İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü Konak'ta kutlandı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü Konak'ta kutlandı

Facebook'ta paylaş
12/03/2021 , 20:30:10

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü Konak Meydanı’nda düzenlenen programla kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nı İzmirliler ile birlikte okuyan Başkan Soyer, İzmir’den yüreği vatan aşkıyla çarpan tüm yurttaşlara selam gönderdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümünü, Konak Meydanı’nda düzenlediği etkinlikle kutladı. Her cuma İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun meydanda çaldığı İstiklal Marşı, bu kez yine aynı saatte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, belediye bürokratları ve İzmirlilerin eşliğinde coşkuyla okundu.

Soyer: “Marşımız birlik ve beraberliğimizin sembolü”
Kortej İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun marşları eşliğinde Kemeraltı’ndan Konak Meydanı’ndaki İzmir Valiliği önüne geldi. Burada konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstiklal Marşı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik, beraberlik ve bağımsızlığının sembolü olduğunu hatırlatarak, “İşgali ile Kurtuluş Savaşı'nı başlatan,  kurtuluşu ile bağımsızlığın simge kenti güzel İzmir, başı dik ve özgür yaşama kararlılığından hiç vazgeçmedi. Büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle, ‘bir daha üzerine hiçbir kirli ayağın basamayacağı kutsal bir toprak’ olan İzmir'den, yüreği vatan aşkıyla çarpan tüm yurttaşlarımıza selam olsun. Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahraman şehitlerini ve ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın&rsq uo; diyen, İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u, saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin