Ak Parti İl Başkanı Sürekli “Mizahı düşmandan öğreneceksek, vay halimize!”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Ak Parti İl Başkanı Sürekli “Mizahı düşmandan öğreneceksek, vay halimize!”

Facebook'ta paylaş
21/12/2020 , 11:57:11

Karikatür Festivali kapsamında, karikatüristlerden Jean Plantu ile Michel Kichka’yı 24 Aralık’taki söyleşi etkinlinde İzmirliler ile bir araya getirecek olan Tunç Soyer’e tepki gösteren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Soyer’in tüm tepkilere rağmen bu konuda ısrar etmesini anlamakta zorlanıyoruz!  Çağrımızı da tekrar ediyoruz. Türk Milletini, Cumhurbaşkanını, İslam dinini ve bu toprakların tarihini sanat adı altında ayaklar altına alan bu isimleri konuk etmekten vazgeçmelidir. Kin, düşmanlık, nefret duygularını sanat kisvesiyle hayata geçiren bu isimlerden ne medet umduğunu bilmek istiyoruz. Mizahı düşmandan öğreneceksek, vay halimize!” diye konuştu.

Yarattıkları erozyon ve kutuplaşmadır…

Açıklamasında, sanata ve mizaha yönelik bir tepki içinde olmadıklarının altını çizen Başkan Sürekli, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “Çizdikleriyle, verdikleri mesajlarla, Türkiye’yi ve İslam dinini en acımasız ve hayasız biçimde eleştiren karikatüristler Plantu ve Kichka ile mizah ve sanat konuşma ihtiyacı nereden doğuyor? Kime ne faydası var? Cumhurbaşkanımızı elinde bombayla çizen, Ermeni ve Kürt vatandaşlarımızı kin ve nefret diyaloglarıyla kışkırtan, dinimizi her fırsatta aşağılayan bu isimleri ağırlamaktan vazgeçilmelidir. Bu tepkiyi sadece bizimle sınırlı görüyorlar ise korkunç bir yanılgı içindeler. Soyer; eğer, özgürlükler adı altında yarattığı milli ve dini değerler erozyonunu, neden olduğu kutuplaşmayı görebilir; kulağını İzmir’e verebilirse, hemşerilerimizin de bu buluşmaya tepkili olduğunu fark edecektir.”

İptal etmezlerse, adı “İhanet Festivali”dir…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Soyer’in icraatlarında ve söylemlerinde genel siyaseti elden bırakmadığını, toplumsal barışı ve huzuru gözetmeden, milli değerler ile ülkenin genel çıkarlarını zedeleyecek adımlar attığını belirten Başkan Sürekli; “Kendisinin dünya görüşü, siyasete bakışı ne olursa olsun, asli görevi İzmirlilere hizmet etmektir. Bu yükümlülüğü; kimliği, dünya görüşü, siyasi tercihi ne olursa olsun herkese karşıdır. Milli birlik, ülkenin bölünmez bütünlüğü gibi kırmızı çizgilerimizi ihlal edecek söylem ve icraatları devam ettikçe, aldığı tepki de büyüyecektir. Bu meseleyi de kültür ve sanat etkinliği diyerek geçiştirmeleri, kılıf yaratmaları işe yaramayacaktır. Bu isimler apaçık biçimde Türkiye Cumhuriyeti düşmanıdır, İslam düşmanıdır. Bir kez daha söylüyoruz; eğer bu davetlerini iptal etmezlerse, yaptıkları festival, tam anlamıyla bir ‘İhanet Festivali’ne dönüşecektir.’’

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin