Yılın ilk toplantısında CHP grubuna, ittifak golü!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Yılın ilk toplantısında CHP grubuna, ittifak golü!

Facebook'ta paylaş
10/01/2021 , 17:27:52 Hit: 8779

Gaziemir Belediye Meclisi’nde, sahip olduğu 20 sandalye ile, 3’te 2’lik çoğunluğa sahip CHP’de, grup kararına rağmen bölünme yaşandı. Cumhur İttifakı olarak ortak hareket eden Ak Parti ve MHP, yapılan Denetim Komisyonu seçimlerinde belirleyici oldu.

 

 

Gaziemir Belediye Meclisi 2021 yılı ilk olağan toplantısı, yerel iktidar-muhalefet mücadelesinde stratejik bir hamleye sahne oldu.

Belediye Başkanı dahil toplamda 32 üyeden oluşan Gaziemir Belediye Meclisi’nde CHP’den 20, Ak Parti’den 9 ve MHP’den 2 meclis üyesi görev yapıyor.

Yasa gereği her yılın başında, önceki yıla ait hesapların incelenerek, meclise rapor hazırlaması için meclis üyeleri arasından bir denetim komisyonu oluşturuluyor.

Ocak ayının ilk toplantısının gündem maddelerinden biri olan 2020 yılı hesaplarının incelenmesi için Gaziemir Belediye Meclisi’ndeki komisyon seçiminde büyük çekişme yaşandı.

 

CHP Meclis Grubu toplanarak adaylarını belirledi

Meclis toplantısı öncesinde CHP Gaziemir Belediye Meclis Grubu; parti tüzüğü gereği grup başkanı olan İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamaması nedeniyle Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın başkanlığında toplantı yaptı. 11 kişinin katıldığı toplantıda grup kararı alınarak, 2020 Meclis Denetim Komisyonu’na İzel Zenginobuz Derinsu, Sercan Doğan, Meral Yiğit ve Ali Kavasu’nun önerilmesi kararlaştırıldı.

 

Cumhur İttifakı birlikte hareket etti, strateji geliştirdi

Cumhur İttifakı’nı oluşturan Ak Parti ve MHP Grupları’ da ortak karar alarak Denetim Komisyonu’na Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’yı önermeyi kararlaştırdı. Cumhur İttifakı adayını Atmaca olarak belirlemesinin yanı sıra, iktidar grubunda olası farklı adaylıkların çıkması halinde de durumu değerlendirmek amacıyla Ak Parti ve MHP Grup Başkanvekillerine stratejik görev verdi.

 

CHP’de grup kararının dışında da adaylar çıktı

Denetim Komisyonu seçimlerinin yapılmasıyla ilgili gündem maddesine geçildiğinde ise oturumu yöneten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda siyasi parti gruplarına söz verdi.

Ak Parti Meclis Grup Başkanı Uğur İnan Atamaca partilerinin adayının kendisi olduğunu ifade ederken, CHP adına söz alan Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu adaylarının; Kendisi, Sercan Doğan, Meral Yiğit ve Ali Kavasu olduğunu açıkladı. MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin söz alamazken, Başkan Halil Arda meclis üyelerinden başka aday olup olmadığını meclis genel kuruluna sordu. Ardı ardına söz alan CHP’li meclis üyeleri Murat Serin, Levent Çağlarsu, Ünal Işık ve Bengü Sayköse denetim komisyonu üyeliğine aday olduklarını açıkladı.

 

Komisyon seçiminde Cumhur İttifakı belirleyici oldu

 

Yapılan gizli oylama sonucunda ise Ak Parti’nin adayı olan Uğur İnan Atmaca aldığı 13 oy ile denetim komisyon üyeliğine seçilirken; CHP Grup Sözcüsü’nün aday gösterdiği Derinsu, Yiğit ve Kavasu yeterli oyu alamadıkları için komisyon üyeliğine seçilemediler. Öte yandan CHP Grup Sözcüsü’nün açıkladığı isimlerin dışında aday olduklarını açıklayan CHP’li üyeler Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerinin desteğini alarak Denetim Komisyonu’na seçildiler. CHP’li üyeler Işık ve Sayköse’ye 19 oy çıkarken, Çağlasu ve Serin’e ise 18 oy çıktı.

 

Başkan Arda sert tepki gösterdi

Başkan Arda, grup kararına uymayan CHP’lilere sert tepki gösterdi. Başkan Arda “Bazı arkadaşlarımız CHP grup toplantısının yapıldığı salonun önünde bekleyip, özellikle katılmayıp çeşitli bahanelerle grup kararını alınmasına engel teşkil edecek hareketlerde bulunup partimizin aldığı karara uymadılar. Faaliyet raporumuzun oylanması sırasında da grup kararına aykırı olarak oy vermeyen, vermediği gibi oy vermemek için meclisimize katılmayan CHP’li arkadaşlarımız, AKP’nin oylarıyla denetim komisyonuna seçilmişlerdir” dedi.

 

Ak Partili Atmaca ilçe başkanlarına teşekkür etti

Geliştirdikleri tutumla Cumhur İttifakı olarak Gaziemir’in geleceğine olan katkılarını sürdüreceklerini açıklayan Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca sosyal medya hesabından Ak Parti İlçe Başkanı Serdar Muçay ve MHP İlçe Başkanı Köksal Koç’a teşekkür etti. Atmaca mesajında “Bu görevi bana tevdi eden Akparti İlçe Başkanım Sn Serdar Muçay , Mhp İlçe Başkanım Sn Köksal Koç  ve tüm Cumhur İttifakı Meclis Üyesi dava ve yol arkadaşlarıma gösterdikleri teveccüh için teşekkür ederim” dedi.

Gaziemir’in CHP’li belediye başkanı Halil Arda’yı, CHP’li meclis üyelerine güvenmemekle de suçlayan Ak Partili Atmaca paylaşımında “Başkan Arda’nın bu kadar feveran etmesinin sebebi nedir? Abdestinden şüphesi mi var? Bu tepkisinin nedeni, kendi yaptığı işlere mi güvenmiyor? Yoksa seçilen kendi partisine mensup CHP ‘li meclis üyelerine mi güvenmiyor?” sözleriyle de yüklendi.

 

 

 

 

Denetimin farklı partili meclis üyelerinden olması her zaman iyidir. Hayirli olsun.
05/01/2021 , 08:50:12
Denetim komisyonu yonetimden farklı olması her zaman iyidir
Hayirli olsun. Belediye kanunu iç denetim görevini meclis uyeleri arasindan kanundaki duzenlemeye uyularak seçilecek olusturulan bu komisyona vermistir. Inşallah görevini iyi yapar.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25 Hit: 8779
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37 Hit: 8779
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08 Hit: 8779
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57 Hit: 8779
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09 Hit: 8779
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19 Hit: 8779
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin