CHP GAZİEMİR’DEN ATA’YA 97.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ÇELENGİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

CHP GAZİEMİR’DEN ATA’YA 97.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ÇELENGİ

Facebook'ta paylaş
CHP Gaziemir İlçe Örgütü, İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın öncülüğünde partilerinin kuruluş yıldönümü münasebetiyle Atatürk Anıtı’na saygı çelengi bıraktı.
09/09/2020 , 15:14:49

CHP kuruluşunun 97.Yılı’nı tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir ve Gaziemir’de de gerçekleştirtirilen çeşitli etkinliklerle kutluyor.

 

CHP Gaziemir İlçe Örgütü’de kuruluş yıldönümleri nedeniyle Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na bir saygı çelengi bıraktı.

 

Çelenk törenine CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, eski ilçe başkanlarından Av.Murat Sönmez, Yüksel Demirsoy, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcıları’ndan ve CHP meclis üyesi Nevin Mutlu, CHP meclis üyelerinden İlhan Özköse, Lütfü Özcan,Tahir Türkbay, Emin Aksoy, Cemal Çalışkan,  Ünal Işık, Murat Serin, CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neriman Balcı Türkeri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Baran Manav, Seydiköylüler Derneği Başkanı ve CHP’nin 2019’daki Gaziemir Belediye başkan aday adaylarından Hakan Süvari, Gaziemir Volgagrad Aileleri Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Tülü, ilçe yöneticileri, ilçe kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.    

 

Burada bir konuşma yapan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan “CHP dünya durdukça var olacaktır. CHP’nin kuruluş dilekçesinde mürekkep yoktur. Kan vardır” dedi.

 

Özkan konuşmasında özetle şunları söyledi; “CHP’nin kuruluş dilekçesi savaş meydanlarında yazılmıştır. CHP bu milletin adıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve bu memleket için kanlarını veren canlarını feda edenleri saygı ve minnetle anıyorum. CHP bir Kuvayı Milli hareketidir. Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti’dir. CHP demek 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi demektir. CHP Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran partidir. CHP bugünün Türkiye’sini inşa eden, birçok devrimler gerçekleştiren partidir. Dünyada Sovyetler Birliği ve Japonya’dan sonra en hızlı sanayileşen ülke CHP sayesinde Türkiye’dir! 1934 Fransa, Almanya, İsviçre’den önce kadınlara seçme ve seçilme özgürlüğü veren bir partidir. Harf Devrimi yapıp ülkeyi cehaletten kurtaran bir partidir. CHP’nin gerçekleştirdiklerini başkaları hayal bile edemez! CHP gücünü Mustafa Kemal Atatürk’ten alır. CHP ‘Yeni bir dünya kurulur biz de o dünyadaki yerimizi alırız’ diyerek emperyalistlere kafa tutan İsmet İnönü’dür! CHP gücünü ‘Türkiye’de ne ekilip biçeceğine kendi kara verir’ diyen Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na inerek, Kıbrıs Halkı’na barış getiren, aynı zamanda “Ne ezen, nede ezilen. İnsanca hakça düzen!’ diyen Bülent Ecevit’ten alır. CHP gücünü 1 Mart (2003) Tezkeresi’nde Türkiye’nin Amerikan işgalinden kurtulmasını TBMM’de direnişi örgütleyen Deniz Baykal’dan alır. Yine ‘Hak, Hukuk, Adalet’ diyerek yürüyen dünya siyaset tarihine geçen bir ders veren genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan alır. CHP diğer partilere benzemez. Parti içinde demokrasi işler. Tabanın sözü geçerlidir. Türkiye’nin umudu artık CHP’dir. Halkımız yüzünü CHP’ye dönmüştür.”

 

 

 

.................................................................

TARİHÇE: ANADOLU VE RUMELİ MÜDÂFAA-İ HUKUK CEMİYETİ’NDEN, CUMHURİYET HALK FIRKASI’NA!

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün baş komutanlığında başlatılan 26 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz’un akabinde, 9 Eylül’de İzmir’e giren Türk Ordusu Milli Kurtuluş Mücadelesi’ni kazandığını dünyaya ilan ediyordu.

 

Osmanlı Devleti imzaladığı sözde Mondros Barış Antlaşması ile İzmir başta olmak üzere Anadolu’nun bir çok bölgesi İttifak Devletleri tarafından işgal edilmiş; Daha sonra yine Osmanlı Devleti tarafından imzalanan Serv Antlaşması ile elinde son kalan Anadolu toprakları da parçalanarak paylaşılmıştı. Her iki antlaşmanın Osmanlı Devleti’nin yıkım antlaşması olduğunun bilincinde hareket eden Gazi Mustafa Kemal Anadolu’ya geçerek bir Milli Kurtuluş Mücadelesi’nin başlattı. Samsun’a ayak basmasının hemen ardından Amasya Genelgesi ve hemen ardından toplanan Sivas Kongresi’nde tüm dünyaya Milli Mücadele’nin başladığı ilan edilmiş, Mustafa Kemal’in önderliğinde Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti ve Anadolu Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti üyeleri bir araya gelerek Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti’ni kurmuşlardı. Siyasi birlikteliğin sağlanmasının ardından toplanan Erzurum Kongresi ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’da toplanmasının zeminini oluşturdu. 19 Mayıs 1919’da başlayan süreç 9 Eylül 1922’de TBMM Orduları’nın İzmir’e girmesiyle birlikte Türk Kurtuluş Savaşı kazanılarak yeni Türk Devleti’nin temelleri atılmıştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Fırkası (CHF) Milli Kurtuluş Savaşı’nı kazanan Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti’nin yeni rejimle birlikte partileşmiş hâlidir. Mustafa Kemal Atatürk CHF’nın kurucusu ve ilk genel başkanıdır. Yeni Türk Devleti kuruluş yıllarında, Milli Mücadele döneminin Meclis Hükümet Sistemi çerçevesinde yönetilmiştir. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanının ardından da yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğu ilan edilirken TBMM üyeleri de o tarihlerde tek parti olan CHF adayları arasından seçilmiştir. Tek parti rejimi sonrasında yine bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün teşvikleriyle Serbest Cumhuriyet Fırkası (SCF) kurulmuş ve başkanlığına da Fethi Okyar getirilmiştir. Çok partili sistem deneyimi, Cumhuriyet’in henüz yeni kurulmuş olmasının etkisiyle 12 Ağustos 1930’da kurulmuş olmasına karşın, bizzat genel başkan Okyar’ın isteğiyle 17 Kasım 1930 tarihinde çalışmalarını sonlandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti İkinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından 1946 yılından itibaren çok partili demokratik sisteme geçmiştir.   

 

 

   

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin