Gaziemir’de herşey engelliler için
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Gaziemir’de herşey engelliler için

Facebook'ta paylaş
10/05/2020 , 22:14:48

Gaziemir Belediyesi, toplumun yüzde 12’sini oluşturan engelli bireylere yönelik hizmetleriyle “Engelsiz Gaziemir” için adım adım ilerliyor. Belediye, yaşama geçirdiği çalışmalarla engellilerin sosyal hayata katılmasının önündeki engelleri kaldırıyor. 10 – 16 Mayıs Engelliler Farkındalık Haftası kapsamında toplumsal duyarlılığı artırmaya çalıştıklarını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir’in engelleri birer birer aştığını dile getiriyor.

Kırmızı Bayrak gün sayıyor
Hizmet binalarının fiziki yapısını engellilerin kullanımına uygun hale getiren Gaziemir Belediyesi, engelli bireylerin belediye hizmetlerine kolayca ulaşmasını sağlıyor. Hizmet noktalarını engelli bireylerin kullanımı için özel olarak tasarlayan belediye, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin hizmetlere erişimini kolaylaştıran mekân ve araçlara verilen “Kırmızı Bayrak”için de gün sayıyor. Gaziemir Belediyesi,engelli bireylerin kamusal alanlara erişiminin önündeki engelleri kaldırmak, kaldırımları onların kullanımına uygun hale getirmek içinde çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, Yanızlıkla Mücadele Programı kapsamında engelli bireylere destek oluyor, onların sorunlarına çözüm buluyor. Engelli bireyler, salgın süresince belediyeye telefon ile ulaşarak uzaktan giderilebilecek teknolojik ve psikolojik anlamdaki ihtiyaçlarının karşılanmasını talep edebiliyor. Yalnızlıkla Mücadele Birimi çalışanları, ilçede yaşayan engelli yurttaşları arayarak talep ve ihtiyaçlarını alıyor.

Boccia sporunda başarıya koşuyorlar
Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde verilen boccia kursu ile de engelli bireylerin, hem sosyal hayattan kopmaması sağlanıyor hem de onlara spor kariyeri yapma olanağı sunuluyor. Takım halinde ve ferdi olarak katıldıkları turnuvalarda önemli dereceler kazanan Gaziemir Belediyesi Boccia Takımı, Paralimbik Boccia Türkiye Şampiyonası’nda BC1 ve BC2 kategorilerinde Türkiye şampiyonu olmanın heyecanını yaşıyor.

Sanatla engelleri aşıyorlar
Gaziemir Belediyesi düzenlediği kültür sanat kurslarıyla da engelli bireylerin sosyal hayata katılmalarına ve kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Belediye, engelli bireylere yönelik özel olarak düzenlediği İngilizce kursuyla onların yeni bir dil öğrenmelerinin önünü açıyor. Fotoğrafçılık ve seramik kurslarının fiziki ortamını engellilerin katılımına uygun hale getiren belediye, bu kurslara katılan engelli bireylerin yeni hobiler kazanmalarına fırsat sağlıyor.

Engelli dostu Gaziemir
Engelli bireylerin kamusal alanlara ulaşımındaki engelleri ortadan kaldırmak ve onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, şunları dile getiriyor:

“Engelli dostu Gaziemir anlayışıyla engelli yurttaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlayacak proje ve çalışmalara imza atıyoruz. Engelli bireylerimizin hizmetlere kolayca ulaşabilmeleri için kaldırımlarımızı ve belediye hizmet noktalarımızı onların kullanımına uygun hale getirdik. Yalnızlıkla Mücadele Programı’mız kapsamında özel vatandaşlarımıza destek oluyor, onların sorunlarına çözüm üretiyoruz. İngilizce kursumuzla onların yeni bir dil öğrenmelerine katkı sağlıyoruz. Kültür, sanat ve spor kurlarımızla da engelli bireylerin sosyalleşmelerine imkân tanıyoruz. 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla engelli bireylerin hayata katılmalarının önündeki tüm engellerin en kısa sürede tamamen ortadan kalkmasını diliyor, tüm yurttaşlarımızı bu konunda duyarlı olmaya davet ediyorum.”

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin