Başkan Arda’nın ‘pay kesintisi’ne cevap, Ak Parti ilçe başkanı Muçay’dan geldi:
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Başkan Arda’nın ‘pay kesintisi’ne cevap, Ak Parti ilçe başkanı Muçay’dan geldi:

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yaptığı “İller Bankası’ndan gönderilen paylarda yüzde 50 azalma oldu. Elimize ulaşan bu düşük gelirle ne salgınla mücadele edilebilir ne de belediye hizmetleri sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilir” açıklamasına cevap Ak Parti İlçe Başkanı Serdar Muçay’dan geldi. İlçe Başkanı Muçay “pandemi sürecinde alınan tedbirler gereği işletmelerin çoğu kapanmış ve dolayısıyla vergi gelirlerinin tahsilatında önemli düşüş yaşandığı ortadadır. Bundandır ki gelen paylardaki düşüş asla kesinti değil, toplanan vergi gelirlerinin düşmesinden kaynaklanan sonuçtur” dedi.
14/05/2020 , 20:01:32

Ak Parti İlçe Başkanı Serdar Muçay yaptığı açıklamada “sayın Arda’nın sosyal medya hesabında yayınladığı paylaşımda ‘Merkezi idareden gelen paylarımızda bir düşüş yaşanmıştır. Üç ay boyunca belediye gelirlerinden herhangi bir kesinti yapılmayacağı açıklanmasına rağmen nisan ayında 3 milyon 669 bin lira olarak gerçekleşen belediye gelirimiz, maalesef mayıs ayında yüzde 50 azaltılarak 1 milyon 824 bin lira olarak gerçekleşmiştir. Gaziemir Belediyesi olarak yarı yarıya azaltılan bu paylarla ayakta kalmamız mümkün değildir” sözleri gerçeği yansıtmamaktadır. İl özel idarelerine ve belediyelere genel bütçe vergi gelirlerinden pay verilmesi hakkında kanunun ikinci maddesinde ‘İl özel idareleri ve belediyelere genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamı üzerinden pay verilir. Pay, genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamından, vergi iadeleri düşüldükten sonra kalan net tutar üzerinden hesaplanır ve tüm belediyelere bu hesaplanma üzerinden pay verilir’ denilmektedir. Tüm dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu pandemi sürecinde alınan tedbirler gereği işletmelerin çoğu kapanmış ve dolayısıyla vergi gelirlerinin tahsilatında önemli düşüş yaşandığı ortadadır. Bundandır ki gelen paylardaki düşüş asla kesinti değil, toplanan vergi gelirlerinin düşmesinden kaynaklanan sonuçtur.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı başarısızlıkla suçlayan Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay Başkan Arda’ya sert eleştiriler yöneltti. Muçay “Sayın Arda kamuoyunu yanıltmaktadır. Kendisinin de bildiği üzere bu ekonomik açıdan bitmiş tükenmiş Gaziemir belediyesinin içinde bulunduğu zor durumu meşrulaştırma çabasıdır. Halil Arda bu payların pandemi sonrası fazlası ile belediye ye ödeneceğini bildiği halde algı yaratarak kendi basiretsiz yönetim sistemini ve hatalarını örtmeye çalışmaktadır. Sayın Arda belediyenin gelir getiren tüm kaynaklarını keyfi uygulamalar ile birer birer etkisiz hale getirmiş ve gelir getirici hiç bir proje üretememiştir.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediyeye gönderilen payların yüzde 50 azaldığını vurguladı

 

 

 

  

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin