VALİ KOŞGER MİLLİ BİRLİK GÜNÜNDE ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

VALİ KOŞGER MİLLİ BİRLİK GÜNÜNDE ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ

Facebook'ta paylaş
15/07/2021 , 20:47:41

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve il protokolü, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Kadifekale Hava Şehitliği’ni ziyaret etti.

Vali Köşger ve hazırunun, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nı söylemesi ile başlayan program, şehitlerin aziz ruhları için Kur'an-ı Kerim ve dualar okunmasıyla sürdü.

Şehitlik Şeref Defteri’ni imzalayarak tüm şehitlere minnetlerini ifade eden Vali Köşger, deftere şu satırları yazdı:

“Aziz Şehitlerimiz,

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü idrak ettiğimiz bu anlamlı gün münasebetiyle, siz aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd etmek üzere manevi huzurlarınızdayız.

Şanlı tarihimizin her döneminde olduğu gibi, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, 15 Temmuz’da ve sonrasında da Türk milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını, olamayacağını tüm dünyaya gösterdiniz.

Eşsiz kahramanlık destanlarıyla şehadet mertebesine ulaşarak mukaddesatımıza kasteden her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı oldunuz.

Şahadetlerinizle; istiklâli, istikbâli ve mukaddesatı söz konusu olduğunda hangi şartlar altında olursa olsun, Türk milletinin neleri başarabileceğini bariz bir biçimde gösterdiniz.

Kahramanlıklarınızla; gücümüzün sadece silah ve teçhizatın toplamından ibaret olmadığını bir kez daha ispatladınız.

Kahramanlıklarınızın yanında, düşmanlarımızın bile takdirine şayan olmuş insanî değerlere olan bağlılığınız ve hassasiyetiniz gibi güzel hasletleriniz, bize ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

İstiklâlimiz, istikbâlimiz ve ulvî değerlerimiz uğruna yaptıklarınız için aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bize emanet bıraktığınız tüm kutsal değerleri emanetimiz olarak telakki ediyoruz. Aziz kanlarınızla müdafaa ettiklerinizi, sizden aldığımız güç, azim ve şuurla ilelebet korumaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, tüm ecdadımızı, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi, bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum.

Ruhlarınız şad, mekânlarınız cennet olsun.”

Program, şehit kabirlerine karanfil bırakılması ile sona ererken, Vali Yavuz Selim Köşger, programa katılan ve yakından ilgilendiği şehit yakınlarına sabırlar diledi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin