GAZİEMİR BELEDİYE MECLİSİ ATATÜRK’E DİL UZATAN MECZUBU KINADI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

GAZİEMİR BELEDİYE MECLİSİ ATATÜRK’E DİL UZATAN MECZUBU KINADI

Facebook'ta paylaş
02/06/2021 , 12:00:05

İstanbul’da  Ayasofya Camii’nde gerçekleştirilen tören sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ederek eleştiren emekli imam Mustafa Demirkıran’a yurt çapında tepki yağıyor.

Başta muhalefet partileri olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden meczuba yönelik kınama ve Cumhuriyet Savcıları’nı göreve çağıran açıklamalar sürerken bir tepkide MHP lideri Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Atatürk’ün kendileri ve Türk Milletinin kırmızı çizgisi olduğuna vurgu yaparak “Dilinizi susturun. Atatürk’ten elinizi çekin”diyerek isim vermeden Demirkıran’ın sözlerine tepki gösterdi.

Gaziemir Belediye Meclisi’nin Haziran ayının ilk toplantısında da Atatürk’e dil uzatan meczuba tepki gösterildi. CHP Gaziemir Meclis Grubu’nun önerisiyle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

CHP Grup Sözcüsü Ünal Işık Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gaz Mustafa Kemal Atatürk’e son dönemlerde arttığına dikkat çekti. Işık “İstanbul’da bir camide bir dengesiz Atatürk’ün kurtarıp bizlere emanet ettiği ülkede O’na muhalefet etmiştir. Bu olayın devlet erkanın önünde yaşanması bu duruma daha da vehamet kapmıştır. Acı olan budur. “Keşke Yunan galip gelseydi diyenlerin saldırısı bitmeyecek. Ancak aldığı maaşın, oturduğu koltuğu, aldığı nefesi, kılabildiği namazı Atatürk’e borçlu olanların bu saldırıları bıyık altı gülerek karşılanmasını anlamamış çok güç. Eğer hain değilseniz, bu yurdu kurtaranlara saygı ve minnet duyma zorundasınız. Atatürk’e yapılan bu saldırıyı kınıyorum”dedi.

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin’de yaptığı açıklamada Atatürk’e yapılan saldırıyı kınadı. MHP lideri Bahçeli’nin doğrultusunda meczuba onun sözleriyle tepki gösteren Şahin yaptığı açıklamayı Cumhur İttifakı adına yaptığını vurgulaması dikkat çekti.

Saygı duruşunun hemen ardından konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'da yaptığı konuşmada Atatürk'e saldıranları nefretle kınadığını söyledi. Başkan Arda "Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusu. Bizim en kiymetlimiz"dedi.

 

Söz alan Ak Partili meclis üyesi Ali Gönen’de yaptığı konuşmada “Şahsım ve parti grubum adına Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden meczubu kınıyorum” diyerek tepki gösterdi.

Söz alan CHP meclis üyeleri İbrahim Özkara, Nimet Şekercioğlu, Ali Kavasu, Murat Serin, Emin Aksoy ve Cemal Çalışkan’da Atatürk’e yapılan saldırıyı kınadı.

   

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin