Alzheimer-Demans hastalarına Gaziemir Belediyesi ilgisi
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SAĞLIK

Alzheimer-Demans hastalarına Gaziemir Belediyesi ilgisi

Facebook'ta paylaş
07/10/2020 , 11:38:33

Gaziemir Belediyesi Sağlık Çalışanları, pandemi nedeniyle hizmet veremedikleri Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi üyelerini evlerinde ziyaret etti.

Hastaların aileleriyle bir araya gelen sağlık çalışanları, onların sağlık durumlarını kontrol etti, sorunlarını dinledi.

Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde verilen hizmetle, üyelerinin hastalıklarının seyrini kontrol ederek hastalığın ilerlemesini önleyici çalışmalar yürüten ekip, Koronavirüs salgını nedeniyle hizmet veremedikleri hastaların ailelerine bilgilendirme yaptı. Ailelere Alzheimer ve demans hastaları için evde yapılabilecek çalışmaları anlatan sağlık ekibi, ailelere bu hastalar için uygulanacak fiziksel, zihinsel ve psikomotor aktivitelerin neler olduğu ve nasıl uygulanabileceğinin anlatıldığı Alzheimer ve Siz isimli kitapçığı armağan etti.

Alzhemier Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi
Gaziemir Belediyesi’nin sağlık hizmetlerinin yürütüldüğü Sağlık Köyü içerisinde hizmet veren Alzhemier Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde, 1. ve 2. evre alzheimer ve demans hastalarına hizmet veriliyor. Merkezde alzheimer ve demans hastalarının zihinsel ve fiziksel kapasitelerini koruyabilmek amacıyla aktiviteler yapılıyor. Gaziemir’de ikamet eden, günlük aktivitelerini ve ihtiyaçlarını yerine getirebilen, bulaşıcı hastalığı olmayan 1. ve 2. evre alzheimer ve demans tanısı konmuş hastalar, merkezden yaş sınırlaması olmaksızın yararlanabiliyor. Alzhemier Demans Danışma ve Dayanışma Merkezi’ne üye olan yurttaşlar sabahları özel araçla ve sağlık çalışanı kontrolünde evlerinden alınıyor, merkezdeki aktivitelerin ardından tekrar evlerine bırakılıyor. 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin