DEÜ, COVID-19’UN HAYVANCILIĞA ETKİLERİNİ ARAŞTIRACAK
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

DEÜ, COVID-19’UN HAYVANCILIĞA ETKİLERİNİ ARAŞTIRACAK

Facebook'ta paylaş
Dokuz Eylül Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘COVID – 19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Mali Destek Programı’ndan mali destek almaya hak kazandı.
28/05/2020 , 11:44:23

COVID-19 ile mücadeleye geniş bir perspektifle yaklaştıklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar,Veteriner Fakültemizi açarken bölgemizdeki hayvan üreticilerinin ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştireceğimizi müjdelemiştik. Görüldüğü üzere günün ihtiyaçlarına ve bu sektörün geleceğine yönelik projeler üretiyoruz” diye konuştu.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin “İzmir İl’inde Bulunan Çiftlik Hayvanlarında Sars Cov-2’nin Varlığının Hayvan Sağlığı ve Hayvansal Üretim Üzerine Etkileri” projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın COVID – 19 salgın riski ile mücadeleye katkı sağlayacak ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projeleri desteklemeyi hedefleyen ‘COVID – 19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Mali Destek Programı’ndan mali destek almaya hak kazandı.

Türkiye’de 26 Kalkınma Ajansı eliyle uygulanan ve öncelikleri “virüsün yayılmasının engellenmesi ve kontrol altına alınması”, “halk sağlığı için hazırlık ve müdahale çalışmaları” ve “salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar geliştirilmesi” olarak belirlenen programa İzmir Bölgesinden toplam 208 proje başvurusu yapılırken 3 proje mali destek almaya değer görüldü.

 

BÜTÇE 1 MİLYON LİRA

DEÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Özbey, proje kapsamında ülkemizin önemli tarım merkezlerinden biri olan İzmir’de evcil hayvanlar ve çiftlik hayvanlarında Sars Cov-2 virüsünün varlığını ve etkisini ölçmeye yönelik araştırma faaliyetleri yürütüleceğini açıkladı. Özbey, “Toplam bütçesi 15 milyon lira olan program kapsamında DEÜ Veteriner Fakültesi projemiz 1 milyon 47 bin lira destek alacak. 1 Haziran – 1 Eylül 2020 tarihleri arasında tamamlamayı hedeflediğimiz proje kapsamında, Küçük Menderes Havzası’ndaki üreticilerin yetiştirdiği sığırlardan alınan örnekleri fakültemiz bünyesinde kurulan ‘COVİD-19 Teşhis Laboratuvarı’nda işleyeceğiz. İzmir’in ilk ve tek Veteriner Fakültesi olarak bölgemize katkı sunmanın yanı sıra böylesi önemli bir projeyi eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerimizi yürüttüğümüz ilk yılımızda gerçekleştirecek olmaktan gururluyuz” dedi.  

 

ÜRETİCİYİ DESTEKLEYEN PROJELER

COVID-19 salgını ile mücadelede önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan proje hakkında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversite olarak COVID-19 pandemisinin başladığı günden bu yana devletimizin, milletimizin verdiği mücadeleye katkı sunmak adına tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bu salgınla mücadeleyi çok farklı perspektiflerden ele aldık ve bu bakış açısıyla ilerlemeye devam ediyoruz. Veteriner Fakültemizin ‘İzmir İl’inde Bulunan Çiftlik Hayvanlarında Sars Cov-2’nin Varlığının Hayvan Sağlığı ve Hayvansal Üretim Üzerine Etkileri’ projesi üreticinin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Veteriner Fakültemizi açarken bölgemizdeki hayvan üreticilerinin ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştireceğimizi müjdelemiştik. Görüldüğü üzere günün ihtiyaçlarına ve üreticimizin geleceğine yönelik projeler yürütüyoruz. Akademiden aldığımız güçle bölgenin kalkınmasına yönelik hizmetlerimize devam edeceğiz. Projede emeği geçen mensuplarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/03/2024 , 10:20:25
SİYASET
18/03/2024 , 11:13:17
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin