İzmir’de kiraz hasadı için Biz Varız dayanışması başladı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

İzmir’de kiraz hasadı için Biz Varız dayanışması başladı

Facebook'ta paylaş
24/05/2021 , 10:30:39

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koronavirüs sürecinde “Üreticinin Ürünü Dalında Kalmasın” diyerek başlattığı hasat dayanışmasının ikincisi bu yıl da gönüllü desteğiyle başladı. Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde bir araya gelen gönüllüler Kemalpaşalı üreticilerin kiraz hasadına yardım etmek üzere yola çıktı. Başkan Soyer, “Anadolu’nun kadim imece kültürünü el birliğiyle yaşatacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Üreticinin Ürünü Dalında Kalmasın” diyerek geçen yıl başlattığı hasat dayanışmasını bu yıl da sürdürüyor. Büyükşehir, Kemalpaşa’da talepte bulunan 101 kiraz üreticisine gönüllü işgücü desteği sağlayacak ve 25 köyde eş zamanlı olarak bu destek programını yürütecek. Büyükşehir’in gönüllü meyve hasadı programına başvuran 18-45 yaş arasında 212 tarım gönüllüsünden bugün ilk grup Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nden Kemalpaşa’daki kiraz bahçelerine doğru yola çıktı. Pandemi önlemleri alınarak oluşturulan gönüllü hasat programı Haziran ayı sonuna kadar devam edecek. Büyükşehir tarım gönüllüleri ve kiraz üreticilerine hasat dönemi boyunca zirai mühendislik desteği de sağlayacak.   

Başkan Soyer: “Her birine çok teşekkür ediyorum”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandemi ve kısıtlamalar nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan kiraz üreticilerine geçen yıl olduğu gibi bu sene de destek olmaya devam ettiklerini söyleyerek “Üreticimize destek olmak için İzmirliler yine gönüllü olarak hasat dayanışmasına katılıyor. Onların her birine çok teşekkür ediyorum. Anadolu’nun kadim imece kültürünü el birliğiyle yaşatmak, gönüllülerimizle çiftçilerimiz arasında güzel dostluklar kurmak niyetindeyiz. Yardımlaşacak, ihtiyacı olana ve zorda kalana elimizi uzatacağız. Köylü ve çiftçimizin hasat coşkusuna ortak olacak, ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ diyerek birincil ihraç ürünümüz olan kirazları gönül bağıyla ve elbirliğiyle toplayacağız” dedi.

Gönüllü olmak için
Haziran sonuna kadar sürecek hasat dayanışmasına katılmak isteyenler şu linkten kayıt yaptırabilir: https://www.bizizmir.com/tr/izmirinurunudalindakalmayacak

459 tarım gönüllüsü katılmıştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlatılan Biz Varız dayanışması kapsamında geçen yıl Kemalpaşa’da 21 köyde eş zamanlı olarak gönüllü kiraz hasadı programı yürütülmüş, bölge üreticisinin ihtiyaç duyduğu işgücü gereksinimine katkı sağlanmıştı. Büyükşehir Belediyesi’nden gönüllü talebinde bulunan 95 çiftçi ailesine dayanışma eli uzatılmış, pandemi kısıtlamaları ve ekonomik zorluklar nedeniyle mevsimlik işçi bulmakta zorlanan kiraz üreticilerine bir ay süresince destek olunmuştu.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin