SEYDİKÖYLÜLER DERNEĞİ’NDE YENİ DÖNEM
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

SEYDİKÖYLÜLER DERNEĞİ’NDE YENİ DÖNEM

Facebook'ta paylaş
21/03/2021 , 13:42:52

Gaziemir’in ilk yöresel derneğinde yapılan kongrede yağılan tüzük değişikliği ile yönetim kurulunun üye sayısı 9’dan 19’a çıkarıldı. Yapılan tek listeli seçimde 10 yıldır yönetim kurulunda bulunan Nazmi Karaca liste dışı kalmasına tepki gösterdi. Yeni yönetim kuruluna 8 üye yeniden seçilirken 11 üye ise ilk kez Seydiköylüler Derneği yöneticisi seçildi.

 

2010 yılında kurulan ve ilçenin geçmiş kültürünün yaşatılması ve dayanışma içinde hareket etmesi amacıyla kurulan Seydiköylüler Derneği’nde 4. Olağan Kongre gerçekleştirildi.

Seydiköylüler Derneği binasında gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını 1999-2004 dönem Gaziemir belediye meclis üyelerinden ve belediye başkan yardımcılarından Hasan Böberci üstlendi.

Genel kurul divan oluşumun hemen ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurcusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları ve tüm Şehitler için saygı duruşu ile başladı. Saygı Duruşu’nun ardından İstiklal Marşı okundu.

Divan Başkanı Hasan Böberci yaptığı açılış konuşmasında, genel kurulun 18 Mart gibi Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüne denk gelmesine değindi.  Böberci “18 Mart; 19 Şubat’ta başlayan ve 18 Mart 1915’e kadar devam eden dünyanın en büyük ve modern donanma gemilerinin Çanakkale Boğazı’nın sularına gömüldüğü geriye kalanların çaresiz çekildiği bir gündür. Bütün dünyanın karşımızda olduğu bir savaştı bu! Denizlerde yenilenlerin geriye çekildiği 25 Nisan 1915’te savaşı bu kez karada başlatıp, 9 Ocak 1916’da bir kez daha yenilgiye uğratıldığı bir savaştı bu! Çanakkale Savaşı; Metrekareye 680 bin adet merminin düştüğü, bir gecede tamamı şehit düşen 57’nci Alay'ın savaşıdır. Çanakkale Savaşı Kahraman Türk Yarbayı Gazi Mustafa Kemal’in, Osmanlı Ordusu’nun başındaki Alman General’e tüm yetki ve komutanın kendisine verilmesini istediği, alaycı üslupla ‘Fazla gelmez mi?!’ diyen generale ‘Az bile gelir!’ diyen mavi gözlünün Türk ve Dünya Savaş tarihine adını altın harflerle yazdırdığı bir savaştır. Çanakkale Destanı’nı yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, Seyit Onbaşıya, Yahya Çavuşa, tüm şehit ve gazilerimize, kınalı kuzularımızın ana ve babalarına şükranlarımız sunuyoruz” dedi.

Gündemin diğer maddelerinde söz alan Dernek Başkanı Hakan Süvari yapılan faaliyetleri sıraladı. Seydiköylüler Derneği’nin kuruluşundan günümüze çok önemli faaliyetlere imza attığını söyleyen Süvari “Seydiköylüler Derneği ilçemizin en aktif derneklerinin başında gelen bir dernek oldu. Gezileri, geceleri, panel ve karşılıklı ziyaretleri ile sosyal yönden, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği korolarıyla, Tiyatro Topluluğu ve oynadığı oyunlarla Seydiköylüler Derneği Gaziemir’e sosyal, kültürel yönden de hizmet eden bir dernek oldu” dedi. Son yapılan tüzük değişikliği ile yönetim kurulu üye sayısının 9’dan 19’a çıktığını söyleyen Süvari “Aramıza gelen yeni arkadaşlarımızla dernek yönetimimize yeni kan takviyesi yapılmış oldu” dedi.

Faaliyet raporu ve mali denetim raporları okunmasının ardından Divan Başkanı Hasan Böberci okunan raporlar hakkında aleyhte söz almak isteyen olup olmadığını sordu. Söz alan olmayınca da her iki rapor oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra gündemin seçimle ilgili olan maddesine geçildi. Divan’a Hakan Süvari’nin de içinde yer aldığı 19 Asil Yönetim, 19 Yedek Yönetim, 3 Denetim Asil ve 3 Denetim Yedek üye adaylarının yer aldığı liste verildi. Divana başka liste verilmediği için Divan Başkanı Hasan Böberci tarafından söz konusu liste genel kurulda açık oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda Seydiköylüler Derneği yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri oybirliği ile kabul edildi.

Oylamadan sonra söz alan ve 2010 yılından beri yönetim kurulunda yer alan Nazmi Karaca söz istedi. Söz alan Karaca “Merak ediyorum, benimle birlikte görev yapan tüm arkadaşlar yeniden listeye girerek seçilirken, ben niye listede yer alamadım?” diye sordu. Oturumu yöneten Divan Başkanı Hasan Böberci “Takdir edersiniz ki divan olarak bunu bilme ve bu soruyu yanıtlamamız mümkün değil. Ben az önce seçim için, başka liste var mı, aday olan var mı diye genel kurula sordum. Olmadığı için oylama yaptım. Listede olmayışınızı listeyi hazırlayanlara sormalısınız” dedi. Söz alan Hakan Süvari ise “Bu bizim yönetim içinde konuştuğumuz ve konuşacağımız bir konudur. Öyle uygun görüldü”dedi. Süvari’nin konuşmasının ardından Nazmi Karaca genel kuruldan ayrıldı. Karaca’nın hemen ardından Abdülkadir Özalp ve Ercan Çokbankir dernek binasından ayrıldı.

 

SEYDİKÖYLÜLER DERNEĞİ’NİN YENİ YÖNETİM KURULU

Hakan Süvari, Tülay Acar, Gülcan Çetinkol, Fatma Kekikçi, Esma Helvacı, Hikmet Kar, Öner Kılıç, Deniz Doğan, Kamuran Gacaner, İsmail Calpbinici, Yusuf Ziya Peker, İlker Esen, Salih Gökbudak, Ulaş Şırlancı, Hüseyin Ökmen, Mahmut Saylan, Tuncay Konuk, Aydın Tülü ve Yasin Balcı.

Seydiköylüler Derneği Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri;

1.Sema Erol, 2.Hüseyin Kara, 3.Erdal Kalyoncu, 4.Haldın Balylar, 5.Eyüp Akhanca, 6.Ali Sandal, 7. Seçkin Aktaş, 8. Ali intepe, 9.Giray Aksoy, 10.Kenan Açil, 11.Ogün Sert, 12.Halil İbrahim Aşıklar,13.Osman Durak, 14.Talat Sakız, 15.Akın Aşkın,16.Merdol Kandıran, 17.Taci Akyürek,18.Muzaffer Üstünolan ve 19.Onur Tevfik Yapıcı.

DENETİM KURULU ÜYELERİ

Eşref Ülküner, Mustafa Kaya ve Emin Kuş.

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri; 1.Engin Ket,2.Salih Zeki Akbaş,3.Gökay Eskici.

 

 

   

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin