Yağmurlar yağacak her zaman...
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Yağmurlar yağacak her zaman...

Facebook'ta paylaş
21/05/2021 , 15:32:14 Hit: 5988

Gökyüzünden elitbahis bardaktan boşanırcasına yeryüzüne akan sular, doğaldır ki; Çay yataklarından, derelere, nehirlere karışarak, oradan denize ulaşacak.

 

Toprak üstünde tutunabildiğince bereket olacak tüm insanlığa. İnsanoğlu o bereket adayı, yağmur damlacıklarına yeterince yardımcı olabildiğinde işte o zaman her şey çok daha güzel olacak.

 

 

Küresel ısınma sorununa bağlı olarak tabiat dengesinin bozulmaya başladığını sık sık bilim insanların dile getirdiği önemli bir konu. İnsanoğlu üzerine düşen sorumluluğun gereğini getirmede gecikiyor olması hepimizi kaygılandırması yer küre için önem taşıyor.

 

Bilim insanların çağrılarına devlet yönetimlerinin, kâinatta herkesin, insanoğlunun birer ferdi olduğu gerçeğiyle hareket edebilme erdemine ulaşmaları kaçınılmazdır. Bu insanoğlu ve yerkürede yaşayan tüm canlılar için yaşamsal derecede önemlidir.

 

Evrensel olarak ta, ülkesel olarak ta havamıza, suyumuza, toprağımıza sahip çıkmak durumundayız.

 

Ülkemizin en küçük yerleşiminde dahi çevre duyarlılığımızı arttırmak zorundayız.

 

Sürekli kendini yenileyen, kendi kendini dönüştüren tabiata olan saygımızı, sevgimizi, koruyuculuğumuzu yaşamımızın her alanında göstermemiz yarınlarımız açısından yaşamsal önemdedir.

 

 

İzmir Ocak ayının ortalarından itibaren çok güzel yağışlar aldı. Bu yağışlar ve bahar aylarına kadar yağacak yağmurlar, kuraklık sorunu karşısında kentimiz için önemli değerdir.

 

Kentin demografik yapısından kaynaklı riskli bölgelerde sağanak yağmurlar sonrası sık sık şahit olunan su baskınlarına bilimsel çözümleri üretmeli ve gerçekleştirmeliyiz. Teknik eksiklikler ve yetersizliklerin en aza indirmek kent yöneticilerin sorumluluğundadır.

 

Sağanak yağmurlarda kent merkezinin, Yamanlar, Nif Dağları, Çatalkaya gibi yükselti bölgelerinden, ilçe merkezlerine doğru akan suların, dere yataklarından İzmir Körfezi’ne ulaşmasının önünde hiçbir yapısal, fiziki engel bulunmamalıdır.

 

İZSU’nun öncülüğünde sel vb. faaliyetlerini koordine edecek, ilçe belediyelerinin fen işleri müdürlüklerinin de içerisinde yer aldığı acil yönetim merkezi oluşturulmasına yarar olduğunu düşünüyorum.

 

Yağan yağmurların bereket olması, yağan damlaların toprakla buluşmasıyla mümkün olabilmektedir. Kentin kırsal yerlerinde yağan yağmurlar toprakla buluşabildiği içindir ki İzmir aynı zamanda tarım kentidir. Bunun değerini hepimiz bilmeliyiz.

 

 

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23/04/2024 , 13:37:14 Hit: 5988
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29 Hit: 5988
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04 Hit: 5988
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55 Hit: 5988
SPOR
21/04/2024 , 15:48:12 Hit: 5988
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:40:21 Hit: 5988
YAŞAM / MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin