MAHKEMEYİ KAZANAN GAZİEMİR BELEDİYESİ, CAFEYİ KENDİ İŞLETECEK
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

MAHKEMEYİ KAZANAN GAZİEMİR BELEDİYESİ, CAFEYİ KENDİ İŞLETECEK

Facebook'ta paylaş
10/01/2021 , 17:27:23 Hit: 8300

Belediyeye ait taşınmaz üzerindeki özel işletmeyi sözleşme sonunda tahliye kararı alan ancak 1,5 yıldır mahkeme sonucunu bekleyen Gaziemir Belediyesi hukuki sürecin lehine sonuçlanması sonrasında harekete geçti.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın göreve gelmesinin hemen ardından belediyeye ait taşınmazlar üzerinde işletmeleri kendi döneminde bizzat belediye tarafından işletileceğini ilan etmişti.

Önder Caddesi üzerindeki belediye ait taşınmaz üzerindeki Festival Cafe ve Nevvar Salih İşgören Caddesi üzerindeki Tepe Tesisleri’ndeki kiracıların sözleşmelerini yeni dönemde uzatmayan Başkan Arda işletme sahiplerine tahliye tebligatı göndermişti.

Önder Caddesi üzerindeki işletme sahibinin belediyenin kendisine ilettiği tahliye kararını mahkemeye vererek yürütmeye durdurma kararı almıştı. Yerel mahkemede davacının aleyhine karar vermesini de bölge mahkemesine götüren işletmeci bu mahkemeden de istediği sonucu alamadı.

Gaziemir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ilk toplantısında konuyla ilgili açıklama yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yürütülen tüm hukuki sürecin sonuna gelindiğini ve mahkemelerden belediyenin haklılığı yönünde karar alındığını söyledi. Başkan Arda meclis üyelerine yaptığı bilgilendirmede “Aradan 1,5 yıl geçse de nihayet mahkemeler bizim haklılığımızı ortaya koydu. Pandemi sürecinde burada gerekli tadilatlar yapılarak önümüzde yaz burada, belediyemizin işlettiği, tüm halkımızın uygun fiyatlarla yararlanacağı bir kafeterya hizmeti vereceğiz” dedi.

 

Meclis toplantısının ertesi günü söz konusu mekanda başkan yardımcıları ve müdürleriyle birlikte incelemelerde bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yapılacak işlerle ilgili talimatlarını verdi.

 “Halkın yararını gözeterek hizmet verecek belediye işletmeleri açmak istiyoruz. Bu yüzden hukuk kurallarına dayanarak süresi dolan kiracılarımızı yasal çerçeve içerisinde tahliye ediyoruz” diyen

Başkan Arda yaptıkları çalışmalar hakkında ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu;

“Kamusal alanları genişleterek halkın sağlıklı ve ucuz hizmet alabileceği tesisler açma hedefiyle çıktığımız yolda, işletme hakları özel şirketlere verilen ve kira sözleşmelerinin süresi biten tesislerimizi belediye bünyemize katmanın gururunu yaşıyorum. Sevgi Yolu’nda bulunan belediye mülkündeki kiracı da yargı yoluyla tahliye edildi. Tesisimizde gerekli tadilat çalışmalarını yaptıktan sonra burayı belediye olarak biz işleteceğiz. Tesisimizin hizmete girmesiyle Gaziemirliler sağlıklı ve temiz gıdaya, ucuz ve kaliteli hizmete ulaşacak.”

      

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51 Hit: 8300
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21 Hit: 8300
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56 Hit: 8300
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25 Hit: 8300
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37 Hit: 8300
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08 Hit: 8300
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin