Gaziemir Belediye Meclisi Eylül toplantıları başladı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Gaziemir Belediye Meclisi Eylül toplantıları başladı

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın başkanlığında toplanan Gaziemir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısını AKM’de gerçekleşti. Meclis üyeleri gündem maddeleriyle, dilek ve temennilerde konuştu. Başkan Arda gelen eleştirilere yanıt verdi.
02/09/2020 , 12:11:48

Gaziemir Belediye Meclisi’nin olağan meclis toplantısı, Covit 19 pandemi önlemleri çerçevesinde Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclis toplantısını Belediye Başkanı Halil Arda yönetti.

MECLİS ÜYELERİNDEN ÖNERGE VEREN ÇIKMADI

Başkanlık Makamı ve Meclis Divan Kurulu onayı ile; Meclis açılışının hemen ardından gündemin ikinci maddesi; ‘Meclis üyeleri tarafından verilecek önergelerin görüşülmesi’ maddesiydi. Ancak meclis üyelerinden verilen bir önerge olmaması nedeniyle gündemin üçüncü maddesi ilgili müdürlükler tarafından iletilen ‘Başkanlık Önergeleri’nin görüşülmesi’ maddesine geçildi. Vatandaşların talepleri doğrultusunda ilgili müdürlükler tarafından iletilen Başkanlık Önergeleri incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

 

MECLİS ÜYELERİ DİLEK VE TEMENNİLERDE KONUŞMAYI TERCİH ETTİ

 

Meclis gündeminin dördüncü maddesi olan ‘Dilek ve Temenniler’ bölümüne geçildi. Dilek ve Temenniler bölümünde; CHP meclis üyelerinden Meral Yiğit, Nimet Şekercioğlu, Nilgün Tepik Karadeniz, İzel Zenginobuz Derinsu, Murat Serin, Levent Çağlarsu, Ak Parti meclis üyelerinden Ali Gönen, Uğur İnan Atmaca, MHP meclis üyesi Selahattin Şahin söz alarak yerel ve ülke gündemiyle ilgili düşünce ve görüşlerini aktardı.

 

MUHALEFET VE BAZI CHP MECLİS ÜYELERİ, GÖNÜLLÜ ÇALIŞAN DENİZ ARDA’NIN KARTVİZİTİNİ GÜNDEME GETİRDİ.

 

Ak Parti meclis üyesi Ali Gönen, CHP meclis üyeleri Levent Çağlarsu, Murat Serin Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Deniz Arda’nın, gönüllü olarak yaptığı, Gaziemir Belediyesi  tarafından sürdürülen uluslar arası temaslar sırasında kendisini tanıtan kartvizit bastırmasını eleştirdiler. CHP meclis üyeleri Nimet Şekercioğlu, Nilgün Tepik Karadeniz ve İzel Zenginobuz Derinsu, Deniz Arda hakkında yapılan eleştirilerin haksız ve yersiz bulduklarını ifade ederek “Deniz Arda yıllardır Gaziemir için gönüllü çalışan biri! Pandemi sürecinde de Covit 19’a yakalanma pahasına kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışan bir yardımsever! Ülkemizi gerçek gündem maddesi ekonomik kriz iken, önemsiz konuları gündeme taşımaya çalışmak yersiz ve gereksiz” dediler.

BAŞKAN ARDA: DENİZ ARDA GÖNÜLLÜ HİZMET VERİYOR. GAZİEMİR VE BÜYÜKŞEHİR’DE ÇALIŞIP MAAŞ ALAN YAKIN AİLEMDEN BİR KİŞİ DAHİ YOK.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’da hakkında yapılan haber ve paylaşımların hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını söyledi. “Diyorlar ki atanmış. Yok öyle bir şey. Kim atamış. Kendisi daha merhum Ahmet Piriştina döneminde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gönüllü çalışmaları var. İzmir’İn EXPO 2015’e talip olduğu dönemde bir çok ülkede Büyükşehir Belediye tarafından görevlendirilerek gönüllü yaptığı yurt dışı temas ve toplantıları var. Şimdi de Engelsizmir gibi uluslara arası projelerde gönüllü olarak görev yapıyor. Gaziemir Belediyesi’nin de yurt dışı bağlantılarında da doğal olarak gönüllü çalışmaları var. Israrla gündeme getirilen kartvizit, yut dışı toplantılarında kendisini ifade etmek, tanıtmak üzere sınırlı sayıda bir kart. Benim kendi dönemimde işe aldığım sonrada yollarımı ayırdığım kişi, ofisteki çekmeceden almış bu kartı sosyal medyada paylaşmış. Bu kart Deniz Arda tarafından hiçbir şekilde sağda solda dağıtılmadı. Kaldı ki Deniz Arda, ne Gaziemir Belediyesi’nden ne de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden tek kuruş maaş dahi almıyor. Bazılarının sosyal medyada bunu nüfuz ticaret yapmakla suçlaması da asla doğru değil. Arda soyadında ve ablalarım ve eşimin soyadında ne Gaziemir Belediyesi’nde nede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bir tane çalışan bulamazsınız. Ben ise seçilmeden önce kendime ait olan mali müşavirlik ofisimi belediye başkanı olur olmaz kapattım. Bizler nüfuz kullanma suçlaması yapılacak aileler değiliz. Bu suçlamaları bize yapanlar ‘nasıl nüfuz ticareti yapılır’ en iyi bilenlerdir. Ben buradan sesleniyorum, Gaziemir için gönüllü çalışan herkese o kartlardan bastırmaya hazırım. Meclis üyesi olarak sizlerin eşleri de gelsinler Gaziemir için gönüllü çalışınlar onlara da kart verelim” dedi.  

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise ilçedeki ambalaj atıklarının toplanması ihalesinde yüklenici firmanın işi bırakmasını gündeme getirdi. Atmaca “Başkan olarak keyifle kamuoyuna açıkladığınız, ambalaj atıklarından yılda 995 bin lira gelir elde etmeyi hedeflediğiniz ihalede yüklenici firma pandemi sürecini ileri sürerek işi bıraktı. Bunun üzerine acil önlemler kapsamında, Sarnıç’ta faaliyette bulunan Özmüşler firmasına, kamu zararına yol açmamak ve kamu yararı gözetilerek aylık 20 bin lira gibi bir bedelle ihalesiz olarak verildi. Bunu ihale yapmanız daha doğru olacaktı. Kaldı ki eski firma bu aylık olarak 80 bin lira civarında bir bedel ödemeyi taahhüt etmişti” dedi.

Atmaca’nın eleştirilerine cevap veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Evet dediğiniz gibi ihaleyi alan firma pandemi sürecini bahane ederek işi bıraktı. Belediye olarak bu firmayı mahkemeye verdik. Biz ilk olarak şartnamesinde zaten aylık 11 bin lira gibi bir bedelle ihaleye çıkmıştık. İhale sonucunda yıllık 995 bin lira kaynak elde edecektik. Ancak firma ihaleden işi bırakarak çekildi. Yasal yönlerden bu davamız sürecek. İlçedeki ambalaj atıklarından Gaziemir Belediyesi olarak yıllarca tek kuruş almamışız. Sizlerinde muhalefet olarak geçmiş dönemde tek bir eleştiriniz dahi olmamış. Şimdi bizi eleştiriyorsunuz” dedi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin’de yaptığı konuşmada pandemi sürecinde, kapatılan işyerlerinden Mart- Nisan aylarında tahakkuk ettirilen tabela, ilan ve reklam vergilerin, yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile alınmaması gerektiğini dile getirdi. Şahin “İlçemizde de söz konusu kapatılan işyerlerine tahakkuk ettirilen tabela, ilan ve reklam vergilerin tahsilatının yapılmış olması halinde iadesini gerekir” dedi.

 

Gaziemir Belediye Meclisi 4 Eylül 2020 günü toplanmak üzere birleşimine ara verdi.

   

 

 

 

      

   

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin