CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI; “54 MİLLETVEKİLİ İLE AK PARTİ TBMM’NE EN FAZLA MİLLETVEKİLİ SOKAN PARTİ”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI; “54 MİLLETVEKİLİ İLE AK PARTİ TBMM’NE EN FAZLA MİLLETVEKİLİ SOKAN PARTİ”

Facebook'ta paylaş
07/03/2021 , 18:40:28

Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda 2002 yılında TBMM’ye 24 kadın milletvekili girmiş iken, 2021 yılında kadın vekil sayısının 103 çıktığını ifade etti. Çankırı 54 vekil ile meclise en fazla kadın milletvekili sokan partinin Ak Parti olduğuna vurgu yaptı.

Çankırı yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Fedakâr, emektar, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

Nesilden nesile değerlerimizi aktararak toplumsal hayatımızı huzur içinde, kardeşlik içinde sürdürmeye ve bu değerleri ihya ederek yaşamaya devam edeceğiz. Bunu mevzuda her şeyden önce annelerimize ve kocaman yürekli kadınlarımıza güveniyoruz. İnsana insanın hakikatini, insan olmanın değerini, gereklerini ilk anlatacak olan annelerdir, kadınlarımızdır. Her insanın ilk örneği, ilk kılavuzu, ilk öğretmeni annesidir.

Kadına saygı, dinimiz, değerlerimizin, gelenek-göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın temel dinamiğidir. Başta siyaset, ekonomi ve eğitim olmak üzere toplum hayatında kadını dışlayan bir anlayış benimsenmesi, kuşkusuz sadece kadınlar için değil, bütün toplum için büyük eksikliktir.

Kadına yönelik şiddet ve baskı sadece ülkemizin değil, tüm dünya kadınlarının ortak sorunudur. Haksızlık, adaletsizlik ve ayrımcılığa uğrayan kadının yanında yer almak, insan olan herkesin görevidir. Söz konusu anlayışın ve kadınlarımızın cinsiyetleri sebebiyle istismara uğramasının her zaman karşısında olacağımızı ve onların hak arayışlarında en büyük desteği vereceğimizi bu özel günde bir kez daha belirtmek istiyorum.

İnanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır.

Kadınların içinde olmadığı bir demokrasi sadece eksik değil, aynı zamanda sürdürülemezdir bakış açımızla siyasetin eril bir anlayışla şekillenmesi önüne geçerek daha eşit, daha paylaşımcı, cinsiyetçi olmayan bir anlayışla “siyaseti” baştan aşağıya yeniden ördük.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsü ve kadınların siyasal katılıma verdiği destekle Türkiye, dünyanın pek çok ülkesinin geriden izlediği bir tercihin, uygulamanın öznesi, öncüsü oldu.

AK Parti iktidarlarımız döneminde anayasada kadınlar lehine yapmış olduğu değişiklikler, kadınların toplumsal yaşamın içinde daha aktif bulunmalarının önündeki her türlü engeli ortadan kaldırarak bu konuda değerli çalışmalara imza attık. 2002 yılında meclisimizde 24 olan kadın milletvekili sayısı bugün 103 rakamına ulaştı. AK Parti 54 rakamıyla parlamentodaki en fazla kadın milletvekiline sahip siyasi partidir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin takdirleriyle ben de siyasi hayatımızın ilklerini yaşayarak, cumhuriyet tarihimizin ilk kadın Meclis İdari Amiri olarak anılmaktan onur duyuyorum.

Kadınların “Bizde varız” demesi gerekiyor. Kendimizi ötekileştirmekten çıkarmalı, kendi kapasitemizi kullanmalıyız. Anneler olarak kız çocuklarının okumasına sahip çıkmamız lazım ve kendi akranlarımıza da örnek olmamız gerekiyor. Dünyamızın yarısını oluşturan kadınların fikri ve duygusal katkısını karar mekanizmalarımıza hakkıyla katabildiğimiz zaman, daha yaşanabilir, daha huzurlu bir dünyaya erişeceğimize yürekten inanıyorum.

Bir kez daha ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ediyorum.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin