MHP’den Çakabey Önergesi
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

MHP’den Çakabey Önergesi

Facebook'ta paylaş
İzmir'i fetheden ilk Türk olan Emir Çaka Bey'in isminin verildiği meydanın tekrar onun adıyla yaşatılması isteniyor
13/07/2020 , 11:17:02

İl Başkanı Şahin; Milli Değerlerine Sahip Çıkan İzmir

 

MHP’li Meclis Üyeleri, İl Başkanı Veysel Şahin’in başlattığı “Milli Değerlerine Sahip Çıkan İzmir” anlayışı çerçevesinde  İzmir’in önemli bir değeri olan Emir Çaka Bey için harekete geçiyor. İzmir’i fetheden ilk Türk olan Çaka Bey’in isminin verildiği meydanın tekrar onun adıyla yaşatılmasını isteyen MHP meclis üyeleri bir çalışma başlattı. İl Başkanı Şahin, “Emir Çaka Bey hem Türk Tarihi hem de şehrimizin tarihi bakımından unutmamamız gereken bir şahsiyettir. Çaka Bey İzmir’in hem ilk fatihi hem de ilk Türk denizcisidir. Çaka Beyimiz 1081 yılında İzmir’den Marmara kıyılarına kadar uzanan bir bir kurarak tarihimizde çok önemli bir sayfa açmıştır. Hatta ismin verildiği ve bugün unutturulmaya çalışılan yerde ilk tersanemizi yine O kurmuştur. İsmini ve yaptıklarını yaşatmak zorundayız. Arkadaşlarımız bu konuda çalışma başlattılar. Gerekenin yapılacağını düşünüyorum” dedi.

 

Peynirci: Emir Çaka Bey Meydanı

 

Konu üzerinde uzun zamandır çalışan MHP İzmir’in Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ali Peynirci de yaptığı açıklamada, “İl Başkanımızın başlattığı “Milli Değerlerine Sahip Çıkan İzmir” anlayışı çerçevesinde Emir Çaka Bey’in isminin ona yakışan bir şekilde yaşatılması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün Konak Pier diye dayatılan alan aslında Çaka Bey Meydanı’dır. Geçmişte burada bir Çaka Bey’in büstü ve tanıtım yazısı bulunmaktaydı. Maalesef bir ara oradan kaldırıldı ve büst kayboldu. Sonradan bulunsa da bu defa da meydanın ismi başka bir şekilde anılmaya başlandı. Biz İzmirliler olarak var olan hakkın tekrar yerine getirilmesini istiyoruz. İzmir milli değerlerin yaşatıldığı bir şehirdir. Milli kimliğimiz açısından tapu senetlerimizden olan Emir Çaka Bey’in aziz hatırasının yaşatılmasını ve tekrardan büstünün, tanıtım yazısının ve meydanın isminin Çaka Bey olarak ilan edilmesinin gerektiğini düşünüyoruz.” İfadelerine yer verdi.  

 

Selahattin Şahin: İzmir Vefalı Bir Şehirdir

 

Konuyu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine taşıyacaklarını bildiren MHP’nin büyükşehir meclisi grup başkanı Selahattin Şahin ise, “İzmir her şeyden önce vefalı bir şehirdir. Gereğinin yapılacağını düşünüyorum. Konuyu bir önergeyle büyükşehir belediyesi meclisine taşıyoruz. İzmir böyle bir değerinden vazgeçmemeli, vazgeçemez. Zaten verilmiş ve yıllarca uygulanmış bir hak var. Bu hak kaybolmaz. Art niyet veya Milli kimlik ve milli tarihimize düşmanlık olacağını düşünmüyorum. Büyükşehir Belediyemiz de bu konuda gereğini yapacaktır” dedi.

 

Cumhur Bulut, “Türk Deniz Kuvvetlerimizin Kurucusu”

 

İzmir çok yönlü bir şehir. Birçok marka değerini de üzerinde taşıyor. Aynı zamanda da İzmir tarihi bir şehirdir.  Tarihimizin en önemli sayfaları da İzmir ile başlıyor”. Diyerek konu hakkında konuşan MHP İzmir’in AR-GE’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut da “İl Başkanımız sayın Veysel Şahin’in “Milli Değerlerini Yaşatan İzmir” anlayışının bir izdüşümü olarak Çaka Bey gibi bir tarihi değerimizi yaşatmak zorundayız. İzmir onlarca marka değerini üzerinde taşıyan bir ilkler kenti. Çaka Bey de Türk tarihinde ilkleri gerçekleştirmiş bir İzmir’lidir. Anadolu’da İzmir merkezli bir devlet kurmuştur. İlk tersanemizi ve ilk donanmamızı da yine Emir Çaka Bey kurmuştur. Kahraman Deniz Kuvvetlerimizin resmi kuruluş tarihi de o sebeple 1081 yılıdır. İzmir ilk fatihine gereken saygıyı  göstermelidir” açıklamasını yaptı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
15/03/2024 , 12:31:36
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin