GAZİEMİR KENT KONSEYİ SEÇİMİNİ AÇIK ARA FARKLA GÜNNUR BERBER KAZANDI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

GAZİEMİR KENT KONSEYİ SEÇİMİNİ AÇIK ARA FARKLA GÜNNUR BERBER KAZANDI

Facebook'ta paylaş
06/08/2021 , 11:10:20

Gaziemir Kent Konseyi’nin Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda ilçedeki derneklerin desteğini alan Günnur Berber 42 oy alırken, mevcut başkan Ayhan Aksoy 10 oy alabildi. Yönetmelik gereği ilk tur oylamada 3’te 2’lik çoğunluğa erişen Günnur Berber Gaziemir’in ilk Kadın Konsey Başkanı oldu. Aynı başarıyı Yürütme Kurulu’nda da gösteren Günnur Berber’in desteklediği tüm adaylar seçilerek Gaziemir Kent Konseyi’nin yeni Yürütme Kurulu’nu oluşturdu.

5 saati aşkın sürede tamamlanan Gaziemir Kent Konseyi Genel Kurulu’nda teşekkür konuşması yapan Gaziemir Kent Konseyi’nin yeni Başkanı Günnur Berber “Sivil Toplum kazandı. Bu kongrenin kaybedeni yok Gaziemir kazandı” dedi.

Gaziemir Kent Konseyi Konsey Başkanı ve Yürütme Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Günnur Berber (İzmir Seydiköy Mübadele Muhacirleri Derneği Kadın Kolları Başkanı ve temsilcisi, Seydiköylüler Derneği ve Ege Pomakları Derneği Üyesi)

Gülen Özcan (ADD Gaziemir Şubesi Başkanı), Erkan Çoban (Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri, Davut Dinçel (Türk Kızılay Gaziemir Şubesi Başkanı), Aydın Tülü (İzmir Gaziemir Volgagrad Kardeş Aileleri Derneği Başkanı ve Seydiköylüler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi), Ramazan Abacı (Ege Pomakları Kültür ve Dayanışma Derneği temsilcisi), Mazlum Muammer Şentürk (Gaziemir Masterler Spor Kulübü Derneği Başkanı, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi), Mehmet Baloğlu (Gaziemir Futbol Kulübü Derneği Temsilcisi)   

 

DİVAN BAŞKANLIĞI SEÇİMİ DEFALARCA TEKRARLANDI

Gaziemir Kent Konseyi Genel Kurulu’nun önceden ilan edilen gündem maddelerinin sıralamasında yapılan tercihler genel kurulunun hararetli usul tartışmalarının da zeminini oluşturdu. Konsey Başkanı’nın selamlama ve Açılış konuşmasından sonra, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti., Mevcut Yürütme Kurulu’nun belirlediği gündem maddeleri doğrultusunda Belediye Başkanı Halil Arda’nın konuşması ve Yürütme Kurulu üyelerine teşekkür plaketlerinin verilmesi sonrasında ancak 5. Gündem maddesi sonrasında Divan oluşumuna geçilebildi.

Divan başkanlığına verilen ilk verilen önergede Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Musa Bina Divan Başkanı, Divan katibi üyeliklerine Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel  Erkan Çoban ve Gazikent Mahallesi Muhtarı Yaşar Şen aday gösterildi. Divana verilen bir başka önergede ise Divan Başkanlığı’na Yaşar Şen, Katip üyeliklerine de Yeşil Mahalle Muhtarı Gülümser Alçin aday gösterildi.

Yapılan Açık oylamada Ali Musa Bina 28, Yaşar Şen 23 oy aldı. Sonuca itiraz eden Yaşar Şen iki önergede de isminin olması nedeniyle özellikle muhtar arkadaşlarının yanılarak seçilen Ali Musa Bina’ya oy verdiğini ifade ederek seçimin yenilenmesini istedi. Konsey genel sekreteri bunun üzerine oylamayı tekrar etmesi itirazlara neden olurken oylama yine de tekrarlandı. İkinci yapılan oylmada delegeler tarafından mükerrer (iki defa oy) verilmesinin tespiti üzerine itirazlar yükseldi. Bunun üzerine oylamanın kapalı olmasına karar verildi. Yapılan kapalı oylama sonucunda bu kez 35 oy alan Ali Musa Bina Divan Başkanı seçilirken, Erkan Çoban ve (Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Temsilcisi) Nihat Erkan’da divan katibi seçildi.

Genel Kurul Divan Başkanı Ali Musa Bina Genel Kurul Gündem Maddelerinin yetersiz ve hatalı olduğunu belirtti. Divan Başkanı Bina “Genel Kurul’da açılışın hemen ardından Divan oluşturularak genel kurul yönetiminin Divan’a devredilmesi gerekirdi. Bunun yanı sıra mevcut Yürütme Kurulu ve faaliyetlerinin okunup oylanması maddesi atlanmış. Genel Kurul tarafından eklenebilecek gündem maddesi gibi eksikler görülmektedir” dedi.

Divana verilen bir önerge de Gaziemir Kent Konseyi Genel Kurulu Üyelerini gösteren hazirun (katılım) listesinde eksiklerin bulunduğu, yıllardır Gaziemir’de faaliyet yürüttükleri halde çok sayıda derneğin bu listelerde yer almak için Yürütme Kurulu’na yazılı başvuru yaptıkları halde bu listeye eklenmediği ifade edilerek söz konusu derneklerin ve şu an genel kurula katılan derneklerin (yasal belgelerini göstermek kaydıyla) hazirun listesine eklenmeleri istendi.

Söz konusu önergeyi tartışmaya açan Divan Başkanı konu hakkında önergenin lehinde ve aleyhinde olmak üzere el kaldıran kişilere söz verdi. Söz alan İzmir Gaziemir Volgagrad Kardeş Aileleri Derneği Başkanı Aydın Tülü kendilerine bildirilen yasal süre içerisinde Gaziemir Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na dilekçe verdiklerini ve bu dilekçe sonrasında Konsey Genel Sekreteri’nin genel kurula katılabileceklerini ve oy kullanabilecekleri sözlü olarak bildirdiğini ancak bugünkü hazirun listesinde derneklerinin adı bulunmadığını söyledi. Tülü “Biz de yıllardır Gaziemir’de faaliyet yapan bir derneğiz Gaziemir Kent Konseyi Genel Kurulu Üyesi olmak, seçmek ve seçilmek bizim de hakkımızdır”dedi.

Aydın Tülü’nün konuşmasının hemen ardından önerge aleyhine söz alan mevcut Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Ayhan Aksoy “Gaziemir Kent Konseyi Yönergesi açık. İlçede faaliyet gösteren dernekler genel kurul üyesi olmak için Yürütme Kurulu’na başvurabilirler diyor. Bu genel kurul ile Yürütmeye verilen bir yetkidir. Son kararı verecek olan genel kuruldur. Hazirun listesi oluşturulmuş genel kurul toplanmıştır. Bundan sonra hazirun listesine ekleme yapılamaz” şeklinde görüş belirtti.

Divan Başkanı Ali Musa Bina bunun üzerine “Katılımcı anlayışı temel alan Kent Konseyleri o ilçede faaliyet gösteren tüm dernekleri kapsamak durumundadır. Gaziemir Kent Konseyi Genel Kurul Üyesi olmak tüm derneklerin doğal bir hakkıdır. Yürütme Kurulu tarafından oluşturulan Hazirun listesindeki eksiklerin giderilmesi konusunu görüşmek karara başlamak ta Gaziemir Kent Konseyi Genel Kurulu’nun yetkisindedir” diyerek oylamaya geçti. Yapılan oylama sonucunda, Genel Kurul üyesi olmak için Yürütme Kurulu’na başvuran dernekler ile genel kurul toplantısında bulunan ve yasal belgelerini ibraz eden tüm derneklerini Divan’a yazılı başvurusu sonrasında hazirun listesine eklenmelerini içeren önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

Divan Başkanlığı’na verilen bir başka önerge de Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın, belediye müdür ve temsilcilerinden oluşan 8 kişilik ilave isimlerinde hazirun listesine eklenmesiyle ilgiliydi. Başkan Arda, Gaziemir Kent Konseyi Yönergesi’ne istinaden 10 üye bildirme hakkı bulunduğunu buna istinaden söz konusu isimlerin hazirun listesine dahil edilmesini istedi.

Önergenin aleyhinde söz alan mevcut Yürütme Kurulu Üyesi İlker Esen bunun için öngörülen yasal sürenin geçtiğini ifade etti. Esen “Benzer şekilde biz önceki gün Seydiköylüler Derneği temsilciliğinden ayrılarak bir başka arkadaşımızı temsilci göstermek istediğimizde 6 üyenin katıldığı Yürütme Kurulu toplantısında bizim bu dilekçemiz ‘şaibeli görüntü olur” gerekçesiyle ret edildi. Şimdi süresi geçmiş olduğu için sayın başkanımızın ilave etmek istediği isimler eklenirse şaibe olmuş olmayacak mı? Başkanımız haziruna 10 üye verebilecek iken 2 üye isim bildirmiş, şimdi süre geçtikten sonra 8 isim daha vermek istiyor”şeklinde konuştu.

Yeterli konuşmaların ardından divan başkanlığınca oylamaya sunulan söz konusu önerge oy çokluğu ile ret edilerek işleme konulmadı.

 

Gaziemir Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu seçimleri gündem maddesine geçen divan aday olacak isimlerin listesini istedi.

İzmir Seydiköy Mübadele Muhacirleri Derneği Gaziemir Kent Konseyi Başkan Adayı olarak temsilcisi Günnur Berber’i aday gösterdi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Gaziemir Şubesi, Yönetim Kurulu Üyesi ve temsilcisi ve mevcut konsey başkanı Ayhan Aksoy’u yeniden aday gösterdi.

Kapalı oylama ile yapılan seçimde hazirunda imzası bulunan 65 üyenin 52’si oy kullandı. Adaylardan Günnur Berber 42 oy alarak (İlk Turda 3’te 2 ile) Gaziemir Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı seçildi. Rakibi Ayhan Aksoy ise 10 oy aldı.

Gaziemir Kent Konseyi Başkanı seçiminin ardından Yürütme Kurulu Üyeliği seçimine geçildi.

Çarşaf liste usulü yapılan oylama da Yeni Konsey Başkanı Günnur Berber’in önerdiği isimler seçilerek Yürütme Kurulu’na girdiler.

Gülen Özcan (ADD Gaziemir Şubesi Başkanı), Erkan Çoban (Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri, Davut Dinçel (Türk Kızılay Gaziemir Şubesi Başkanı), Aydın Tülü (İzmir Gaziemir Volgagrad Kardeş Aileleri Derneği Başkanı ve Seydiköylüler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi), Ramazan Abacı (Ege Pomakları Kültür ve Dayanışma Derneği temsilcisi), Mazlum Muammer Şentürk (Gaziemir Masterler Spor Kulübü Derneği Başkanı, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi), Mehmet Baloğlu (Gaziemir Futbol Kulübü Derneği Temsilcisi) Yürütme Kurulu üyesi seçildiler.

 

YENİ BAŞKAN GÜNNUR BERBER “SİVİL TOPLUMKAZANDI. GAZİEMİR KAZANDI”

Seçimlerin ardından bir teşekkür konuşması yapan Günnur Berber genel kurulda kaybedenin olmadığını ifade etti.

Berber şunları söyledi;

“Gaziemir Kent Konseyi’nin siz değerli üyeleri, bizleri takip eden saygıdeğer Gaziemirliler! Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. 20.Yüzyılın başlarında Osmanlı’nın elinde bulunan Zigoş, Rahça, Kavala, Korcu, Selanik,Timraş, Filibe ve Gümülcüne’de yaşarken Yunanistan, Bulgaristan hükümetlerinin zulmünden ve Kurtuluş Savaşı’ndan sonra 1924’te Mübadele ile Türkiye’ye yerleşen atalarımızı minnet ve saygıyla anıyorum. Onların torunlarından biri olarak şu an Gaziemir Kent Konseyi’nde sizlere hitap etmekten büyük onur ve gurur duyuyorum. Burayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Seydiköy’ü haline getiren dedelerimizi rahmetle anıyor ve selamlıyorum. Her geçen gün büyüyerek gelişen ve tıpkı bizlerin Balkanlardan gelip burayı yurt edindiği gibi Türkiye’nin birçok şehrinden gelip buraları mesken edinen ve hep birlikte Gaziemir’i oluşturduğumuz saygıdeğer tüm halkımızı en içten duygularımla selamlıyorum. Kent Konseyleri katılımcılık anlayışının en çok ortaya konulduğu sivil toplum platformlarıdır. Bugün sivil toplum kazandı. Bu genel kurulun kaybedeni yok. Kazanan Gaziemir. Destekleriniz ve güveniniz için çok teşekkür ediyorum.

 

 

  

 

 

 

 

  

      

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24/04/2024 , 12:27:43
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin