SORULARLA İZMİR
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

SORULARLA İZMİR

Facebook'ta paylaş
06/06/2021 , 18:25:16

SORULARLA İZMİR

Yaşadığımız Şehir; Güzel İzmir’in Sosyal, Kültürel, Tarihsel, Sportif yaşamına ilişkin hazırladığım   “Sorularla İzmir’’ testini cevaplamaya var mısınız?

İzmir ile ilgili neleri biliyorsunuz, hafızanızda neler kalmış. Sorulara vereceğiniz cevaplarla kendinizi sınayabilirsiniz.

Soruları cevaplandırırken, içinden geçtiğimiz sıkıntılı günlerden bir anlık da olsa uzaklaşabilir, eğlenebilirsiniz.

Sorularla İzmir başlasın o zaman!

 

SORULARLA İZMİR

 

1-  İzmir Belediyesine bağlı bir işletme olan kısaltılmış adı  ‘ESHOT’ olan kurumun açılımı nedir?

     A) Elektrik Su Hat Otoyol Taşıma

     B) Enerji Su Havalimanı Otobüs Taşıt

     C) Erişim Su Havagazı Otobüs Taşıtçılık

     D) Elektrik Su Havagazı Otobüs Troleybüs

 

2-  İzmir Fuarı’nın (Kültürpark’ın) kaç giriş kapısı vardır?

     A)6   B)4  C)5  D)3 

 

3 -  “İzmir’in denizi kız, kızı deniz / Sokakları hem kız hem deniz kokar.” Bu dizelerin sahibi olan    

        şairimiz kimdir?

       A)Cahit Külebi   B)Attila İlhan   C)Ahmet Muhip Dranas   D) Orhan Veli Kanık

 

4 –İzmir’de 1954/1992 yılları arasında hizmet etmiş; gücünü elektrik enerjisinden alan iki adet elektrik kablosuna bağlı olarak hareket eden toplu taşıma aracına ne denirdi?

     A)Tramvay   B)Troleybüs   C)Tren   D)Taka

 

5-  Sıcak Yaz gecelerinde buzlu bir tepsi üzerinde servis edilen İzmir’e özgü yiyeceğin adı nedir?

     A)Acı Badem  B)Buzlu Badem  C)Islak Badem   D)Soğuk Badem

 

6-  Yaz günlerinde akşama doğru denizden karaya doğru eserek güneşin bunaltıcı etkisini azaltan tatlı 

      Serinletici İzmir Rüzgârına ne denir?

     A)Yıldız   B)Gün Batısı   C)Gün Doğusu   D)İmbat

 

7-  İzmir’in Mordoğan, Karaburun, Bayındır İlçelerinde kış mevsiminde yetişen güzel hoş kokulu   

    İzmir Çiçeğinin İsmi nedir?

    A)Nergis   B)Lale   C)Lavanta   D)Sümbül      

 

8-  İçinde İzmir Tulumu, Domates ve sivri biber bulunan sandviçe verilen isim nedir?

      A)Gevrek   B)Boyoz   C)Kumru   D)Bomba  

 

9-  Gaziemir’deki Adnan Menderes Havalimanı hizmete girmeden önce uzun yıllar boyunca İzmir’e

      hizmet veren havalimanı hangi ilçemizin sınırları içindeydi?

      A)Menemen   B)Kemalpaşa   C)Aliağa   D)Çiğli

 

10- Yıllarca İzmirlilerin sevgilisi olmuş ve bir zamanlar İzmir Kültür Park Hayvanat Bahçesinin

       simgesi olan İzmirlilerin unutamadığı bizden biri olmuş  bu fil dostumuzun adı nedir?

       A)Gündoğdu   B)Pak Bahadır   C)Boğaç   D) Anibal 

 

11- İzmirliler halk dilinde çamaşır suyuna ve elektrik sigortasına ne derler?

      A)Klorak / Asfalya

      B)Klor suyu / Asfalt               

      C)Arap sabunu / Atar

      D)Klorak / Tutamaç

 

12- Aşağıdaki otlardan hangisi İzmir yöresine ait bir ot çeşidi değildir

       A)Madımak   B)Arap Saçı   C)Şevketi Bostan   D)Deniz Börülcesi

 

13-  İzmirli rahmetli Metin Oktay izmir’in hangi futbol kulübünde futbol oynarken Galatasaray’a transfer olup Türk futbolunun unutulmayan efsane ismi olmuştur?

      A)İzmirspor   B)Yeşilova   C)Ülküspor   D)Altay

 

14-     Resimde görmüş olduğunuz İsmet İnönü’nün doğduğu ev İzmir’in hangi semtinde bulunmaktadır? (günümüzde anı evi olarak restore edilmiş olup ziyarete açıktır)

      A)Karşıyaka   B)Konak   C)Basmane   D)Buca

 

15- Kendini hep İzmirli olarak tanıtan, İzmirli olmaktan gurur duyan, İzmir sevdasından yaşamının hiçbir dönemi vazgeçmeyen dünyaca ünlü Yahudi asıllı Türk sanatçının uzun yıllar yaşadığı, şimdi kendi ismiyle anılan bu sokağın adı nedir?( sokak resimde gördüğünüz tarihi binaya çıkar)

    A)Darıo Moreno Sokağı   B)Frank Sınatra Sokağı   C)Enrıco Macıas Sokağı  D)Sophıa Loren Sokağı

 

16- Bu fotoğraf karesinin önünden geçiyorsanız siz İzmir’in hangi semtinde bulunuyorsunuz demektir?

      A)Konak   B)Alsancak   C)Çankaya   D)Buca

 

17- Enfes palmiyelerinin eşliğinde, kitap kokuları arasından, İzmir esintileri ile geçtiğimiz resimde gördüğünüz bu yolun adı nedir?                         

      A)Gül Sokak   B)Alsancak Sevgi Yolu   C)Kestelli Yolu   D)Dere Yolu
                                                  

18- Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün annesi Zübeyde Hanım ‘ın kabri İzmir ‘in hangi ilçesinde bulunmaktadır?

      A)Alsancak   B)Kadifekale   C)Konak    D)Karşıyaka

A)            

19- 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgali sırasında şehit edilen Gazeteci Hasan Tahsin anısına İzmir’in Konak Meydanına dikilen anıtın adı nedir?

      A)İlk Şehit   B)İlk Kurşun   C)İlk Direniş    D)İlk Ateş

 

20- Resimde görmüş olduğunuz İzmir ve çevresine ait olan yöresel yemeğin adı nedir?

      A)Asma Dolması   B)Kabak Çiçeği Dolması   C)Midye Dolması   D)Pazı Sarması

 

21- İzmir’de  yürürken en keyif alınan, en hoş sohbetlerin yapıldığı, gezmeye doyamadığımız bu sahile verilen ad nedir?

      A)Gündoğdu   B)Pasaport   C)Cumhuriyet   D)Kordon Boyu

 

22- “Ben, bütün İzmir'i İzmirlileri severim; güzel İzmir'in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim.” Bu söz kime aittir?

      A)İsmet İnönü   B)Adnan Menderes   C)Zübeyde Hanım   D)Mustafa Kemal Atatürk   

 

 

                            

 

 

 

 

Cevap Anahtarı

1-D   2-C   3-A   4-B   5-B   6-D   7-A   8-C   9-D   10-B   11-A   12-A   13-A   14-B   15-A   16-B   17-B   18-D  19-B   20-B  21-D   22-D

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23/10/2021 , 12:40:49
EDA TAŞKIN
23/10/2021 , 12:32:12
NAİME BEKEN
22/10/2021 , 11:08:02
EKONOMİ
22/10/2021 , 11:05:12
SİYASET
21/10/2021 , 10:12:03
SAĞLIK
20/10/2021 , 09:26:21
GÜNDEM
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
1965 yılında İzmir doğdu. İlköğrenimini İnkılap ve Eşrefpaşa Ömer Lütfü Aka...
1973 yılında Turgutlu’da doğdu. İlköğrenimini Turgutlu’da ,orta ve lise öğr...
1972 yılında İzmir de doğdu.İlk ,orta ,lise ve üniversite eğitimini İzmir d...
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin