Baysak'tan Akçakoca Müftüsü'ne tepki
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Baysak'tan Akçakoca Müftüsü'ne tepki

Facebook'ta paylaş
24/05/2021 , 18:33:27

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Balkan Masası Sorumlusu Atilla Baysak, Düzce Akçakoca Müftüsü'ne tepki gösterdi. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Baysak, "Bu müftünün asıl amacı Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e hakaret etmek. Bu hastalıklı bakış açısından yorulduk artık" dedi.

 

Balkan ülkelerinin tamamıyla iyi ilişkilerde bulunması, Bosna Hersek’teki son savaş ve katliamları uluslararası platformlarda öne çıkarması ve Balkan göçmenlerinin bayraktarlığını yapmasıyla tanınan merhum Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak'ın oğlu olan Atilla Baysak, konuya ilişkin açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

 

"Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu geçen hafta Cuma namazındaki vaazında; Selanik göçmenlerinin yüzde 90’ının Sabetayist olduğunu, aslında Müslüman olmadığını ve ses çıkarmadan pusuda bekleyen Yahudiler olduğunu iddia etti.

 

Balkan Türkleri 'Evlad-ı Fatihan'dır. Yurtseverlikleri ve dinlerine bağlılıklarını sorgulamak kimsenin haddine değildir. Bu müftünün asıl niyeti Selanik doğumlu olan ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saldırmaktır. Bu sorumsuz ve saygısız zat, vaazında sadece Selanik göçmenlerine değil, coğrafyadaki bütün Balkan göçmenlerine hakaret etme cüretini göstermiştir.

 

Bizlerin, Yahudi vatandaşlarımızı ve bu dine mensup insanları incitmek gibi bir kastımız olamaz. Bu art niyetli zatın niyetinin kötü ve başka olduğu bellidir, bunu özellikle vurgulamak isteriz. Bizleri üzen ve inciten bu müftünün asıl amacının Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e hakaret etmek olmasıdır. Bu hastalıklı bakış açısından yorulduk artık.

 

Bu kişiye Kurtuluş Savaşı’nda neler yaşandığı, Cumhuriyetin nasıl kazanıldığı, Balkan göçmenlerinin bu mücadeledeki etkinliği konusunda eğitim verilmelidir. Cumhuriyet savcılarımızdan beklediğimiz, bu saygısız ve kötü niyetli kişi hakkında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret, halkın bir kesimini aşağılama ve hakaretten derhal dava açmalarıdır.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın soruşturma açması yeterli değildir, bu zatın görevine derhal son vermesi ve bunun gibi meczupların kamunun hiçbir kesiminde kesinlikle görev verilmemesi en büyük dileğimizdir."

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin