Gaziemir Belediyesi kadın istihdamına katkı için kafeterya projesine başladı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

Gaziemir Belediyesi kadın istihdamına katkı için kafeterya projesine başladı

Facebook'ta paylaş
Kadına yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Gaziemir Belediyesi, şimdi de kadınların üretimde destekleneceği kafeterya ve mutfak sanatları atölyesini yaşama geçiriyor.
25/07/2020 , 16:07:57

Gaziemir’de dezavantajlı kadınları desteklemek ve halkın kaliteli hizmet almasını sağlamak amacıyla Porta Kafe için çalışmalar başladı. Kafeteryanın yanında kadınların gastronomi eğitim alacakları Mutfak Sanatları Atölyesi ile kadınların ürettiklerini satabilecekleri “Zeytin Evi” projesi de gerçekleştirilecek. 

Sevgi Mahallesi’nde Nevvar Salih İşgören Caddesi’nde bulunan eski Tepe Restoranı’nın olduğu alan, Porta Kafe adı altında yeniden inşa ediliyor. Gaziemir Belediyesi’nin iştiraki Seydaş A.Ş tarafından işletilecek tesis için ilk kazma vurulurken çalışmaların kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Kadınlar kazanacak!

Gaziemirlilerin nefes alabilecekleri, uygun fiyatlı ve kaliteli hizmet alabilecekleri 400 metrekarelik alan üzerine kurulacak Porta Kafe, dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik bir girişimi de içinde barındıracak. Kadın üretim kooperatiflerinde örgütlü kadınların, tesiste kendi kültürlerine ait sofra ürünlerini üretmesi, satışa sunması ve kooperatifçilik yoluyla kazanç elde etmesi sağlanacak.

“Gaziemir’e çok yakışacak”

Tesis ile cinsiyet eşitsizliğini azaltmayı ve kadınların yaşamda daha fazla yer almasını amaçladıklarını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kafeteryanın hemen yanında 120 metrekare alana kurulacak, 16 kadının aynı anda eğitim alabileceği “Mutfak Sanatları Atölyesi” de oluşturacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:

 “Bu alanda temel aşçılık, pastacılık eğitimleri; dünya mutfağı atölyeleri düzenlenecek. Kek, kurabiye, börek gibi ürünler kadınlar tarafından üretilecek ve belediyenin kafeterya işletmesinde servis edilmek üzere satın alınacak. Üretilen ürünlerin, paketlendikten sonra Zeytin Evi’nde kooperatif eliyle doğrudan satışı gerçekleştirilecek. Kısa süre içinde tesisimizi bitirip Gaziemirlilerin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu tesis ilçemize çok yakışacak.” 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin