İzmir’de hayat normale dönüyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

İzmir’de hayat normale dönüyor

Facebook'ta paylaş
03/02/2021 , 12:25:36
Önceki gece sabaha kadar yağan aşırı yağmurun ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri kentte yaşamı normale döndürmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Suların çekilmesiyle ortaya çıkan çamur, kentin işlek noktalarından temizlenirken hasar tespit çalışmaları da başladı. Menderes’te mevsimlik tarım işçileri geçici barınma alanlarına yerleştirildi, tahliye edilen Yeniköy halkına da sıcak yemek ve erzak kolisi dağıtılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir yıllık yağış miktarının yüzde 18’ini bir gecede alan kentte hayatı normale döndürmek için yoğun çaba harcıyor. Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı Kent Temizliği şefliği ekipleri selden etkilenen bölgelerde suların çekilmesiyle açığa çıkan çamurları temizlemek için seferber oldu.
Ekipler gece boyunca yol süpürme ve yıkama araçlarıyla kentin pek çok meydan, bulvar, cadde ve sokağında temizlik yaptı. Altgeçitler temizlendi. Mithatpaşa Caddesi, Güzelyalı, Göztepe, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Alsancak, Birinci Kordon, Bayraklı, Bornova'daki temizlik çalışmalarını sürdüren ekipler bugün Kıbrıs Şehitleri Caddesi başta olmak üzere tüm ilçelerde çalışmalarına devam edecek.
Körfez Denetim ekibi ise Körfez'e derelerden gelen yüzer çöpleri temizledi. Mavi Körfez 2 ve Mavi Körfez 3 deniz süpürge gemileri ve 15 kişilik kara çöp toplama ekibi, Bostanlı ve Karşıyaka’da 25 ton çöp topladı.

Tahliye edilen Yeniköylülere bin kişilik yemek
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentteki rekor yağışlar nedeniyle mağduriyet yaşayanlara da destek oluyor. Görece’deki 56 mevsimlik tarım işçisi barınma alanları su altında kaldığı için geceyi Görece Çok Amaçlı Salonu’nda geçirdi. Mağdur tarım işçilerine çorba, yatak, yorgan, su, maske, dezenfektan, bebek bezi gibi insani yardım malzemeleri temin edildi.
Menderes’te Yeniköy Balaban Göleti’nin taşmasını önlemek için göletten bırakılan suyun yaratacağı olası tehlike göz önüne alınarak evlerinden tahliye edilen Yeniköy halkına da Büyükşehir Belediyesi el uzattı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgeye bin kişilik sıcak yemek ve erzak kolisi dağıttı. Ayrıca ihtiyacı olanların faydalanabileceği giysi otobüsü de bölgeye gönderildi.
Öte yandan su basan toplam 1632 ev ve işyerinde de 15 araç ve 30 personelle nakit para ve eşya desteği için tespit işlemleri başlatıldı.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin