina ve ekipmanları, atölye makina ve ekipmanları, ulaşım ve kaldırma sistemleri, abrasif, elmas kesiciler, kimyasal ürünler.

Renk renk, çeşit çeşit taşlar
Türkiye’de tespit edilen 650 farklı renk ve dokudaki doğal taşların en güzel örnekleri fuardaki yerini alacak. Uluslararası piyasada en tanınmış doğal taş çeşitlerinden olan Süpren, Elazığ Vişne, Akşehir Siyah, Manyas Beyaz, Bilecik Bej, Kaplan Postu, Denizli Traverten, Ege Bordo, Milas Leylak, Gemlik Diyabaz ve Afyon Şekeri gibi çeşitler 26. Marble İzmir’de sergilenecek. Hollerde de bulunacak işlenmiş ve yarı işlenmiş birçok doğal taşı sektör profesyonelleri inceleyerek ticari anlaşmalar yapma fırsatı yakalayacak.

20 yıldır UFI üyesi
1998 yılından bu yana Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) üyesi olan Marble İzmir, son 25 yıldır sektörün ihracata açılan kapısı olarak hizmet veriyor. Düzenlendiği ilk yılda Türkiye’nin doğal taş ihracatı 77 milyon iken, Marble İzmir Fuarı katkısı ile sektörün ihracat rakamı 2 milyar dolara çıktı. Türkiye’nin ikinci büyük limanı olan İzmir Limanı’na, maden ocakları ve bağlantı yollarına yakın olması nedeniyle ulaşımın bir hayli kolay olduğu Marble İzmir Fuarı, son 10 yılda Türkiye ekonomisine 20 milyar dolarlık katkı sağlayan doğal taş sektörünün can damarı olarak hizmet veriyor.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin