Büyükşehir'den İzmir’in ormanları için koruma kalkanı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Büyükşehir'den İzmir’in ormanları için koruma kalkanı

Facebook'ta paylaş
01/08/2021 , 11:35:21

Yurt genelinde peş peşe çıkan orman yangınları nedeniyle İzmir Valiliği’nin getirdiği orman alanlarına giriş yasağının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta personeli de bu bölgelerde denetimlere başladı. Kritik noktaları drone yardımıyla sürekli kontrol altında tutan zabıta ekipleri, orman alanlarına girilmesine de engel oluyor.

Orman yangınlarının önüne geçmek amacıyla İzmir Valiliği’nin kararı doğrultusunda 1 Ekim tarihine kadar ormanlık alanlara izinsiz girişler yasaklandı. Uygulamaya destek olmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı da gönüllü çalışma başlattı. Ağırlıklı olarak görev izinlerinde bulunan personel, yeniden iş başı yaparak ormanlık bölgelerdeki denetim ve kontrol faaliyetlerine katıldı. Denetimlerde tam elektrikli hizmet araçları ilk kez kullanıldı. Zabıta memurları kontroller sırasında, yol kenarlarına atılan ve yangınlara neden olan cam şişeleri ve atıkları da topladı.
Dün akşam itibariyle sıfır atıkla çalışan elektrikli otomobiller ve havadan drone desteğiyle İzmir şehir merkezini çevreleyen ormanlarda çalışma yürütülüyor. Yaz sonuna kadar özellikle hafta sonları ormanlara çıkan yollarda oluşturulan kontrol noktalarıyla, orman yollarında ise devriye ekipleriyle yangına neden olabilecek durumların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Başkan Soyer: Teyakkuzdayız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesaplarından paylaştığı mesajında “Ormanlarımızı korumak için İzmir genelinde aralıksız çalışacağız. İki ay boyunca Büyükşehir ve tüm ilçe belediyelerimizin zabıta ekipleri yasak olan ormana girişler konusunda denetim yapacak ve teyakkuzda olacak. Ciğerlerimizin daha fazla yanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin