Gaziemir Meclisi Ağustos toplantıları ‘Boykot’ ile başladı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Gaziemir Meclisi Ağustos toplantıları ‘Boykot’ ile başladı

Facebook'ta paylaş
Temmuz ayı son toplantısında Başkan Arda’nın, Ak Parti Başkanvekili Atmaca’ya söz vermemesini, Cumhur İttifakı meclis üyeleri, Ağustos ayı ilk toplantısını boykot ederek protesto etti.
06/08/2020 , 14:14:16

Gaziemir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantıları, Cumhur İttifakı meclis üyelerinin boykotu ile başladı.

Boykot nedeniyle Ak Parti ve MHP meclis üyelerinin koltukları boş kaldı.

Boykot eyleminin nedeni ise; geçtiğimiz Temmuz ayı son toplantısında dilek ve temenniler bölümünde meclis başkanı sıfatıyla oturumu yöneten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın, Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın söz vermemesi gösterildi.

Temmuz ayının son toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında siyasi partilerin grup başkanvekilleri başta olmak üzere, gündemle ilgili olmak üzere meclis üyelerine söz hakkı veren Başkan Halil Arda aynı tutumunu ‘Dilek ve Temenniler’ bölümünde de sürdürdü.

Çok sayıda meclis üyesinin söz aldığı Dilek ve Temenniler bölümünde konuşmaların uzamasının ardından Başkan Arda başka söz vermeyerek meclis toplantısını kapatmak istedi. Bu arada ısrarla söz hakkı isteyen Ak Partili Atmaca’nı bu isteğini yerine getirmeyen Başkan Arda Temmuz ayı son toplantısının dilek ve temenniler bölümünü sonlandırarak bir sonraki gündem maddesi olan bir sonra ki toplantı tarihi ve saatinin belirlenmesine geçti. Başkan Arda’nın bu tutumunu protesto eden Ak Parti meclis üyeleri tepkilerini ayağa kalkarak gösterdi.  

Ak Parti grubunun protestosu Ağustos ayının ilk toplantısında da devam etti. Gaziemir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayının ilk toplantısına katılmayarak boykot eden Ak Parti meclis grubuna, MHP meclis üyeleri de destek verdi.

Kulislere yansıyan bilgilere göre; Ak Parti meclis üyeleri kendi aralarında yaptıkları toplantıda Başkan Arda’nın tutumunu etkili bir şekilde protesto etme kararı aldı. Bunun için önce ağızlarını bantlayarak meclise katılmayı planlayan Ak Parti meclis üyeleri pandemi sürecini de göz önünde tutarak bundan vazgeçti. Meclis toplantısını boykot ederek tepki vermeyi kararlaştıran Ak Parti meclis grubu Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’li meclis üyelerini de haberdar etti.

MHP meclis üyeleri de kendi aralarında yaptıkları toplantıda; Ak Parti meclis grubunun protestosuna Ağustos ayı ilk meclis toplantısına katılmayarak destek kararı verdi.

Gaziemir Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk toplantısı Ak Parti ve MHP meclis gruplarının boykotu nedeniyle, mecliste çoğunluğa sahip CHP meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin