AK Partili Sürekli’den Büyükşehir’e; “Şovu bırakın, trafiğe bakın!”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

AK Partili Sürekli’den Büyükşehir’e; “Şovu bırakın, trafiğe bakın!”

Facebook'ta paylaş
31/05/2021 , 10:15:44

Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in trafik soruna ilişkin bir açıklama yaparak, CHP’li yerel idareye çağrıda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medyada da tartışma konusu olan yeni otobüs alımı duyurusuna gönderme yaparak; “Yeni otobüsler elbette hayırlı olsun. Ama, yapılan PR çalışması, tıpkı İzmirlilerin olduğu gibi bizim de dikkatimizi çekti. Şehir merkezindeki trafik çilesine ve çözüm çağrılarına kayıtsız kalanların, mizah dahi sayılamayacak bir dille otobüs tanıtımı yapmasını çok yadırgadık.” dedi.


Sorun, halının altında çözülmüyor!
CHP temsilcilerinin,  İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’in trafik sorununa yönelik açıklamalarını siyasi alınganlıkla karşılayıp, merkezi idareyi 19 yıldır İzmir’e çivi çakmamakla suçladığını hatırlatan Başkan Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü;  “Şimdi de, yeni otobüsleri trafiği can çekişen İzmir’in sahil boyuna dizerek, işi şova döktüler. Şovu bırakıp, trafiğe bakma zamanları geldi de geçiyor. Çünkü, İzmir trafiğinde de tablo, arka arkaya dizdikleri otobüsler gibi! Sosyal mesafe hak getire, tehlike büyük! Ak Parti 19 yıldır İzmir’e dev ulaşım yatırımları gerçekleştirdi. Şehir içi trafik halen nefes alıp verebiliyorsa, bu bizim yatırımlarımızladır. Sorunları halının altına süpürerek, AK Parti’nin İzmir’e 19 yıldır yatırım yapmadığını söyleyerek kılıf bulmaya çalışmaları gerçekten abesle iştigaldir.” diye konuştu.


Ceremesini topyekûn çekiyoruz…
Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; her gün sahada ve vatandaşlarla birlikte olduğunu vurgulayarak; “İzmirliler gerçekten isyanda. Bu isyan kendilerine de yansıyor aslında. Ama duymuyorlar! İzmir’de çarpık kentleşme, altyapı gibi şehir içi trafik sorunu da kronik bir hal almıştır. Bunların ceremesini topyekûn çekiyoruz.  Muhatabı tabi ki yerel idaredir. Çözümü için adım atmak yerine; siyasi hezeyan yaratmak, duymamazlıktan gelmek, sorumluluktan kaçmaktır. Şovlarla vatandaşların gözünü boyamak da işe yaramayacaktır. Şehir içi ulaşım felç olmuştur. Ana arterler, kavşaklar, alışveriş merkezlerine ulaşım yeniden masaya yatırılmalı. Üst üste asfalt atmak sorunu çözmüyor. Bir türlü başlayamadıkları battı çıktılar için düğmeye basmalılar.  Yerel idarenin gerçekçi sorunlar üretmesini bekliyoruz.” diye konuştu.


İzmir ulaşımı ve altyapısına; 29,13 Milyar TL’lik yatırım
Ak Parti hükümetlerinin İzmir ulaşım ve alt yapısına 19 yılda 29,13 Milyar TL’lik yatırım yaptığını belirten İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “İzmir, merkezi idaremizin devasa ulaşım yatırımlarından payına düşeni aldı, alıyor. Üstelik yerel idarenin engellemelerine, itirazlarına rağmen yaptık. Konak Tüneli’ne itiraz ettiler ama biz yaptık. Konak Tüneli olmasaydı, şehir merkezine ulaşımın halini bir düşünsünler! Buna rağmen, üstlerine düşeni yapmadıkları gibi ortaya çıkıp, bir çivi dahi çakmadılar demekten hicap duymuyorlar.” dedi. A Ak Parti’nin; ulaşımda ülke genelinde, devrim niteliğinde yatırımlar yaptığına dikkat çeken Başkan Sürekli, İzmir’in de bundan hakkı olanı aldığını vurguladı. Sürekli ayrıca İzmir’i diğer şehirlere bağlayan yolları 521; ilçe, belde ve köylere bağlayan yolları 355 km’ye çıkararak,  İzmir karayolunu 1.627 km’ye uzattıklarını açıkladı.  


İzmir trafiği halen nefes alıyorsa, bizim yatırımlarımızla alıyor…
Şehirler arasında olduğu gibi, şehir içi trafiğe de nefes aldıracak büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “İzmir Çevre Yolu'nun değerini ve önemini, son yıllarda çekilmez hale gelen trafikte hep birlikte görüyoruz. Şehir içinde alternatif yol yapılmadığı için, mevcut çevre yolu bile İzmir trafiğini kaldıramayacak duruma doğru ilerliyor. Bu noktada, İzmir Çevre Yolu’na ek olarak, İzmir şehir içi trafiğinin yükünü alacak ikinci çevre yolu olan İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu çalışmaları hızla devam ediyor. Koridor etüdü, harita alım çalışmaları, yatay düşey hat çalışmaları tamamlanarak onaylandı. ÇED sürecinde, Kavşak Projeler ve AR-GE Hizmetlerine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Tüm bu çalışmaların 2021 yılı sonu itibari ile tamamlanması hedefleniyor. İnşallah, ikinci çevre yolunu da kısa zamanda bitirip, hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Yaklaşık bir buçuk yıl önce, ikinci çevre yolu gündeme geldiğinde; nerden, nasıl geçeceği belli bile değilken, 'Ağaç katliamı olacak' diye algı yaparak karşı çıkmışlar, 'Biz alternatif yol yapacağız' demişlerdi. Aradan geçen zaman da gördük ki, yerel idare, alternatif yol yapmayı bırakın, proje bile ortaya koyamadı. Manisa-İzmir ulaşımını 15 dakikaya indiren Sabuncubeli Tüneli’ni, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nu hayata geçirdik. İzmir-İstanbul Otoyolu gibi devasa bir yatırımla İstanbul - İzmir arası 3.5 saate indi. İzmirlilerin hayatını kolaylaştıran yatırımlarımızı yok saymak, vicdan işi değildir.” dedi.

Sürekli; “İzmir’in toplu taşımasına, raylı sistem ağına verdiğimiz destekler, İZBAN gibi örnek bir proje ortadadır. İzmir metropolünü olduğu gibi, ilçelerle ulaşımı da hızlı ve güvenli bir hale getiren İZBAN’ı es geçemezler. Günde ortalama 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşan bu yatırım, Ulaştırma Bakanlığı’mızın destekleriyle hayata geçirilmiştir ve İzmir’in göz bebeğidir. Güvenli, konforlu ve hızlı bir ulaşımı 19 yıldır İzmir’in hakkı olarak görüyoruz ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yerel idareye de düşen şehir içi ulaşımı yeniden dizayn ederek İzmirlilerin çilesine son vermektir.” diye konuştu. 

 

Gaziemir'deki eski kurşun fabrikası ile ilgili belediye başkanlarının açıklamalarına Ak Parti ilçe başkanları cevap verdi.

 

 

Gaziemir'deki eski kurşun fabrikası ile ilgili birlikte açıklama yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'ya; Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, Ak Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Said Başdaş ve Ak Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca'dan cevap geldi. A Ak Partili İlçe Başkanları, Belediye Başkanlarının ilçelerindeki sorunları çözmekte ve temel hizmetleri bile vermekte sıkıntı yaşarken, algı yapmak için şov peşinde koştuklarını söyledi.

 

Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, ilçelerinde bulunan eski kurşun fabrikasında başlatılan eyleme, Karabağlar ve Konak Belediye Başkanlarını da davet eden Halil Arda’nın, şov yaptığını söyledi. Muçay, Başkan Arda’nın kendi iş bilmezliğini, gündem saptırma ile kapatmaya çalıştığını belirtti. Muçay, Devlet kurumlarının eski kurşun fabrikası ile ilgili süreci takip ettiğini söyledi.

 

Gaziemir'de duran adam eylemine katılan Abdül Batur’a, Ak Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş’dan eleştiri geldi. Abdül Batur’un Konak'ın sorunlarıyla ilgilenmediğini söyleyen Başdaş “Sayın Başkan’a, Gaziemir‘de eylem yapmadan önce, kendi ilçesindeki sorunlarla ilgilenmesini tavsiye ediyoruz. Konak yönetilemediğinden, tahammül edemeyen hemşehrilerimiz ilçemizi terk ediyor. Bu vurdumduymazlık yüzünden, nüfusumuz 12 yılda, 70 bin eksilmiş. Başkanın hayalleri Paris ama gerçekler sokakları süpürülmeyen, çöplerin toplanmayan, koku ile boğulan, hizmet alamayan Konak” dedi.

 


Karabağlar'da hizmet anlamında çok geride kalan bir Belediye Başkanı olduğunu belirten Ak Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, ''2014 seçim öncesi verdiği vaatleri yapamayan, yapmaya niyetinde olmayan Sayın Muhittin Selvitopu, hizmet anlamında bir üretim yapamayıp, yapılanların önüne taş koymaktan ileri gidemeyen bir Belediye Başkanı. Kendisi Karabağlar’ın toplanmayan çöpleriyle ilgilensin, çocuklar ve gençlerin oyun oynayamadığı park bahçeleri yapamadığı için dertlensin'' dedi.

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin