Karanlık, Sessizlik ve Ben
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Karanlık, Sessizlik ve Ben

Facebook'ta paylaş
21/05/2021 , 15:32:42 Hit: 1124

Sabah olmak üzere... Bu gece gözüme uyku girmedi. Ben mi fashionbet sessizliği dinledim sessizlik mi benim konuşmamı bekledi, bilmiyorum... İlk başlarda ikimiz de sustuk öylece... Karanlık da bize katıldı sonraları... Koskoca ay boyundan posundan utanmadan, pencereleri zifiri karaya gömülü apartmanın ardına gizlenmişti... Yalnızlık gelmeyince yanımıza, kalktım üç kadeh doldurdum...

Biri karanlığa, biri sessizliğe, biri bana...

Ayın gizlenmesi ile görünür olan karanlık içini açtı ilk;

“Kimse benim değerimi bilmiyor... ”

Sessizlik, patlattı kahkahayı;

“Ne değeri... İnsanlar senden kurtulmak için her yolu deniyor...” derken, patavatsızca konuştuğunu fark etti. Sustu...

Karanlık: “ Gülüyorsun halime, ama senin varlık değerini de bilmiyorlar. Hatta kendinin bile bildiği söylenemez ya, neyse” dedi sitemkar bir sesle.

Sessizlik utandı... Kadehi bir defada içmenin verdiği acılıktan olsa gerek uyuştuğunu hissettiğim dudağımla “siz ikiniz”, dedim.. “Tüm ölülerin en yakın arkadaşı...”

Karanlık karşılık verdi  “Ölüme varmadan insanlar benimle sessiz kalmayı başarmalı...”

Bir kadeh daha doldururken “Nedenmiş o? ” diye sordum.

“Sende mi görmüyorsun”  dedi, Karanlık. “Bak orada, aydınlıkta... Birbirinin sesini bastıran hakaret dolu sözlerle iki sevgili ayrılıyor... Evli barklı bir adamı güneşin tam altında ayartıyor bir kadın... Başka çocukları babasız bırakmış bir adam, ışıklı gök kubbenin altına topladığı çocukları ve karısı ile mutluluk pozu veriyor. Gülümseyin diyor fotoğrafçı; diğer çocuklar velayet davası için mahkeme koridorlarında ağlamaklı beklerken... Bir adam titrek bir ampulün altında çok sevdiği için kıskandığı karısının gözünü mosmor ediyor. Kadın canını kurtarmak için gün doğar doğmaz bir başka adamın kollarına sığınıyor.”

Sinirden seğiren üst dudağını ısırıp sözüne devam etti “İşte...kimse yalnızlığa yüz vermiyor, yalnızlık küskün... Her kapıdan ‘sen Allah’a mahsussun’ deyip gönderiliyor...”

“Yalnızlık olmayınca siz de pek var olamıyorsunuz tabi...” dedim.

Kadehine dokunmamasına rağmen derin bir iç çeken Sessizlik;

“Saygı ve sevgi” dedi... “İnsanlar neden önce sevgi sözcüğünü başa alıp sevgi ve saygı der anlamam, hoş onlar da anlamıyor zaten... Alfabeye baksalar önce saygının tanımını görecekler. Saygı olmayan sevgi,  bayağı...”

“Sadece sevgi mi bayağı sence...” dedim. “Bir hırsız hakim karşısına takım elbise ile çıkıyorsa iyi hal indirimi alıyor... Peki neden biliyor musun? Hakime ve mahkemeye olan saygısından... Boğazlarından geçecek o bir iki lokma da hırsızın iyi hal indirim elbisesine gidince çocuklar ne yapsın... Kuru ekmeğe talim oluyorlar mecbur... Sırf paralarını çalan hırsız daha az ceza alsın diye.”

“O halde”, dedi Karanlık “Saygı, sevilebilecek insana gösterilmeli. Yani hak edene...Sevgi de sayılabilecek...”

“İyi tartmak lazım”, dedi Sessizlik “Ah bana bir kulak verseler, benimle bir süre baş başa kalsalar... Gerçeği gösterebilirdim belki onlara...”

Sesler, çocukluğumda merak ve korku ile başına oturup dibini görmeye çalıştığım kuyulardan gelir  gibi derinleşmeye başlarken gözlerim kapanıyor. İşte gün ağarmakta... Gece zifiri kara saçlarını toplarken güneş ay tenli boynunu sergilemek için can atıyor. Karanlık kalan son yudumunu da içtikten sonra kadehi masaya vurup uzaklaşıyor. Başlayan ezan sesine, uzakta uluyan köpek sesleri de eşlik edince sessizlik alelacele toparlanıp gidiyor... Işıklar tek tek yanıyor... Kapı kilitlerinin sesleri, ev sahiplerinin bu yeni doğan aydınlık güne hazır olduğunu haber veriyor.

Bu gece de almadım işte yalnızlığı yanıma. Biz 3 iyi arkadaş Karanlık, Sessizlik ve Ben... Mutluyuz...

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51 Hit: 1124
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21 Hit: 1124
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56 Hit: 1124
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25 Hit: 1124
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37 Hit: 1124
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08 Hit: 1124
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin