Balkanlılar Halk Dansları Festivali için ortak akıl çalıştayı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

Balkanlılar Halk Dansları Festivali için ortak akıl çalıştayı

Facebook'ta paylaş
24/05/2021 , 10:28:37
İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yıl 15'incisi yapılacak Balkanlılar Halk Dansları Festivali için çalıştay düzenledi. Festivalin içeriğini ortak akılla belirlemeyi hedefleyen çalıştaya milletvekillerinin yanı sıra Balkan göçmenlerini buluşturan dernek, vakıf, federasyon ve benzeri sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Festivalin “Balkanlılar Halk Dansları ve Kültürü Festivali” adıyla devam etmesi kararı alındı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün talebi üzerine ilk kez 1935 ve 1936 yıllarında düzenlenen Balkanlılar Halk Dansları Festivali’ni 2000’li yıllardan itibaren yeniden canlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl festivalin 15’incisini düzenleyecek. Balkan ülkelerinden halk dansları ekipleri ve müzik gruplarının katılımıyla uluslararası bir şölene dönüşen festivalin bu yılki buluşması öncesinde ortak akıl çalıştayı yapıldı.
Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'ndeki çalıştaya CHP İzmir milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Kani Beko, Türkiye’deki Balkan göçmenlerini buluşturan çok sayıda dernek, vakıf ve federasyonun temsilcisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay katıldı.
Çalıştayda katılımcıların festivale yönelik önerileri alındı. Festivalin “Balkanlılar Halk Dansları ve Kültürü Festivali” adıyla devam etmesine, içeriğinin kültürel ve sanatsal etkinlikler, gastronomi sunumları ve sempozyumlarla genişletilmesine karar verildi. Festivalin yapılacağı tarih ise gelecek günlerde netleşecek.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Başkan Tunç Soyer'in selam ve saygılarını iletti. Bu yıl daha geniş kapsamlı bir organizasyon düzenlemeyi planladıklarını kaydeden Ertuğrul Tugay, “Tunç Başkanımızla birlikte Balkan Festivalini daha nitelikli, daha etkin kılmak için bir çalışma başlatıyoruz. Bu çalışmada sizlerin fikirleri, sizlerin katkıları, emekleri bizler için çok önemli. Birlikte yol yürüyeceğimiz için duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

“Hepimiz bu festivale sahip çıkmalıyız”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in önderliğinde bu organizasyona emek veren tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi. Festivalin önemine vurgu yapan Sındır, şunları söyledi: “Bu organizasyonun bilimsel niteliği olacak. Bilimsel bilginin geçmişle bugün arasındaki köprünün, hiç konuşulmamış konuların belki de aydınlığa kavuşacağı bir festival olacak. İzmir'in her sokağında bu festivalin hissedilmesini, yaşanmasını bizden sonraki nesillere aktarılmasını yürekten diliyorum. Hepimiz bu festivale sahip çıkmalıyız.”

“Balkan göçmenleri artık örgütlenmeli”
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko “Bu güzel insanların yüreğinde cumhuriyet sevgisi var. Mustafa Kemal Atatürk sevgisi var. Bizim tarihimize bakacak olursanız; bizim onurlu bir geçmişimiz, aydınlık bir geleceğimiz var” dedi. İzmir'de iki milyona yakın Balkan göçmeni bulunduğunu, ülke genelinde bu sayının 30 milyonun üzerinde olduğunu kaydeden Beko, “Balkan göçmenleri uyuyan dev. Artık uyuyan devlere uyanın demek istiyorum. Uyanın ve örgütlenin” diye konuştu.
CHP Balkan Masası Sorumlusu Atilla Baysak ise “Balkan göçmenleri bu ülkenin çimentosudur. İzmir’de nüfus olarak sayımız oldukça fazla. Biz biraya gelirsek Türkiye'yi daha iyi yerlere götürebileceğimize inanıyorum. Derneklerin, federasyonların bölünmeden, mümkün olduğu kadar tek ses, tek yumruk olarak bir araya gelmeleri en büyük arzum” diye konuştu.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin