Kılıçdaroğlu Narlıdere metro hattında yapım çalışmalarını inceledi
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Kılıçdaroğlu Narlıdere metro hattında yapım çalışmalarını inceledi

Facebook'ta paylaş
06/02/2021 , 16:37:44

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer ile Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında süren yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Soyer, hattın yüzde 72’sinin tamamlandığını söyleyerek “Tünelin ucundaki ışığı gördük” dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise proje için olağanüstü çaba harcayan Başkan Tunç Soyer ve ekibine teşekkür etti.

Çiğli Tramvayı’nın temel atma töreni için İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında süren çalışmaları yerinde inceledi. Metronun Üçkuyular girişinden yerin 30 metre altına inen heyet tünel içinde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu bu proje için olağanüstü çaba harcayan Başkan Tunç Soyer ve Büyükşehir ekibine teşekkür etti. Soyer, göreve geldiğinde yüzde 12’si tamamlanan 7,2 kilometrelik Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının iki yılda yüzde 72 seviyesine geldiğini vurgulayarak “Zor bir döneme rağmen yer altında 11 kilometre tünel kazdık” dedi. Narlıdere metrosunun Türkiye’nin en ucuz ve inşaatı en hızlı ilerleyen metro projesi olduğunun altını &ccedil ;izen Soyer, Çağdaş İstasyonu’nun kaba inşaatının tamamlandığını, Şehitlik İstasyonu ve Güzel Sanatlar İstasyonu’nda da çalışmaların başladığını belirtti. Soyer, “Şu anda tünelin ucundaki ışığı görmeye başladık. Şubat ayının sonunda ışık tamamen görünecek” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Tünelin ucundaki ışığı bir de ekonomide görsek” şeklinde konuştu.

Metro hattındaki çalışmalarını inceleyen Kılıçdaroğlu ve Soyer’e CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ve Banliyö ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon eşlik etti.

Bornova’dan Narlıdere’ye kesintisiz ulaşılacak
Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık olmak üzere 7 istasyondan oluşuyor. Büyükşehir Belediyesi, bu hatla birlikte hafif raylı sistem ağındaki istasyon sayısını 24’e, raylı sistemin uzunluğunu da 186,5 kilometreye ulaştırmış olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla, Bornova EVKA-3’ten metroya binenler, Narlıdere Kaymakamlığı’na kadar aktarmasız gidebilecek. Metro hattı 2022 yılında tamamlanacak.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin