GAZİDEK’li öğrencilerin bilim yolculuğu
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EĞİTİM

GAZİDEK’li öğrencilerin bilim yolculuğu

Facebook'ta paylaş
04/10/2020 , 11:55:42

Gaziemir Belediyesi, ücretsiz eğitim hizmeti verdiği GAZİDEK öğrencilerini bilimle, sanatla buluşturmak ve çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla Bilim Şenliği düzenledi.

Gaziemir Belediyesi, çocukların erken yaşta bilimle tanışabilmesi ve gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla GAZİDEK öğrencileri için Bilim Şenliği düzenledi. 4 gün süren bilim şenliğinde fen bilimleri, sosyal bilimler ve görsel sanatlar alanlarında deneyler ve atölyeler yapıldı. Pandemi koşullarına uyularak açık havada düzenlenen Bilim Şenliği’ne katılan çocuklar bilimin ışığında projeler yapmanın, yeni bilgiler edinmenin heyecanını yaşadı.
Bilim, edebiyat ve sanat atölyelerinde ülkemizi tanıyalım, cebir karolarım, mini bahçemiz, doğadaki enerji, felsefe bilgi kartları, arkadaşlık bilekliği yapımı, sayıların gizemi, sorgulanan bilim, değişen bakış, çerçeve tasarım, asit-baz istasyonu, sıvıların gücü, dokunarak matematik, çekirdekten ağaca, geçmişte acaba neydi, doğal dezenfektan yapımı, medya okur yazarı mıyım, sihir mi bilim mi isimli pek çok etkinlik düzenlendi.

Öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı
Bilim Şenliği’ne katılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, öğrencilerle birlikte deney yaptı, atölye çalışmalarına katıldı. Öğretmenlerden atölyeler hakkında bilgi alan Başkan Halil Arda, “GAZİDEK’te verdiğimiz eğitimle lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak, çevrelerini daha nitelikli gözlemleyebilmelerine, neden-sonuç ilişkisi kurabilmelerine ve çözüm odaklı düşünebilmelerine katkı koymak için Bilim Şenliği düzenledik. 4 gün süren Bilim Şenliği’nde çocuklarımız fen bilimleri, sosyal bilimler ve görsel sanatlar alanlarında deneyler yaptı ve atölye çalışmalarına katıldı. Öğrencilerimiz kendilerine yeni ufuklar açan şenlikten yeni beceriler kazanarak ayrıldı” diye konuştu.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin