CHP İL BAŞKANI YÜCEL’DEN MENEMEN AÇIKLAMASI:MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

CHP İL BAŞKANI YÜCEL’DEN MENEMEN AÇIKLAMASI:MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Facebook'ta paylaş
13/01/2021 , 22:29:45

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi için tekrarlanan kura sonrası açıklamalarda bulundu. Yücel açıklamasında “İsminde adalet olan ama adaletten, siyasi etikten nasibi almamış anlayış, Menemen’de büyük bir hukuksuzluğa ve adaletsizliğe imza attı. Menemenliler bunu unutmayacaktır” ifadelerini kullandı. 

Menemen belediye meclisinde mahkeme kararı sonrasında yapılan ikinci kura çekiminin hukuka aykırı olduğunu, üst mahkemeye CHP tarafından itiraz edildiğini ve mahkemenin kararının beklenmeden, Valilik kanalıyla usulsüz ve hukuksuz bir kura çekimi yapıldığını belirten Deniz Yücel, açıklamasında şunları söyledi,

YİNE MİLLİ İRADEYE SAYGISIZLIK, YİNE AKP!

İlk çekilen ve CHP adayının kazandığı kuranın iptaliyle ilgili açılan bir dava var. Yasaya ve hukuka aykırı bir şekilde verilmiş yürütmeyi durdurma kararı var. Bugün o yürütmeyi durdurma kararı uygulandı. Hem daha önce açılan davayla ilgili hem de bugün çekilen kura işlemiyle ilgili hukuki ve siyasi süreç devam ediyor. Türkiye’de AKP ile yeni bir süreç başladı. Bu adaletsiz, hakkaniyetsiz ve milli iradeye saygısız süreci meşrulaştırmak içinde ellerinden geleni yapıyorlar. Bu sürecin özeti şu; AKP kazanmadıysa, AKP’nin çıkarına ters düşen bir sonuç varsa o işlem, o seçim, o karar geçersizdir ve sonuç AKP’nin lehine dönene kadar her yol mubahtır. Tıpkı 7 Haziran seçimlerinde, tıpkı 31 Mart İstanbul belediye seçimlerinde yaşadığımız bu oyunu şimdi de Menemen’de sahneye koydular. Yine milli iradeyi, Menemen halkının kararını hiçe saydılar ve hem sandıktan hem de usule uygun yapılan ilk kuradan çıkan sonucu tanımadılar. İsminde adalet olan ama adaletten, siyasi etikten nasibi almamış bu anlayış, Menemen’de büyük bir hukuksuzluğa ve adaletsizliğe imza attı. Menemenliler bunu unutmayacaktır. Ama biz hukuki mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. AKP’nin hukuksuzluğu ve adaletsizliği ile mücadelemiz devam edecek. Menemen halkının çalınan oylarına, AKP’nin ayaklar altına aldığı menemen halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız. Her şeye rağmen adalete güvenmeye devam edeceğiz. Bu konuda adaletin tecelli edeceğine ve açtığımız dava sonucunda haklılığımızın kanıtlanacağını biliyoruz. Hukuki mücadelemizi, hakkımızı alana kadar sürdüreceğiz.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin