CHP GAZİEMİR KADIN KOLLARI’NDAN KADIN CİNAYETLERİNE TEPKİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

CHP GAZİEMİR KADIN KOLLARI’NDAN KADIN CİNAYETLERİNE TEPKİ

Facebook'ta paylaş
04/09/2020 , 10:21:12

Ülkemizde her geçen gün artan kadın cinayetlerine son olarak Gaziemir Sevgi Mahallesi’nde işlenen yeni kadın cinayetleri de eklendi.

Artan şiddet ve cinayetlere tepki gösteren CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları başkan ve üyeleri basın açıklaması yaparak yetkilileri önlem almaya davet etti.

CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neriman Balcı Türkeri ve CHP’li kadınlar cinayetlerin son bulması ancak İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın eksiksiz uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

CHP’li Kadınlar yaptıkları basın açıklamasında şu görüşleri dile getirdi;

“Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri son yıllarda hızla artmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetler bireysel değil, toplumsal olaylardır. Kadına yönelik şiddet ve cinayetler ancak toplumun kadına bakış açısının değiştirmesiyle mümkündür. Bunun için kadının birey olarak kabul edilmesi, hak ve özgürlüklerinin tanınması, erkek egemen anlayışının değiştirilmesi, kadın kimliğine ve bedenine yönelik yanlış söylemler ve beyanlara son verilmesi gerekmektedir.

Toplumsal bir sorun olan, kadına yönelik şiddet ve cinayetler toplumsal cinsiyet eşitliğinin, kadın erkek eşitliğinin sağlanamamasının göstergelerinden biridir. Türkiye CEDAW ve İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamış ve anayasamızın 90. Maddesine göre iç hukuk olarak yasa gibi uygulamakla yükümlüdür. Anayasamıza göre devletimizi bu anlamda kadınların yaşama hakkını korunması ve şiddete uğramamasını sağlamakla yükümlüdür.

 

Oysa her gün en az 1 ile 3 arasında kadının öldürülmesi göstermektedir ki devlet sorumluluklarını yerine getirmemektedir. Oysa imzalamış olduğunuz İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa kadınların korunmasına dair düzenlemeleri açık ve net bir şekilde bu göreve sorumlulukları düzenlemek.

 

Bu nedenle daha fazla kadın cinayetine ve şiddete tanık olmamak ve kadın kadınlarımızın yaşaması ve haklarını kullanabilmesi için İstanbul sözleşmesinin ve 6284 sayılı yasanın uygulanmasını istiyoruz. Devletimizi taahhüt ettiği görevleri yerine getirmeye çağırıyor, kadın cinayetlerini önlemek, kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğini yapılmasını bekliyoruz .

 

Diyoruz ki artık ölümlere tanıklık yapmak istemiyoruz. İstanbul Sözleşmesi yaşatır,6284 sayılı yasanın uygulanması kadınları yaşatır.

 

CHP Gaziemir İlçe Kadın Kolları olarak kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini lanetliyoruz.”

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin