CHP İL BAŞKANI "“GÜNDEMİNİZDE ÇİFTÇİ, ÜRETİCİ VE SÜT YOKSA BIRAKIP GİDİN”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

CHP İL BAŞKANI "“GÜNDEMİNİZDE ÇİFTÇİ, ÜRETİCİ VE SÜT YOKSA BIRAKIP GİDİN”

Facebook'ta paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, belediyeleri CHP’de olmayan kırsal bölgelerdeki ilçelerde mesaisine aralıksız sürdürüyor. Yücel beraberinde il başkan yardımcıları ile çıktığı 2 günlük ilçe turunda Kiraz ve Bayındır’da temaslarda bulundu.
15/10/2020 , 13:12:13

CHP heyetine Kiraz ziyaretlerinde CHP Kiraz ilçe başkanı Yücel Çetin Kaya, Bayındır ziyaretlerinde de CHP Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek ve ilçe yöneticileri eşlik ederken, CHP heyeti her iki ilçede de çiftçiler, köylüler, Oda ve STK başkanlarıyla bir araya geldi. İlçe örgütleri ile de toplantılar yapan il başkanı Deniz Yücel, ziyaretlere çarpıcı mesajlar verdi. Yücel ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“BU HALK SİZİNLE MÜMİN OLMADI Kİ, NE DEMEK OLDUĞUNU SİZDEN ÖĞRENSİN”

CHP İzmir il başkanlığı olarak özellikle üretim, çiftçilik ve hayvancılık yapılan ilçelere ayrı bir önem verdiklerini belirterek “Bu ilçelerimizde, hem ülkenin üretimine hayati katkılar yapan hem de geçimlerini üreterek sağlayan vatandaşlarımızın sıkıntıları iktidar tarafından görmezden geliniyor. Suni gündemlerin ve kendi başlattığı boş tartışmaların peşinden koşan iktidar sahipleri, halkın bugünkü yoksulluğunun ve çaresizliğinin tek sorumlusudur. Kiraz’da ve Bayındır’da süt üreticimizle, eken biçen çiftçimizle, meslek örgütleri ve derneklerle bir araya geldik. Hiç birinin sabretmeye, dayanmaya mecali kalmamış. Bu duruma rağmen kalkmış bu ülkeyi yönetmesi, vatandaşları refaha kavuşturması gereken iktidar, vatandaşa çözüm olarak “Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir” diye din dersi vermeye kalkıyor. Bu insanlar sizinle birlikte mümin olmadılar ki, ne demek olduğunu sizden öğrensinler. Ama yokluğu, yoksulluğu sizinle öğrendiler.  “Müminiz” diyerek oy isteyipte, mümin kardeşleri her geçen gün daha da borçlanıp yoksulaşırken, oy verdiklerinin saraylarda, şatafat içinde, iktidar sarhoşluğuyla daha da zenginleştiğini de sizinle öğrendiler. Halkı yokluğa ve yoksulluğa mahkum edip sonra şükretmeye davet ediyorlar. Yokluk çeken müminin sırtından geçinip, saraylarda müminlik dersi vermek kolay. Sen gerçek müminliğe uygun yaşıyor musun? Bir ona bak, sonra halka din dersi vermeye kalk.

İlçe ziyaretlerinde özellikle çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlayan kesimin artık hayat pahalılığına, artan girdi fiyatlarına dayanacak gücünün kalmadığına bir kez daha şahit olduklarını ifade den Yücel, şu ifadeleri kullandı;

“ÜRETİCİ 1 ÇUVAL YEM ALMAK İÇİN 50 KİLO SÜT SATMAK ZORUNDA”

Türkiye gerçekten sözün bittiği yerde. Köylümüzden, kırsalda yaşayan çiftçimizin ve üreticimizin ağzından yaşadıkları sıkıntıları dinleyince bunu daha iyi anlıyorsunuz. İki gün boyunca aralıksız bir şekilde Kiraz ve Bayındır’da temaslarda bulunduk. Köylerde çiftçimiz ile hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızla, ilçelerde Oda ve STK temsilcileriyle bir araya geldik. Esnafımızın, sokaktaki vatandaşımızın dertlerini sıkıntılarını dinledik.  Ne acı ki hepsi mutsuz ve dertli. Bu ekonomik krizler, AKP iktidarının kendini düşünen ve sarayı mutlu etmeyi hedefleyen temsilcilerinin akılalmaz hataları vatandaşı canından bezdirmiş durumda. Evet, saray ve ahalisi mutlu ve bolluk içinde ama halk dertli, halk mutsuz ve halk kızgın!  Hayvan yetiştiricileri ve süt üreticileri artık sahip oldukları hayvanları kesime veriyor. Sadece et olarak danaları değil, analarını da yani süt veren hayvanları da ellerinden çıkarıyorlar. Çünkü neredeyse 1 yıldır bekledikleri süt litre fiyatındaki revize yapılmıyor. Oysa bu süreçte sanayi yemi yüzde 40’lara varan oranda arttı ve yem girdisinin maliyeti üreticinin elini kolunu bağlıyor. Süt üreticisi 1 çuval yem almak için 50 litre süt satmak zorunda. Böyle bir oran dünyanın hiçbir yerinde yoktur.  Böyle olunca da süt veren hayvan kesime gidiyor. Üreticilerin dediği gibi “Anası olmazsa danası olmaz”. Elbette hayvan satılabilir, hayvan kesilebilir ama süt veren hayvan, yani inek ekonomik koşullar nedeniyle satılıyor yada kesiliyorsa orada büyük bir sorun var demektir. Buradan olur olmaz konularda ahkam kesen, boş gündemler peşinde koşan iktidara sesleniyorum; Çiftçi ve üretici kan ağlıyor. Krizlerden, kötü tarım politikalarından, üretim planlamasının yapılmamasından ve yandaş zengin etmek için ülkemizde üretilen tarım ürünlerinin ithal edilmesinden bıkmış durumda. Kiraz’ın, Bayındır’ın, Tire’nin, Ödemiş’in ve üreten kesimin gündemin hayvancılık, üretim, hayat pahalılığı var. Üreticinin gündeminde süt fiyatları var. Varsa yönetmeye niyetiniz üreticiyi ezdirmeyecek, hayvanları kestirmeyecek bir fiyat açıklayın ve bu fiyat 3 liranın altında olmasın. Sizin gündeminizde süt yoksa bırakıp gidin zaten. İzmir büyükşehir belediyemiz olmasaydı İzmir’de ne hayvancılık kalırdı ne de süt üreticilerimiz ayakta durabilirdi. İktidar olarak iş bilmiyorsunuz, bari yapılan işleri örnek alın.

“BU ANLAYIŞA SAHİP OLMAYANLARIN ARAMIZDA DA İKTİDARIMIZDA DA YERİ YOK”

Kiraz ve Bayındır’da ilçe yönetimleri, meclis üyeleri ve partililerle de bir araya gelen CHP İzmir il başkanı Deniz Yücel, örgüte önemli mesajlar verdi. Yücel “ Halkın tek umudu beceriksiz, insanı hiçe sayan, liyakatten nasibini almamış AKP iktidarının, bir an önce gitmesi. Bunu başaracak tek parti olan CHP’ye de ilgi ve desteğin artmasının en büyük sebebi budur. Bu desteği ve vatandaşımızın bizden beklentisini iki günlük temaslarımızda açıkça gördük. Bu desteğe layık olmaktan, vatandaşın derdine derman olmaktan başka çaremiz yok. Bunun içinde önce, halkın acı gününde, mutlu gününde, hastalığında, işsizliğinde yanında olacağız. Önce manen desteğimizi esirgemeyecek sonra derdini gidermek için canla başla çalışacağız.  Bizim işimiz bahane, mesai dinlemez. Bu koltuklara oturan, CHP’li yönetici vasfını taşıyan her kim varsa, tüm bunları en baştan kabul etmiş sayılır. Bu konuda vurdumduymaz, komşusunun, esnafının derdinden bihaber olan yöneticiyi kabul edemem. Biz iktidara gelmeyi koltuk aşkından, bugünkü iktidarın yaptığı gibi eşi dostu yandaşı zengin etme derdiyle istemiyoruz. Biz bu vatana, bu halka ve cumhuriyet aşığız.  Bu yolda, bu anlayışla yürümeyecek arkadaşımız varsa ne aramızda ne de iktidarımızda yeri olamaz. Bayındır ve Kiraz bizim öncelik verdiğimizin ilçelerimizden. Bizi çare olarak gören, bize umut veren hiç kimseyi yalnız bırakmadık. Sizin yetemediğiniz yerde biz varız. İl başkanlığımız tüm yöneticilerimizle yanınızda. Bir telefonunuzla buradaki vatandaşlarımız için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

2 GÜNLÜK YOĞUN MESAİ.

CHP İzmir il başkanı Deniz Yücel Bayındır İlçe Başkanlığında düzenlenen törende, partiye yeni katılan kadın ve gençlere parti rozetlerini taktı. İki ilçeyi kapsayan çalışmada Yücel ve beraberindeki heyet önce Kiraz’da  Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Halit Özmen, Ziraat Odası Başkanı Gürkan Okka, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selim Özdeveci, Esnaf ev Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nasuh Coşkun ile İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Süleyman Top’u ve kooperatife ait Süt İşletme Tesisini ziyaret etti. CHP’liler Kiraz’ın Saçlı, Karabağ ve Ceritler köyünde de köylüler ile bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi. CHP heyeti Bayındır’da ise Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İzzet Daşdı, Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Davut Sakarsu ve Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan’ı ziyaret ederek ikili görüşmelerde bulundu.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin